מזונות מסוימים מכילים רכיבים אשר יכולים לגרום להקלה בכאב. הקפידו על תזונה הכוללת את המזונות הבאים.
1.ג’ינג’ר
ג’ינג’ר הוא שורש אשר ניתן להוסיף אותו לבישולים שונים. בדרך כלל ממליצים עליו לטיפול בבחילות, אבל המחקרים מצאו כי הג’ינג’ר מכיל רכיבים הנלחמים בדלקות, וגורמים לכאבים.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
2.קפה
מחקרים מצאו כי אפילו כמויות נמוכות של קפאין (100 מיליגרם לערך, או כמות של כוס קפה) יכולים לסייע בהפחתת עצימות הכאב בפעילות גופנית מאומצת.
קפה הוא המקור הידוע והנפוץ ביותר לצריכה של קפאין, אבל ניתן למצוא אותו גם במוצרים אחרים, כמו תה ושוקולד.
3.שמן זית
החוקרים התחילו להתעניין ביכולות האנטי-דלקתיות של שמן הזית, אודות לאוכלוסייה הים-תיכונית, אשר התזונה באוכלוסייה זו עשירה בשמן זית והראתה כמויות נמוכות של מקרי דלקת, כמו דלקות מפרקים או סוכרת.
לכן, שמן הזית, הוא בחירה מעולה לבישול והוספה לסלט כחלק מהתזונה היומיומית שלנו להעברת הכאבים.
4.סלמון
הסלמון עשיר בחומצות שומן אומגה 3 והוא תוספת מעולה לכל תפריט תזונה, גם אם אתם לא סובלים מכאבים. למזונות המכילים חומצות שומן אלו יש מספר יתרונות בריאותיים, כמו הפחתת דלקות.
בנוסף לשומנים הבריאים, הסלמון מספק לנו קלציטונין, אשר יכול להפחית דלקות במפרקים ועשוי להגן מפני כאבים מאוסטאופורוזיס.
5.כורכום
הכורכום, ידוע גם ככורכומין, הוא תבלין הנותן למאכלים הודים ואחרים את הצבע הצהוב. הוא גם מכיל רכיבים אנטי-דלקתיים ויכול להקל על כאבים כרוניים ודלקת מפרקים שגרונית.
ניתן לצרוך כורכום דרך קפסולות כדי לטפל בכאב, אבל אפשר גם להוסיף אותו יותר לבישולים על בסיס קבוע.
6.ענבים אדומים
הענבים האדומים מכילים רסברטרול, כימיקל עם יתרונות אנטי-דלקתיים. הוא נמצא גם במזונות כמו אוכמניות ובוטנים. הרסברטרול יכול לעצור תגובה של תאים מסוימים לדלקת, וכך יכול לסייע במניעת כאבים. מחקרים מסוימים הראו כי שילוב רסברטרול עם כורכום יכול להאיץ את היכולת של הגוף להילחם בדלקות, חשוב מאוד במצבים בהם אנו חיים עם כאבים.
7.טימין (קורנית)
טימין הוא עשב תבלין בעל עלים קטנים המשמש בבישול במגוון מאכלים. מחקרים מסוימים הראו כי רכיבים מסוימים בטימין מקלים על תחושת הכאב.
נסו להוסיף טימין לתבשילים ותהנו מטעם מדהים וגם הקלה מסוימת בכאב.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל