על פי הניו יורק טיימס, נשים מדווחות על תופעות לוואי חמורות יותר לאחר קבלת חיסוני הקורונה.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל
באופן כללי, תופעות הלוואי לאחר כל חיסון, נוטות להיות שונות בקרב גברים ונשים, לרוב בגלל הורמונים, גנים, ומינון החיסונים. וחיסון הקורונה לא שונה מכך.
בחודש שעבר, חוקרי CDC (המרכז לבקרת מחלות ומניעתן בארה”ב) פרסמו דוח אודות נתוני הבטיחות מהמינונים הראשונים של חיסון הקורונה שניתנו בארה”ב. מתוך 7,000 האנשים שדיווחו על תופעות לוואי, 79% היו נשים. כמו כן, יש לציין כי כ-61% מהמתחסנים היו נשים.
באופן כללי, נשים נוטות להראות תגובתיות רבה יותר נגד חיסוני שפעת והפטיטיס B, כמו גם לחיסון משולב נגד חצבת, חזרת ואדמת.
הסיבות להבדלים בתגובה בין גברים לנשים הן רבות. נשים נוטות להיות בעלות מערכת חיסונית חזקה יותר שיכולה לייצר יותר נוגדנים בתגובה לחיסונים, ההבדל קשור להורמוני רבייה כמו אסטרוגן, פרוגסטרון וטסטוסטרון. אסטרוגן, למשל, יכול לגרום לתאים חיסוניים לייצר יותר נוגדנים, וטסטוסטרון יכול לדכא את הייצור של כימיקלים חיסוניים בגוף.
בנוסף, גנים הקשורים למערכת החיסון נמצאים על כרומוזום ה-X, שלנשים יש שניים מהם; לגברים יש אחד. מדענים מאמינים כי זה עשוי להסביר את העובדה למה נשים סובלות יותר ממחלות אוטואימוניות.
בנוסף, המינון של החיסון קובע גם כן. נשים וגברים סופגים תרופות אחרת, ונשים לרוב צריכות מינונים נמוכים יותר כדי לקבל השפעה דומה. במקרה של חיסוני הקורונה, כולנו מקבלים את אותו המינון, דבר אשר עשוי לגרום לתופעות לוואי שונות בקרב אנשים שונים.
החדשות הטובות הן שתופעות הלוואי לחיסוני הקורונה הן קלות לרוב וקצרות.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!