מזונות המכילים נוגדי חמצון בכמות גדולה יכולים לסייע לנו במלחמה במחלות שונות, במניעת נזק לרקמות הגוף ואף בעיכוב תהליך ההזדקנות.
נוגדי חמצון הם חומרים המסייעים למנוע סוגים מסוימים של נזקים לתאים, במיוחד אלה הנגרמים על ידי חמצון. כאשר סוגים מסוימים של מולקולות חמצן מורשות לנוע בחופשיות בגוף, הן גורמות למה שמכונה נזק חמצוני המהווה את היווצרותם של רדיקלים חופשיים.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
רדיקלים חופשיים הם מאוד מסוכנים עבור רקמות הגוף, וכבר נקשרו בסרטן והזדקנות מוקדמת. הגוף משתמש בחומרים נוגדי חמצון כדי להגן על עצמו מפני הנזק שנגרם על ידי החמצן. נזק חמצוני משחק תפקיד מרכזי במחלות כיום, ונקשר במצבים בריאותיים כמו מחלות לב, סרטן ודמנציה.
חלק מן היתרונות של צריכת מזונות עשירים בנוגדי חמצון כוללים:
- הזדקנות איטית
- עור בריא וזוהר
- סיכון מופחת לסרטן
- סיוע בניקוי רעלים
- תוחלת חיים ארוכה יותר
רוב הפירות, הירקות ועשבי התיבול מכילים חומרים נוגדי חמצון כגון ויטמין C, בטא קרוטן, פלבנואידים וליקופן. אין RDA או ערך יומי שנקבע עבור כמות נוגדי חמצון מומלצת. הרמות של נוגדי החמצון מוערכות על ידי ציון ORAC (קיבולת הקליטה של רדיקלי חמצן) ובודקות את הכוח של צמח לקלוט ולחסל רדיקלים חופשיים. מדידות אלה פותחו על ידי המכון הלאומי להזדקנות ומבוססות על 100 גרם של כל מזון או עשב.
רשימת 10 מזונות נוגדי חמצון מובילים
1.גוג’י ברי 25,000 ציון ORAC
2.אוכמניות 14,000 ציון ORAC
3.שוקולד מריר 21,000 ציון ORAC
4.אגוזי פקאן 17,000 ציון ORAC
5.ארטישוק 9,400 ציון ORAC
6.סמבוק 14,000 ציון ORAC
7.שעועית יבשה 8,400 ציון ORAC
8.חמוציות 9,500 ציון ORAC
9.פטל שחור 5,300 ציון ORAC
10.כוסברה 5,100 ציון ORAC
מזונות עשירים נוגדי חמצון אחרים כוללים: רימונים, תותים, כרוב, יין אדום ודג סלמון. נסו לצרוך 2-3 מנות ביום של מזונות גבוהים בנוגדי חמצון אלה לבריאות אופטימלית.
כמו כן, יחד עם מזון, בצמחי מרפא ושמנים אתריים של צמחים, יש כמות גבוהה מאוד של נוגדי חמצון. הנה רשימה נוספת של צמחי מרפא ושמנים אתריים הגבוהים ביותר בחומרים נוגדי חמצון.
10 הצמחים המובילים בנוגדי חמצון
1.ציפורן 314,446 ציון ORAC
2.קינמון 267,537 ציון ORAC
3.אורגנו 159,277 ציון ORAC
4.כורכום 102,700 ציון ORAC
5.קקאו 80,933 ציון ORAC
6.כמון 76,800 ציון ORAC
7.פטרוזיליה (מיובשת) 74,349 ציון ORAC
8.בזיליקום 67,553 ציון ORAC
9.ג’ינג’ר 28,811 ציון ORAC
10.קורנית 27,426 ציון ORAC
עשבי תיבול עשירים בנוגדי חמצון אחרים כוללים שום, פלפל קאיין ותה ירוק. נסו לצרוך 2-3 מנות של צמחי מרפאים אלה באופן יומיומי.
יתרונות הבריאות המובילים של מזונות נוגדי חמצון
נוגדי חמצון לבריאות העיניים
נוגדי החימצון ויטמין C, ויטמין E ובטא קרוטן הוכחו כבעלי השפעה על מניעת ניוון מקולרי, או עיוורון הקשור לגיל. לוטאין וזאקסנטין המצויים בתרד, גם כן הוכחו כמקטינים ניוון עיניים. נוגדי החמצון פלבנואידים, הנמצאים באוכמניות, ורזברטרול הנמצא בקליפות ענבים, הוכחו ביעילותם הרבה בתמיכה בראייה.
יתרונות נוגדי חימצון לבריאות העור
רדיקלים חופשיים הנוצרים על ידי הנזק החמצוני, מאיצים את תהליך ההזדקנות, אבל נוגדי חמצון עשויים לסייע במאבק בנזק זה. צריכה גבוהה של ויטמין C, בטא קרוטן, ונוגדי חמצון אחרים נמצאו כקשורים בירידה בהופעת קמטים ויובש בעור. ויטמין C, במיוחד, הוא נוגד חמצון רב עוצמה אשר יכול לעזור להפחית את ההשפעה של נזק חמצוני הנגרם על ידי זיהום, מתח, או תזונה לקויה.
שבץ ומחלות לב
מכיוון שנוגדי חמצון מסייעים בהגנה נגד נזקים של רדיקלים חופשיים, הם יכולים גם להגן מפני מחלות לב ושבץ. בשלב זה, הנתונים לא מראים שכלל נוגדי החמצון יעילים בכדי להגן מפני מחלות לב, אבל חלק מהם, כגון ויטמין C עשויים להיות.
מהמגזין האמריקני לתזונה קלינית, ערכו מחקר וגילו כי אלו אשר היו עם רמות גבוהות של ויטמין C בדם, היו בעלי כמעט 50% פחות סיכון לשבץ.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל