צריכת פירות וירקות מכל הסוגים תמיד טובה להפחתת הסיכון לבעיות בריאותיות שונות. מחקרים רבים הראו כי הגברת הצריכה של מזונות צמחיים, כמו אבוקדו, מפחיתים את הסיכון להשמנה, סוכרת, מחלות לב, עור ושיער בריאים יותר, ומשפרים את הבריאות הכללית. האבוקדו דחוס ברכיבים מזינים וכולל בתוכו 20 ויטמינים ומינרלים שונים.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
היתרונות הבריאותיים של האבוקדו
1.בריא ללב
האבוקדו עשיר בסטרולים צמחיים הנקראים בטא-סיטוסטרול. צריכה קבוע של בטא-סיטוסטרול וסטרולים צמחיים אחרים מומלצים בזכות היכולת שלהם לסייע בשמירה על רמת כולסטרול בריאה.
2.מעולה לראייה
האבוקדו מכיל לוטאין וזאקסנטין, שני פיטוכימיקלים החיוניים לבריאות העיניים. שני קרוטנואידים אלה פועלים כנוגדי חמצון בעיניים ויכולים לצמצם את הנזק ולהפחית את הסיכון בהתפתחות ניוון מקולרי.
3.מניעת אוסטאופורוזיס
חשיבות הויטמין K מופחתת פעמים רבות על ידי הסידן וויטמין D, כאשר חושבים על רכיבים השומרים על בריאות העצמות, אולם, הקפדה על תזונה מספקת של ויטמין K חשובה לא פחות. ויטמין K משפר את בריאות העצם באמצעות הגברת ספיגת הסידן והפחתת הפרשת הסידן דרך השתן.
צריכה נמוכה של ויטמין K קשורה לסיכון גבוה לשברים בעצמות. חצי אבוקדו מספק בערך 25% מהצריכה היומית המומלצת של ויטמין K.
4.מניעת סרטן
הוכח כי רמה נמוכה של חומצה פולית מגבירה את הסיכון לסרטן השד בנשים. צריכה מספקת של פולאט (מהמזון, לא בהכרח מתוספים) הראתה שיפור בהגנה נגד סרטן המעי הגס, הקיבה, הלבלב וסרטן צוואר הרחם.
למרות שמנגנון ההגנה עדיין לא ברור לגמרי, חוקרים מאמינים כי התכונות המגינות של החומצה הפולית מגיעות מתפקידה בייצור ה-DNA ו RNA ומניעת מוטציות לא רצויות. חצי אבוקדו מספק בערך 20% מהצריכה היומית של פולאט.
5.תינוקות בריאים יותר
החומצה פולית גם חשובה מאוד לנשים בזמן ההריון. צריכה מספקת של פולאט מסייעת נגד מומים בצינור העצבי והפלות. בנוסף, מחקרים הראו כי מצב החומצה הפולית אצל האב לפני ההתעברות חשובה גם היא. במחקר הנעשה באוניברסיטת מקגיל מצא כי מחסור בחומצה פולית אצל עכברים היה קשור ב-30% יותר לפגמים בילודה לצאצאים ללא מחסור בחומצה פולית אצל האב.
6.הפחתת הסיכון לדיכאון
עוד יתרון למזונות עשירים בחומצה פולית הוא הפחתת הסיכון לדיכאון. החומצה הפולית מסייעת במניעת הצטברות עודף הומוציסטאין המיוצר בגוף, אשר יכול לחסום את הדם ורכיבים מזינים אחרים מלהגיע למוח. עודף הומוציסטאין עלול לגרום להפרעה בייצור בהורמונים הגורמים לתחושה טובה: סרוטונין, דופמין נוראפינפרין המווסת לא רק את מצב הרוח, אלא גם את השינה והתיאבון.
7.שיפור העיכול
למרות המרקם הקרמי, האבוקדו עשיר בסיבים, בערך 6-7 גרם בחצי פרי. אכילת מזונות המכילים סיבים מונעת עצירות, שומרת על בריאות דרכי העיכול ומפחיתה את הסיכון לסרטן המעי הגס.
8.ניקוי רעלים טבעי
צריכה מספקת של סיבים מקדמת את סדירות היציאות, אשר קריטית באופן יומיומי להוצאת רעלים דרך הצואה. מחקרים הראו כי סיבים תזונתיים גם בעלי תפקיד חשוב בוויסות המערכת החיסונית ודלקתיות בגוף.
9.הגנה מפני מחלות כרוניות
צריכה גבוהה של סיבים קשורה להפחתת הסיכון למחלת לב כלילית, שבץ, יתר לחץ דם, סוכרת, השמנה, ומחלות שונות במערכת העיכול. העלאת הצריכה של הסיבים גם מפחיתה את לחץ הדם ואת רמת הכולסטרול, משפרת את רגישות האינסולין, ומגבירה את ההורדה במשקל אצל הסובלים מהשמנה.
הרכיבים התזונתיים באבוקדו
מנת אבוקדו (שהיא 1/5 הפרי, בערך 40 גרם) מכילה 64 קלוריות, 6 גרם שומן, 4 גרם פחמימות, 0 גרם סוכר, 3 גרם סיבים ו-1 גרם חלבון.
האבוקדו הוא מקור מעולה לויטמין C, E, K ו-B6, וכמו כן ריבופלבין, ניאצין, חומצה פולית, חומצה פנטותנית, מגנזיום ואשלגן. האבוקדו גם מספק לוטאין, בטא-קרוטן ואומגה 3.
למרות שרוב הקלוריות באבוקדו מגיעות משומן, אל תחששו! האבוקדו עשיר בשומנים בריאים וחיוניים, אשר גורמים לנו לתחושת שובע. כאשר אנו צורכים שומן, המוח שלנו מקבל אותות לכיבוי התיאבון. אכילת שומן מאטה את פירוק הפחמימות לסוכר, דבר המסייע לשמירה על רמת הסוכר בדם בצורה יציבה.
השומן הבריא חשוב לכל תא בגוף שלנו. למעשה, 60% מהמוח שלנו עשוי משומן. אכילת שומנים בריאים יגרמו לעור זוהר, הגברת ספיגת המינרלים והויטמינים ואפילו תחזק את המערכת החיסונית שלכם.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל