הפלפלים מגיעים בכל הגדלים ובכל הצבעים – ירוקים, צהובים, כתומים ואדומים. ניתן לאכול אותם בצורתם הגולמית או מעט מבושלים. קראו על היתרונות של הפלפלים במאמר זה.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
טובים לדיאטה
הפלפלים דלים בקלוריות, לכן גם אם נאכל מנה של כוס מלאה נצרוך 45 קלוריות. בנוסף, מנה זו של פלפלים יספקו לכם יותר מהתצרוכת היומית של ויטמין A ו-C.
המערכת החיסונית
הפלפלים מכילים כמות גדולה של ויטמין C, המחזקת את המערכת החיסונית ושומרת על עורנו צעיר. הפלפל הכי עשיר בויטמין C הוא הפלפל האדום.
פיטוכימיקלים וקרטנואידים
הפלפל האדום מכיל מספר פיטוכימיקלים וקרטנואידים, במיוחד בטא-קרוטן, אשר נותן לנו שפע של נוגדי חמצון ויתרונות אנטי-דלקתיים.
הפחחת כולסטרול
הקפסאיצין בפלפלים בעל יתרונות בריאותיים שונים. מחקרים הראו כי הוא יכול להפחית את הכולסטרול ה”רע”, מסייע בשליטה על הסוכרת, מקל על כאבים ודלקות.
הגנה מפני סרטן
הפלפלים מכילים גופרית, אשר מסייעת בהגנה נגד סוגים מסוימים של סרטן.
בריאות העור והשיער
הפלפלים מכילים כמות טובה של ויטמין E, אשר ידוע בתפקידו בשמירה על שיער ועור בריאים וצעירים.
מערכת העצבים
הפלפלים מכילים גם ויטמין B6, החיוני לבריאות מערכת העצבים ומסייע לחידוש התאים בגופנו.
בריאות העיניים
אנזימים מסוימים בפלפלים, כמו לוטין, מגנים על העיניים מפני קטרקט וניוון מקולרי בשלבים מאוחרים יותר של החיים.
אז, תוסיפו קצת פלפלים לשקית הקניות שלכם ותהנו מהיתרונות הבריאותיים הרבים שלהם.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל