אולי זה לא המזון הכי נוצץ שאתם יכולים לחשוב עליו, אבל כוסמת צברה פופולריות בשל הפרופיל התזונתי המרשים שלה ואנחנו ממש ממליצים להוסיף אותה לתפריט שלכם. גללו למטה כדי לקרוא על היתרונות הבריאותיים של הכוסמת.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
1.עשירה ברכיבים תזונתיים
כוסמת היא מזון מאוד מזין ועמוס בויטמינים, מינרלים ותרכובות ביו-אקטיביות. כוסמות נחשבת למקור מצוין לחלבון מלא, כלומר יש בה את כל חומצות האמינו החיוניות שהגוף שלנו צריך, דבר שבדרך כלל קיים רק במזונות מן החי. עובדה זו הופכת את הכוסמת למקור חלבון צמחי מעולה עבור צמחונים וטבעונים. [1]
בנוסף, כוסמת עשירה גם בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול ולשובע, כמו גם במינרלים רבים כמו מגנזיום, מנגן ונחושת. יתר על כן, כוסמת היא מקור טוב לויטמיני B, החיוניים לייצור אנרגיה ולתפקוד הגוף באופן כללי.
2.עשירה בנוגדי חמצון
כוסמת מכילה מערך מרשים של נוגדי חמצון, כולל פלבנואידים כמו רוטין וקוורצטין, בעלי תכונות אנטי דלקתיות ומגינות על הלב. נוגדי חמצון מסייעים במאבק בלחץ חמצוני בגוף, הקשור למחלות שונות כמו סרטן, מחלות לב והזדקנות מוקדמת. [2]
3.תמיכה בבריאות הלב
תכולת הסיבים הגבוהה של כוסמת ונוגדי חמצון יכולים לתרום לבריאות הלב. הוא מכיל רוטין, הידוע כמפחית לחץ דם ומפחית את רמות הכולסטרול הרע (LDL). יתרה מכך, המגנזיום בכוסמת עוזר לווסת את לחץ הדם, בעוד שתכולת הסיבים הגבוהה שלו יכולה לסייע בהורדת כולסטרול, שניהם תומכים בבריאות הלב וכלי הדם.
4.מעולה לשליטה על סוכר בדם
כוסמת נמוכה באינדקס הגליקמי, מה שאומר שהיא גורמת לעלייה איטית יותר ופחות דרמטית ברמות הסוכר בדם בהשוואה לפחמימות אחרות. זה הופך אותו למזון מתאים לאנשים עם סוכרת. בנוסף, תכולת הסיבים הגבוהה בכוסמת יכולה לסייע עוד יותר בוויסות רמות הסוכר בדם.
5.טובה למערכת העיכול
עם תכולת הסיבים התזונתיים הגבוהה שלה, כוסמת יכולה לסייע בקידום יציאות קבועות, מניעת עצירות ושיפור בריאות העיכול באופן כללי. כמה מחקרים מצביעים על כך שהעמילן העמיד בכוסמת עשוי גם לתרום למיקרוביום בריא במעיים.
6.לא מכילה גלוטן ולא אלרגנית
עבור אלה עם מחלת צליאק או אי סבילות לגלוטן, כוסמת היא אלטרנטיבה בטוחה ומזינה מכיוון שהיא איננה מכילה גלוטן. עובדה זו הופכת אותה למזון בעל חשיבות עבור אלה המקפידים על דיאטות ללא גלוטן.
7.תמיכה במשקל תקין
תכולת הסיבים והחלבון הגבוהה בכוסמת יכולה להפוך אותה למועילה לניהול המשקל שלנו. סיבים וחלבונים תורמים לתחושות מלאות, שיכולות לסייע בשליטה בתיאבון ולמנוע אכילת יתר. יתר על כן, כמזון בעל גליקמי נמוך, כוסמת עשויה לסייע בוויסות רמות הסוכר בדם ולמנוע עליות רעב.
איך מכינים כוסמת?
כוסמת היא זרע מגוון שניתן להכין בכמה דרכים שונות. רוב השיטות הפופולריות כוללות תוספת מילוי של הגריסים לתבשילים, מרקים, סלטים או כתחליף דגני בוקר מעובדים. הזרעים יכולים גם להיות טחונים לקמח להכנת מאפינס, פנקייק, לחם ודייסה.
מה צריך:
- 1 כוס כוסמת
- 2 כוסות מים
- תבלינים: מלח ושמן זית.
איך מכינים:
- מטגנים מעט את הכוסמת בשמן זית. (לא חייב)
- מוסיפים מלח ומים.
- מכסים ומבשלים למשך 10 דקות על אש נמוכה.
- מכבים (לא מרימים את המכסה) ומחכים עוד 10 דקות.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל