קנדידה היא פטרייה, סוג של שמר, אשר נמצאת בגופנו בכמויות קטנות, בעיקר בפה ובמעיים. התפקיד העיקרי שלה הוא לסייע בעיכול ולספיגת הרכיבים התזונתיים.
אך כאשר היא מיוצרת יתר על המידה, הקנדידה מפרקת את דפנות המעיים וחודרת לזרם הדם – משחררת רעלים לגופנו וגורמת למעי דולף. מצב זה יכול להוביל לבעיות בריאותיות שונות, מבעיות במערכת העיכול עד דיכאון.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
מהם הגורמים לקנדידה?
החדשות הטובות הן שהבקטריות הטובות בקיבה שומרות בדרך כלל על רמת קנדידה תקינה. אך, מספר גורמים עלולים לגרום לגדילת הקנדידה ולהתפשטותה:
- תזונה מלאה בפחמימות מזוקקות וסוכר
- צריכה רבה של אלכוהול
- גלולות למניעת הריון
- תזונה מלאה במזונות מותססים כמו כרוב כבוש ומלפפון חמוץ
- לחץ נפשי
- טיפול אנטיביוטי אשר מחסל גם את הבקטריות הטובות
מהם הסימנים לקנדידה?
- זיהומים פטרייתיים בעור ובציפורניים, כמו פטרת ציפורניים.
- עייפות, תשישות, עייפות כרונית או דאבת (פיברומיאלגיה – דאבת השרירים)
- בעיות במערכת העיכול כמו נפיחות בבטן, עצירות, או שלשולים.
- מחלות אוטואימוניות כמו השימוטו תירואידיטיס, דלקת מפרקים שגרונית, קוליטיס כיבית, זאבת, פסוריאזיס, סקלרודרמה או טרשת נפוצה.
- קשיים בריכוז, זיכרון לא טוב, חוסר מיקוד והפרעת קשב וריכוז.
- בעיות עור כמו אקזמה, פסוריאזיס ופריחה.
- אלרגיה עונתית חמורה ואוזניים מגרדות
- תשוקה חזקה לסוכר ופחמימות מזוקקות
- עצבנות, שינויים קיצוניים במצב הרוח, חרדה ודיכאון.
- זיהומים בנרתיק, זיהומים בדרכי השתן, תחושת עקצוץ בפי הטבעת ובנרתיק.
איך מאבחנים קנדידה?
אפשר לאבחן קנדידה על ידי בדיקת דם ורמת הנוגדנים. על ידי בדיקת צואה ובדיקת שתן מיוחדת.
איך מטפלים בקנדידה?
כדי לטפל בהצלחה בקנדידה צריכים לעשות שלושה דברים: להפסיק את גדילת שמרי היתר, לעודד את ההתפתחות של הבקטריות הטובות וריפוי הקיבה, כך שהקנדידה לא תוכל לחדור יותר לזרם הדם.
הפסקת גדילת שמרי יתר
סוכר הוא מה שמזין את השמר. לכן, התחילו בהפסקת צריכת סוכרים כמו ממתקים, קינוחים, אלכוהול וקמח. בו זמנית, הפחיתו את צריכת הפחמימות המורכבות יותר לכוס אחת ביום כמו דגנים, שעועית, לחם, פסטה ותפוח אדמה. דבר אשר יסייע למניעת התפתחות הקנדידה ולהפסקתה.
יש להימנע ממזונות מותססים. מאחר ומזונות אלו מסייעים בהזנת הבקטריות הרעות.
לעודד את התפתחות הבקטריות הטובות
הבקטריות הטובות מסייעות בשליטה על הקנדידה במצב תקין. צריכה של 25 עד 100 מיליארד חיידקים פעילים באופן קבוע מסייעים בהפחתת רמת הקנדידה ובשיקום רמת הבקטריות הטובות.
ריפוי הקיבה
הפסקת הצריכה של מזונות דלקתיים כמו סוכרים, שומנים רווים, שומני טראנס ופחמימות מזוקקות, אשר פוגעים במערכת העיכול (ראו גם: 6 מזונות הגורמים לדלקת ו-14 מזונות המנצחים את הדלקת. הפסקה של מזונות דלקתיים תסייע לנו במניעת קנדידה ותשפר את הבריאות הכללית שלנו.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל