התבלין הארומטי הזה שימש במשך מאות שנים ברפואה המסורתית ובמתכונים קולינריים ברחבי העולם. הקינמון מופק מקליפת עץ הקינמון הקיים בשני זנים עיקריים: קינמון ציילון (Cinnamomum verum) וקינמון קסיה (Cinnamomum cassia). שני הסוגים מציעים יתרונות בריאותיים רבים, מה שהופך את התבלין הזה לתוספת חשובה לתזונה שלנו. במאמר זה נמנה את היתרונות הבריאותיים של הקינמון, גללו למטה כדי לקרוא.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
1.עשיר בנוגדי חמצון
הקינמון עמוס בנוגדי חמצון רבי עוצמה, כגון פוליפנולים, המסייעים בנטרול רדיקלים חופשיים מזיקים בגוף. רדיקלים חופשיים עלולים לפגוע בתאים ולגרום להזדקנות ולמחלות שונות. על ידי הפחתת מתח חמצוני, נוגדי החמצון של הקינמון עשויים לסייע בהורדת הסיכון למחלות כרוניות ולתמוך בבריאות שלנו באופן כללי.
2.השפעות אנטי דלקתיות
דלקת היא תגובה טבעית של מערכת החיסון שלנו לפציעה וזיהום, לדוגמה, אנחנו נשרטים, האזור נהיה אדמומי ודלקתי והגוף שלנו מרפא את עצמו. לכן, דלקת היא בעצם דבר חיובי, אך דלקת כרונית ומתמשכת יכולה להוביל לבעיות בריאותיות רבות, כולל מחלות לב, סוכרת וסרטן. נמצא כי לקינמון תכונות אנטי דלקתיות חזקות, שיכולות לעזור להפחית דלקת ולהקל על כאבים הקשורים למצבים כמו דלקת פרקים.
3.ויסות הסוכר בדם
הוכח כי לקינמון יש השפעה חיובית על רמות הסוכר בדם, דבר שהופך אותו למועיל עבור אנשים עם סוכרת או אנשים בסיכון לסוכרת. תבלין זה יכול לשפר את הרגישות לאינסולין ולעזור לגוף להשתמש באינסולין בצורה יעילה יותר, ובכך לווסת את רמות הסוכר בדם. בנוסף, קינמון יכול להאט את פירוק הפחמימות במערכת העיכול, להפחית את כמות הגלוקוז הנכנסת לזרם הדם לאחר ארוחה.
4.בריאות הלב
צריכת קינמון באופן קבוע עשויה לקדם את בריאות הלב על ידי הפחתת מספר גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם. מחקרים מצאו כי קינמון יכול לסייע בהורדת רמות הכולסטרול הכולל, כולסטרול LDL (הכולסטרול ה"רע") וטריגליצרידים, תוך שמירה או אפילו עלייה של כולסטרול HDL (הכולסטרול ה"טוב"). בסופו של דבר הדבר תורם למערכת לב וכלי דם בריאה יותר.
5.השפעות עצביות
מחקרים מצביעים על כך שלקינמון עשויים להיות תכונות נוירו-הגנתיות, כלומר הוא יכול לסייע בהגנה על תאי המוח מפני נזק. מחקרים מצאו כי התרכובות בקינמון עשויות לעכב הצטברות של חלבונים מזיקים הקשורים למחלת אלצהיימר, כגון טאו ועמילואיד-בטא. יתר על כן, קינמון הוכח כמסייע בהפחתת הסימפטומים של מחלת פרקינסון במחקרים בבעלי חיים, אם כי יש צורך במחקר נוסף כדי לאשר את ההשפעות הללו בבני אדם.
6.תכונות אנטי פטרייתיות ואנטי בקטריאליות
לקינמון יש תכונות אנטי-פטרייתיות ואנטי-בקטריאליות טבעיות שיכולות לעזור להילחם בזיהומים ולעכב את הצמיחה של מיקרואורגניזמים מזיקים. במיוחד נמצא כי שמן אתרי של קינמון, קינמאלדהיד, יעיל נגד חיידקים, פטריות ושמרים שונים. דבר זה הופך את הקינמון לתרופה טבעית שימושית למצבים כמו פטרת הפה וזיהומי קנדידה.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל