הברוקולי הוא אחד מהירקות הבריאים ביותר שקיימים, אך בישול יתר שלו גורם לאיבוד הרבה מהערכים התזונתיים, שלא לדבר על איבוד הטעם. כך תבשלו אותו נכון.
לברוקולי יש יתרונות בריאותיים רבים כמו לחימה בסרטן, הפחתת כולסטרול, הוא מכיל רכיבים אנטי-דלקתיים, נוגדי חמצון חזקים ועוד. אך מהי הדרך הטובה ביותר לבשל אותו?
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
כל מה שצריך הוא להקפיץ קצת שום במחבת, להוסיף ברוקולי, קצת מים, ותוך מספר דקות יהיה לכם ברוקולי ירוק וטעים עם מלא ערכים תזונתיים.
מרכיבים:
- שמן זית (בערך כפית)
- ברוקולי – שטוף וחתוך לפרחים.
- שיני שום – הכמות לפי הטעם.
- מעט מים.
אופן ההכנה:
- חממו מחבת על הגז
- הוסיפו מעט שמן זית
- הוסיפו שיני שום חתוכות ובשלו אותן בערך דקה
- הוסיפו את הברוקולי
- הוסיפו מעט מים, ממש קצת.
- וכסו במכסה. מדי פעם הרימו את המכסה וערבבו.
- לאחר 5 דקות כבו את האש.
אפשר להיות יצירתיים במתכון, ולהוסיף חזה עוף, תבלינים כמו פלפל שחור, פפריקה, מלח וכו.
עוד דרך לבישול הברוקולי היא באמצעות אידוי קל למשך מספר דקות, עד שהוא הופך להיות בצבע ירוק בהיר.
[wp_ad_camp_5]
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל