Logo
הדרך הפשוטה ביותר לבשל ברוקולי ולשמור על הערכים התזונתיים

הדרך הפשוטה ביותר לבשל ברוקולי ולשמור על הערכים התזונתיים

Avatar of אגוגו

הברוקולי הוא אחד מהירקות הבריאים ביותר שקיימים, אך בישול יתר שלו גורם לאיבוד הרבה מהערכים התזונתיים, שלא לדבר על איבוד הטעם. כך תבשלו אותו נכון.

לברוקולי יש יתרונות בריאותיים רבים כמו לחימה בסרטן, הפחתת כולסטרול, הוא מכיל רכיבים אנטי-דלקתיים, נוגדי חמצון חזקים ועוד. אך מהי הדרך הטובה ביותר לבשל אותו?

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

איך להכין ברוקולי?

כל מה שצריך הוא להקפיץ קצת שום במחבת, להוסיף ברוקולי, קצת מים, ותוך מספר דקות יהיה לכם ברוקולי ירוק וטעים עם מלא ערכים תזונתיים.

מרכיבים:

  • שמן זית (בערך כפית)
  • ברוקולי – שטוף וחתוך לפרחים.
  • שיני שום – הכמות לפי הטעם.
  • מעט מים.

אופן ההכנה:

  1. חממו מחבת על הגז
  2. הוסיפו מעט שמן זית
  3. הוסיפו שיני שום חתוכות ובשלו אותן בערך דקה
  4. הוסיפו את הברוקולי
  5. הוסיפו מעט מים, ממש קצת.
  6. וכסו במכסה. מדי פעם הרימו את המכסה וערבבו.
  7. לאחר 5 דקות כבו את האש.
אפשר להיות יצירתיים במתכון, ולהוסיף חזה עוף, תבלינים כמו פלפל שחור, פפריקה, מלח וכו.
עוד דרך לבישול הברוקולי היא באמצעות אידוי קל למשך מספר דקות, עד שהוא הופך להיות בצבע ירוק בהיר.

[wp_ad_camp_5]

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל

המידע באתר אגוגו מיועד למטרות אינפורמטיביות בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי מקצועי. יש להתייעץ עם רופא או איש מקצוע מוסמך בכל בעיה רפואית.

נסו את משחק הצירופים!

צרו ארבע קבוצות עם מכנה משותף

טעויות נותרו: 4