בניגוד לדעות קודמות, מחקר חדש מצא כי צריכת פירות יבשים עשויה להפחית את הסיכון לסוכרת מסוג 2 בשיעור של עד 60%. ממצא זה מפתיע, בהתחשב בכך שפירות יבשים ידועים בתכולת הסוכר הגבוהה שלהם. אז איך זה מסתדר? גללו למטה כדי להבין יותר.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
ממצאי המחקר
המחקר, שפורסם ב-BMC Nutrition & Metabolism, גילה כי הגדלת צריכת הפירות היבשים בכ-1.3 יחידות ביום עשויה להפחית את הסיכון לסוכרת מסוג 2 בעד 60.8%. המחקר התמקד בצריכת שזיפים מיובשים, משמשים מיובשים וצימוקים.
החוקרים השתמשו בנתונים מ-UK Biobank, שכללו מידע על כ-500,000 משתתפים. הם השוו את תשובות המשתתפים לגבי צריכת פירות יבשים לנתונים על סוכרת מסוג 2.
איך פירות יבשים משפיעים על רמות הסוכר בדם?
למרות שפירות יבשים מכילים ריכוז גבוה של סוכרים טבעיים, הם גם עשירים בסיבים תזונתיים שעשויים לסייע בשליטה ברמות הסוכר בדם ולשפר את בריאות מערכת העיכול. בנוסף, הם מכילים פלבונואידים שנקשרו לשיפור רגישות לאינסולין ויש להם תכונות אנטי-דלקתיות.
ד”ר ג’ייסון נג, מומחה לאנדוקרינולוגיה ומטבוליזם מאוניברסיטת פיטסבורג, מציע הסבר אפשרי: “פירות יבשים עשויים להפחית את הסיכון לסוכרת באמצעות חומרים המפחיתים עקה חמצונית בגוף, מה שיכול לסייע לגוף לווסת סוכר ביתר קלות.”
המלצות לצריכה
מישל רותנשטיין, דיאטנית מוסמכת, ממליצה על צריכת פירות יבשים במנות מבוקרות כחלק מתזונה מאוזנת. היא מציעה מנה קטנה של כרבע כוס, שיכולה לספק סיבים ורכיבים תזונתיים חיוניים מבלי לגרום לעליות משמעותיות ברמות הסוכר בדם.
רותנשטיין ממליצה גם לשלב פירות יבשים עם מזונות בעלי עומס גליקמי נמוך יותר כדי לאזן את רמות הסוכר הגבוהות יותר בפירות היבשים.
סיכום
מחקר זה מספק ראיות חדשות לגבי היתרונות הפוטנציאליים של צריכת פירות יבשים בהפחתת הסיכון לסוכרת מסוג 2. עם זאת, חשוב לזכור שצריכה מתונה ומאוזנת היא המפתח. פירות יבשים יכולים להיות חלק מתזונה בריאה, אך יש לצרוך אותם בכמויות מבוקרות ולצד מגוון של פירות וירקות טריים.
בעוד שממצאים אלה מבטיחים, נדרש מחקר נוסף כדי להבין לעומק את המנגנונים המדויקים שבהם פירות יבשים עשויים להשפיע על הסיכון לסוכרת מסוג 2.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל