Logo
למה אבוקדו נחשב לכל כך בריא? כמה מומלץ לאכול ביום?

למה אבוקדו נחשב לכל כך בריא? כמה מומלץ לאכול ביום?

Avatar of אגוגו

אבוקדו, המכונה גם "החמאה הירוקה של הטבע", הפך בשנים האחרונות לכוכב עולה בעולם התזונה הבריאה. הפרי הייחודי הזה, שמקורו במרכז אמריקה, מכיל שפע של רכיבים תזונתיים חיוניים ומציע יתרונות בריאותיים מרשימים.

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

ערכים תזונתיים

ערכים תזונתיים של אבוקדו (100 גרם)

קלוריות

160

לכל 100 גרם

ויטמינים

  • ויטמין K:21 מק"ג
  • ויטמין C:10 מ"ג
  • ויטמין B6:0.3 מ"ג
  • חומצה פולית:81 מק"ג

מינרלים

  • אשלגן:485 מ"ג
  • מגנזיום:29 מ"ג
  • ברזל:0.6 מ"ג
  • אבץ:0.6 מ"ג

* הערכים מבוססים על 100 גרם של אבוקדו. אחוזי הצריכה היומית המומלצת מבוססים על דיאטה של 2000 קלוריות ליום.

אבוקדו עשיר במיוחד ב:

  • שומנים חד-בלתי רוויים בריאים
  • סיבים תזונתיים
  • ויטמין K
  • ויטמין C
  • ויטמין B6
  • אשלגן (יותר מבננה!)
  • חומצה פולית
  • ויטמין E
  • מגנזיום

היתרונות הבריאותיים המרכזיים

בריאות הלב

האבוקדו מכיל שומנים בריאים התורמים להורדת רמות הכולסטרול הרע (LDL) והעלאת רמות הכולסטרול הטוב (HDL). השילוב של אשלגן ושומנים בריאים תורם לבריאות הלב ולוויסות לחץ הדם. נושא קרוב: הקטניה העתיקה שיכולה לסייע ללב, לשרירים ואפילו למצב הרוח

בריאות העיניים

העושר בלוטאין וזיאקסנטין, נוגדי חמצון חשובים, מסייע בהגנה על העיניים מפני נזקי קרינה ומפחית את הסיכון למחלות עיניים הקשורות לגיל.

בריאות העור

ויטמין E ושמנים בריאים תורמים לשמירה על עור בריא וגמיש, מסייעים בהגנה מפני נזקי שמש ותורמים למראה צעיר. אולי יעניין אותך המאמר: 6 דברים שמשפיעים על העור שלנו מבפנים

כמה אבוקדו מומלץ לאכול ביום?

למרות יתרונותיו הרבים, חשוב לזכור שאבוקדו עשיר בקלוריות. ההמלצה המקובלת היא:

  • מנה יומית של 1/2 עד אבוקדו שלם ביום
  • כ-50-150 גרם, בהתאם לגודל הפרי
  • לספורטאים ואנשים פעילים במיוחד ניתן להגדיל את הכמות
  • חשוב להתחשב בצרכים האישיים ובמטרות התזונתיות

שילוב אבוקדו בתפריט היומי

ניתן ליהנות מאבוקדו במגוון דרכים:

  • בסלט ירוק
  • כממרח על לחם
  • בשייק בריאות
  • כתוספת לכריכים
  • בגואקמולי טרי

טיפים לבחירה ואחסון

  • בחרו אבוקדו מוצק מעט שנכנע ללחץ עדין
  • אחסנו במקרר לאחר שהבשיל
  • לזירוז ההבשלה, עטפו באריזת נייר עם תפוח או בננה
  • לאחר החיתוך, טפטפו מיץ לימון למניעת השחרה

אוכלוסיות מיוחדות

  • סוכרתיים: אבוקדו מצוין עבורכם בשל אינדקס גליקמי נמוך
  • צמחונים וטבעונים: מקור מצוין לשומנים בריאים וחלבון
  • ילדים: מזון מזין לתמיכה בהתפתחות המוח
  • קשישים: תורם לבריאות המפרקים והעצמות

יש לכם שאלה?

בינה, היועצת הבריאותית החכמה שלנו, תשמח לענות!

לשאול את בינה

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל

המידע באתר אגוגו מיועד למטרות אינפורמטיביות בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי מקצועי. יש להתייעץ עם רופא או איש מקצוע מוסמך בכל בעיה רפואית.

נסו את משחק הצירופים!

צרו ארבע קבוצות עם מכנה משותף

טעויות נותרו: 4