אחד המאכלים הפופולריים ביותר בעולם, אדממה, הם פולי סויה, שלמים ובלתי בשלים. הם ירוקים ונמכרים בדרך כלל קפואים כשהם עדיין עטופים בתרמילים שלהם, אך ניתן למצוא גם אדממה מקולפת.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
באופן מסורתי, אדממה מבושל עם קמצוץ מלח לחטיף מהיר או כתוספת לתבשילים, מרקים, מנות נודלס וסלטים.
השאלה היא, האם אדממה בריא? אולי אתם יודעים כבר שמזונות סויה זכו למוניטין די רע, במיוחד בארצות הברית. עם זאת, לצריכה קבועה של אדממה אורגני יש בהחלט יתרונות בריאותיים והנה כמה מהם:
1.הפחתת דלקת
רמה מוגברת של דלקת בגוף יכולה לגרום לבעיות בריאותיות רבות, במיוחד דלקת פרקים, ולכן חשוב לשמור מהדלקת מרחק.
למרות שתרופות מסוימות יכולות לסייע בטיפול בדלקת, הרבה יותר טוב לאכול מזונות בעלי תכונות אנטי דלקתיות חזקות.
אדממה מסייע להילחם בדלקת כרונית, כולל זו בנשימה שלכם, ולכן עשויה להקל על שיעול מציק.
2.מניעת דלדול עצמות
דלדול עצם, או אוסטאופורוזיס, הוא מצב נפוץ בקרב אנשים מבוגרים, המאופיין בעצמות שבירות ושבריריות, אשר נמצאות בסיכון גדול לשבירה.
מספר מחקרים תצפיתיים מצאו כי צריכה תכופה של מוצרי סויה, כולל אדממה, אשר עשיר באיזופלבונים, יכולה להפחית את הסיכון של אוסטאופורוזיס בבגיל העמידה בקרב נשים מבוגרות.
וודאי שאדממה לא יכולה לרפא אוסטאופורוזיס, אך היא יכולה לעזור לכם לשמור על בריאות העצם.
3.הורדת הסיכון לסרטן הערמונית
מזונות סויה הראו אפקט כימותרפי מונע נגד הסימפטומים של סרטן הערמונית.
הסטטיסטיקה מראה כי 1 מתוך 41 גברים ימותו כתוצאה מסרטן הערמונית, מה שהופך אותו לסוג הסרטן השני הנפוץ ביותר בקרב גברים.
מחקרים רבים כבר בוצעו והוכיחו כי סויה, כולל שעועית אדממה, יכולה להדוף את סרטן הערמונית. למרות שיש צורך במחקרים נוספים, יש כבר ראיות ברורות לכך שאכילת אדממה מועילה לבריאות הגבר.
4.שיפור תפקוד הריאות
אנשים הסובלים מאסטמה תמיד מחפשים כל דרך טבעית כדי לשפר את תפקוד הריאות שלהם.
החדשות הטובות הן כי הצריכה המתונה של אדממה אורגנית יכולה לתת לריאות חיזוק.
גניסטאין המצוי באדממה הראה יכולת בשיפור תפקוד הריאות, במיוחד בקב אנשים הסובלים מאסטמה.
יש סייג ליתרון בריאותי, מאחר ופולי סויה מהונדסים גנטית נפוצים מאוד הם יכולים רק להחמיר את הסימפטומים.
5.להקל על תסמיני גיל המעבר
גיל המעבר הוא מצב טבעי, אשר כל אישה עוברת בשלב מסוים בחייה, והוא לעתים קרובות מגיע עם תסמינים קשים, כגון הזעה, מצבי רוח, כאבי ראש, וגלי חום.
מספר גדל והולך של מחקרים כבר מצאו כי מוצרי סויה ואיזופלבונים שנמצאו בהם עשויים להקל באופן משמעותי על תופעות לוואי של גיל המעבר. אך לא כל הנשים בגיל המעבר יכולות לחוות הקלה זו.
אם אתן רוצות לקצור את היתרונות האלה מן האכילה של אדממה, צריך את הסוגים הנכונים של חיידקי המעיים.
סוגים מסוימים של חיידקים לוקחים חלק בהמרת איזופלבונים לתרכובת בשם Equol, אשר אחראית על היתרונות הבריאותיים הרבים של הסויה.
נשים עם סוגים ספציפיים אלה של חיידקי מעיים נחשבות ל”מייצרות equol”.
ייצור Equol שכיח בדרך כלל בקרב נשים אסיאתיות, מה שעלול להסביר מדוע הן נוטות פחות לסבול מסימפטומים הקשורים לגיל המעבר בהשוואה לנשים במדינות המערב.
נשים אסיאתיות צורכות הרבה פולי סויה ומזונות סויה, כולל אדממה, כך שחוקרים מאמינים כי גורם זה עשוי למלא תפקיד עצום.
6.שיפור את בריאות העור
אנחנו חיים בעולם שבו הסביבה יכולה להוביל להזדקנות מוקדמת ולהגדיל את הסיכון לסרטן.
בנוסף, ככל שאנו מתבגרים, קשה לנו יותר להגן על עורנו ולשמור עליו רך וללא קמטים.
למרבה הצער, כיום, אפילו לבנות בשנות ה-20 המוקדמות שלהן יש קמטים וקווים עדינים.
אלכוהול ועישון אינם האשמים היחידים. התזונה יכולה להשפיע באופן רציני על בריאות העור שלנו, עם כל המזון המעובד זה הרבה יותר קל לפגוע באיבר הגדול ביותר שלנו – העור.
אדממה הוא מקור נהדר של ויטמין E, אשר ידוע ביכולת השמירה שלו על עור רך וצעיר.
אפילו טוב יותר, ויטמין E ידוע גם ביכולת לשמר את הראייה שלנו, כמו גם להגביר את המערכת החיסונית.
100 גרם של אדממה אורגני מספק לגוף שלך 5% מהצריכה היומית המומלצת של ויטמין E.
7.לחימה בסרטן השד
כפי שצוין קודם לכן, אדממה עשיר בתרכובות צמחים הנקראות איזופלאבונים.
תרכובות אלה דומות להורמון המין הנשי אסטרוגן, ולגביהם היה פחד בעבר כי הם עלולים לעורר את התפתחותם של סוגים מסוימים של סרטן, כולל סרטן השד.
שמועה זו התפשטה ברחבי העולם באתרי אינטרנט שונים, אך זרם חדש של מחקרים הראה כי לא רק שתזונה עשירה בסויה לא מגבירה את הסיכוי לפתח סרטן השד, אלא אף עשויה להפחית את הסיכון.
במחקר אחד, שנערך בקרב יותר מ-73,000 נשים סיניות, מצאו החוקרים כי אלו שאכלו לפחות 13 גרם חלבון סויה ביום, בערך 1-2 מנות, היו בסיכון נמוך ב-11% לפתח סרטן שד מאשר אלו שקיבלו פחות מ-5 גרם.
המסקנה כאן היא לאכול שעועית אדממה במתינות, כלומר לא יותר מכוס אחת ביום.
8.שיפור תפקוד המוח
אומנם אדממה לא יכול להתחרות עם אגוזי מלך, הם עדיין יכולים לעזור למוח שלכם לתפקד טוב יותר.
אדממה עשיר בשפע של שומנים טובים, כולל חומצות שומן אומגה-3, אשר מסייעים לשמור על המוח והלב בריא.
אכילת אדממה בקביעות גם מקושרת עם רמה מופחתת של כולסטרול רע.
9.הפחתת כולסטרול
אם כבר מדברים על כולסטרול, מחקר שנערך על ידי Metabolic Research Group מלקסינגטון, ארה”ב, הראה כי צריכת 47 גרם של חלבון סויה לאורך כל היום יכולה להפחית את רמות הכולסטרול ב-9.3% ואת הכולסטרול הרע (LDL) ב-12.9%.
רמה גבוהה של הכולסטרול הרע מעלה את הסיכון למחלות לב וכלי דם, ולכן תוצאות מדעיות אלה מוכיחות כי לסויה יש יתרונות בריאותיים חזקים.
אדממה הוא אחד המקורות הטובים ביותר של חלבון סויה, כמו גם ויטמין K, סיבים, נוגדי חמצון, אשר יכולים לעזור לשפר את פרופיל השומנים בדם, מדד קריטי של שומנים הכולל טריגליצרידים וכולסטרול. דבר זה מסייע להדוף מחלות לב.
10.מספק את כל חומצות האמינו החיוניות
צמחונים וטבעונים תמיד כוללים שעועית אדאמס בדיאטה שלהם, משום שהם יודעים שהם בין המקורות הטובים ביותר של חלבון איכותי צמח המכיל את כל חומצות האמינו החיוניות. ישנם 11 גרם של חלבון איכותי ב 100 גרם של edamame מבושל וזה 22% של הערך היומי המומלץ.
אתה לא צריך להיות טבעוני כדי לקבל איכות חלבון. גם אם אתה אוכל בשר, תמיד יש סיכון גדול של מחסור בחלבונים כי חלבון מן החי כבר איבד את איכותו. אנשים שעובדים קשה אולי ירצו להוסיף edamame הארוחה שלאחר האימון שלהם כמקור נוסף של חומצות אמינו.
11.הגדילו את צריכת נוגדי החמצון שלכם
אדממה מוצפת בנוגדי-חמצון רבי עוצמה, תרכובות המסייעות לשטוף רעלים מזיקים מהגוף ולמנוע שורה של בעיות ומצבים בריאותיים.
כאשר רעלים מזיקים מצטברים בגופנו, דלקתיות משגשגת והחיוניות הכללית שלנו נפגמת.
זה הרגע בו הגוף צריך ניקוי רעלים מלא כדי להחזיר את בריאותו.
אך בואו נהיה כנים, כל התוכניות לניקוי רעלים האלה מסובכים וקשה לעקוב אחריהן, אז זה לא קל יותר לצרוך מזונות כי להסיר את אותם רעלים מהגוף ברגע שהם מצטברים?
בנוסף, נוגדי חמצון הנמצאים באדממה מסייעים במאבק ברדיקלים החופשיים שעלולים לגרום להזדקנות מוקדמת וסרטן.
12.מחזק את המערכת החיסונית
המערכת החיסונית שלנו משחקת תפקיד מפתח באיך הגוף שלנו מתפקד לאורך כל היום.
אם מערכת החיסון שלנו לא מתפקדת בצורה תקינה, אפילו המשימה הזעירה ביותר, כגון ארוחת בוקר עשויה להיראות בלתי אפשרית. שלא לדבר על הידבקות בצינון או שפעת.
אדממה יכולה לסייע לכם להתמודד מול מחלות ולהגדיל את רמות האנרגיה.
אדממה עשירה בנחושת, המסוגלת לסייע באופן פעיל במניעת מחלות רבות ומצבים בריאותיים תוך שמירה על בריאותכם.
כוס אחת של אדממה מספקת 15% מהתצרוכת היומית של ויטמין C, יחד עם ויטמינים ומינרלים אחרים המחזקים את המערכת החיסונית.
13.בניית השרירים
אדממה מכילה 86% יותר חלבון צמחי מאשר פולי סויה בוגרים.
זו הסיבה העיקרית מדוע רוב הספורטאים ומכורי הכושר מתחילים להוסיף עוד אדממה לתוכנית התזונה שלהם.
כוס אדממה מבושלת ליום יכולה לעזור לבנות ולשמר את מסת השריר, והתוכן הקלורי שלהם יספק לגוף שלכם אנרגיה לפעילות הגופנית.
14.הסדרת רמת הסוכר בדם
אנשים אשר צורכים הרבה פחמימות פשוטות, כמו סוכר, על בסיס יומי בעלי סיכון גבוה הרבה יותר לפתח מחלות כרוניות ובעיות בריאותיות, כולל סוכרת.
הספיגה המהירה של הסוכר גורמת לעלייה חדה ברמות הסוכר בדם, מצב שכיח הנקרא היפרגליקמיה. מצב זה קשור בדרך כלל עם סוכרת.
אדממה אינו משפיע באופן משמעותי על רמות הגלוקוז, הוא דל בפחמימות, גבוה בחלבון ושומנים בריאים.
יתר על כן, לאדממה יש אינדקס גליקמי נמוך מאוד, מה שהופך אותו מתאים לאנשים עם סוכרת מסוג 2 ואלה מנסים לעקוב אחר תזונה דלת פחמימות.
15.מניעת מחסור ברכיבים תזונתיים
אדממה עשיר בכמות עצומה של ויטמינים ומינרלים המסייעים לנו להישאר בריאים.
רק כוס אחת מספקת את הגוף ב-78% מהתצרוכת היומית של חומצה פולית, 51% של מנגן, 33% של ויטמין K1, 17% של נחושת, 13% ברזל ו תיאמין, ו-9% של ריבופלאבין.
ישנם ויטמינים ומינרלים רבים אחרים המצויים באדממה, ולכן אכילתם באופן קבוע יכולה לעזור במניעת מחסורים תזונתיים שונים.
שווה בהחלט לנסות לאכול אדממה, אבל חיוני כדי לבחור אדממה אורגנית או לנסות לגדל בעצמכם כדי לקצור את היתרונות המירביים מהם.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל