למרות שהנחיות התזונה המעודכנות משנת 2015 הסירו את ההגבלות על צריכת ביצים, מחקר חדש שהתפרסם בכתב העת Nutrients בשנת 2021 מצא כי רבים עדיין מגבילים את צריכת הביצים בשל תפיסות מוטעות לגבי השפעתן על הכולסטרול. [מחקר]
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
הביצה נחשבת למזון כמעט מושלם בשל הרכב התזונה העשיר שלה, הכולל חלבון איכותי, ויטמינים חיוניים כמו ויטמין A ו-B12, וכן רכיבים חשובים כמו כולין ולוטאין. עם זאת, במשך עשורים רבים הייתה מחלוקת בנוגע להשפעת צריכת ביצים על רמות הכולסטרול בגוף והקשר האפשרי שלהן למחלות לב.
מדוע ביצים נתפסות כמזיקות ללב?
ביצים אכן מכילות כולסטרול תזונתי, אך מחקרים עדכניים מראים כי הכולסטרול מהמזון משפיע פחות על רמות הכולסטרול בדם מכפי שחשבו בעבר. הגוף מווסת את ייצור הכולסטרול בהתאם לצריכת הכולסטרול מהמזון, ולכן אצל רוב האנשים אכילת ביצים אינה מעלה משמעותית את הסיכון למחלות לב.
שינוי בהמלצות התזונה
בשנת 2015, הנחיות התזונה בארה"ב הסירו את ההגבלות על צריכת כולסטרול תזונתי, לרבות ביצים, לאחר שמחקרים הראו כי אין קשר ישיר בין צריכת ביצים לבין מחלות לב. עם זאת, מחקר חדש מראה כי הציבור עדיין מאמין שביצים מסוכנות לבריאות הלב, ולכן רבים נמנעים מהן ללא צורך.
הערכים התזונתיים של הביצה
ביצים מספקות רכיבים תזונתיים רבים החשובים לבריאות הגוף:
- חלבון מלא – תורם לבניית השרירים ולתהליכים ביולוגיים חיוניים.
- לוטאין וזאקסנטין – נוגדי חמצון החיוניים לבריאות העיניים.
- כולין – חשוב לבריאות המוח ולתפקוד מערכת העצבים.
- ויטמינים ומינרלים – כולל ויטמין A, B12, D וברזל.
כיצד לשלב ביצים בתזונה בצורה בריאה?
למי שמעוניין ליהנות מהיתרונות הבריאותיים של ביצים, הנה כמה טיפים לשילוב נכון שלהן בתפריט היומי:
- שלבו ביצים בארוחת הבוקר לקבלת חלבון איכותי ואנרגיה מתמשכת.
- העדיפו בישול בריא כמו ביצים קשות, מקושקשות או עלומות במקום טיגון בשמן עמוק.
- שלבו ביצים בסלטים, תבשילים או מאפים כדי להוסיף ערך תזונתי למנה.
- אם יש לכם רמות גבוהות של כולסטרול, התייעצו עם תזונאי או רופא לפני הגדלת צריכת הביצים.
סיכום
למרות תפיסות מוטעות שנשארו בקרב הציבור, מחקרים עדכניים מראים כי צריכת ביצים כחלק מתזונה מאוזנת אינה מסוכנת לבריאות הלב. ביצים מספקות חלבון איכותי, ויטמינים ומינרלים חיוניים, ותורמות לבריאות המוח, השרירים והעיניים. לכן, אין סיבה להימנע מהן – אלא לשלב אותן בחוכמה בתפריט היומי.
חדש באגוגו! צ'אט עם בינה!
בינה יכולה לענות על כל שאלה בנושא בריאות. להכין תפריטים, מתכונים, לנתח מסמכים רפואיים, לאבחן בעיות, ועוד.
לחצו כאןהצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל