מקורם של הזרעים הללו הוא מהפריחה של השומר, זרעי השומר היו במשך מאות שנים מרכיב עיקרי במסורות הקולינריות וברפואה המסורתית, במיוחד במטבח ההודי והים תיכוני. הזרעים הזעירים האלה, עם הארומה המובהקת שלהם המזכירה ליקוריץ, לא רק מוסיפים טעם למנות אלא גם עמוסות במספר עצום של יתרונות בריאותיים. גללו למטה כדי לקרוא.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
1.הקלה על נפיחות, גזים ובעיות עיכול
לעיסת זרעי שומר לאחר הארוחות היא מנהג נפוץ בתרבות ההודית. במסעדות וגם בבתים רבים, מגישים לאחר הארוחה קערה או צלחת קטנה של זרעי שומר (לעיתים מעורבבים עם זרעי שומר זעירים מצופים בסוכר). הזרעים ידועים כמקלים על נפיחות, גזים ובעיות עיכול. הזרעים מכילים שמנים אתריים וסיבים, המסייעים לתפקוד חלק של מערכת העיכול.
2.עשירים בנוגדי חמצון
זרעים אלו הם מעצמה של נוגדי חמצון, שיכולים לעזור בניטרול רדיקלים חופשיים מזיקים בגוף. כמה נוגדי חמצון בולטים הקיימים בזרעי שומר הם קוורצטין, לימונן וחומצה כלורוגנית. תרכובות אלו מסייעות להפחית את הסיכון למחלות כרוניות, כולל סוגי סרטן מסוימים.
3.פותחים את הנשימה
באופן מסורתי, זרעי שומר שימשו כתרופה למצבי נשימה בשל התכונות האנטי דלקתיות והכיוח שלהם. הם יכולים לעזור לנקות את מעברי האף ולספק הקלה מגודש הסימפונות.
4.ויסות הסוכר בדם
הזרעים עשויים למלא תפקיד בוויסות הסוכר בדם. כמה מחקרים מצביעים על כך שהשמנים האתריים והתרכובות הקיימות בזרעי שומר יכולים לעזור להפחית את רמות הסוכר בדם ולהגביר את ייצור האינסולין.
5.תכונות אנטי דלקתיות
דלקת יכולה להיות הגורם למחלות כרוניות רבות. תרכובת האנתול בזרעי שומר מציגה תכונות אנטי דלקתיות שיכולות לסייע בהפחתת הדלקת בגוף.
6.השפעות משתנות
לזרעי שומר יש תכונות משתנות, כלומר הם יכולים להגביר את ייצור השתן. דבר זה עוזר בסילוק רעלים מהגוף ויכול להפחית את הסיכון לדלקות בדרכי השתן.
7.איזון הורמונלי
זרעי שומר שימשו באופן מסורתי לבריאות האישה, במיוחד במהלך הווסת. מאמינים שהם מקלים על כאבי מחזור ויכולים לסייע בוויסות מחזורי הווסת בשל תכולת הפיטואסטרוגן שלהם.
איך אפשר להשתמש בזרעי שומר
ניתן לשלב זרעי שומר בתזונה בכמה דרכים:
לעיסה ישירה: מנהג נפוץ, במיוחד בהודו, הוא ללעוס כפית של זרעי שומר לאחר הארוחה. הדבר מסייע לעיכול, מרענן את הנשימה, ומאפשר ליהנות מהסיבים והשמנים האתריים הקיימים בזרעים.
אבקה: טחינת הזרעים לאבקה יכולה להקל על פיזורם. הוסיפו אבקת שומר לשייקים, שיבולת שועל, יוגורט, או אפילו לדגני הבוקר שלכם כדי לשפר את הטעם והתזונה.
תה שומר: השריית זרעי שומר במים חמים מייצרת תה ריחני ומרגיע ומועיל לעיכול. בעוד שרוב הסיבים נשארים בזרעים, עדיין תרוויחו מהשמנים האתריים המופקים ותרכובות מסיסות אחרות.
בישול: זרעי שומר הם תבלין פופולרי במטבחים עולמיים שונים. הוסיפו אותם לקארי, מרקים, לחם ומנות פסטה. כאשר הזרעים מבושלים ברטבים או תבשילים, הם מתרככים, מה שהופך אותם לטעימים יותר וקלים יותר לעיכול, מה שמבטיח לכם ליהנות מהסיבים.
אפייה: ניתן להוסיף זרעי שומר כתושים או שלמים למאפים, כולל לחם, מאפינס ועוגיות, לקבלת טוויסט ייחודי בטעם.
סלטים ורטבים: פזרו זרעי שומר קלויים על הסלטים או שלבו אותם ברטבים כדי לתת דחיפה ארומטית לירוקים שלכם.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל