תאנים, טריות או מיובשות, מהוות חלק מהתזונה של תרבויות שונות במשך מאות שנים, בעיקר באזור המזרח התיכון ומערב אסיה, אבל כעת הן זמינות בכל העולם. אך מעבר לטעם העסיסי, התאנים עמוסות ביתרונות בריאותיים רבים. גללו למטה כדי לקרוא.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
1.עשירות ברכיבים תזונתיים
תאנים הן מעצמה של חומרים מזינים. הן מכילות:
- ויטמינים: במיוחד ויטמין B6, המסייע בייצור נוירוטרנסמיטורים.
- מינרלים: כולל אשלגן, מגנזיום, אבץ, נחושת, מנגן וברזל.
- סיבים תזונתיים: מועילים לעיכול ולשליטה ברמות הסוכר בדם.
2.קידום בריאות מערכת העיכול
התאנים עשירות בסיבים תזונתיים שיכולים לשמש כחומר משלשל טבעי. הם יכולים לסייע במניעת עצירות ולקדם יציאות קבועות. בנוסף, תאנים מכילות אנזים עיכול בשם פיקין (Ficin), אשר מועיל בפירוק מזונות בקיבה.
3.בריאות הלב
לרמות הגבוהות של אשלגן וחומצות שומן אומגה 3 ואומגה 6 בתאנים תפקיד מכריע בשמירה על לחץ הדם ותמיכה בבריאות הלב. צריכה קבועה של תאנים יכולה לעזור להפחית את הסיכון למחלות לב על ידי הפחתת רמת הטריגליצרידים והכולסטרול הרע (LDL) בדם.
4.בריאות העצם
תאנים מהוות מקור לסידן, החיוני לצפיפות העצם. בנוסף, הן מכילות זרחן, המסייע ביצירת עצמות ושיניים. תכולת האשלגן שלהן יכולה גם לנטרל את אובדן הסידן הנגרם על ידי דיאטות עתירות מלח, ולהפחית את הסיכון לאוסטאופורוזיס.
5.טובות למשקל שלנו
הסיבים התזונתיים בתאנים מעניקים תחושת מלאות, שיכולה להפחית את צריכת הקלוריות. יתרה מכך, הסוכרים הטבעיים המצויים בתאנים מספקים אלטרנטיבה בריאה לחטיפים מתוקים אחרים.
6. תכונות נוגדות חמצון
התאנים עשירות בפוליפנולים, שהם נוגדי חמצון רבי עוצמה. תרכובות אלו נלחמות בלחץ חמצוני, ועוזרות להדוף מגוון רחב של מחלות, ממחלות ניווניות עצביות וגם בסרטן.
7.שמירה על רמות הסוכר בדם
הסיבים בתאנים יכולים לייצב ולשלוט ברמות הסוכר בדם, מה שהופך אותם למועילים עבור חולי סוכרת.
8. השפעות אנטי דלקתיות
הוכח כי תרכובות בתאנים בעלות תכונות אנטי דלקתיות, שיכולות לסייע בהפחתת כאב ונפיחות.
9.חיזוק המערכת החיסונית
תכולת הריריות הגבוהה בתאנים יכולה להקל ולמנוע כאבי גרון, והסוכרים הטבעיים שלהן יכולים לספק דחיפה אנרגטית כאשר אנו חולים.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל