דמיינו לכם רשימה של מאכלים שהם טעימים, מזינים, טובים לכם ואף מפחיתים את הסיכון לפתח מחלות. על פי מספר מקורות שונים, הכוללים מומחים מארה"ב ומערב אירופה, המאכלים והמזונות הבאים נחשבים לבריאים ביותר בשבילנו. רמז?!..אנחנו נתקלים בהם כל יום.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
תפוחים
תפוחים הם מקור נהדר לנוגדי חימצון הנלחמים ברדיקלים חופשיים, רדיקלים אלו פוגעים בחומר המרכיב את גופנו, עלולים ליצור שינויים לא רצוים בגופנו, קשורים לתהליכי ההזדקנות שלנו ולגרימת מחלות.
במחקר שנעשה על בעלי חיים, התגלה כי סוג מסויים של נוגד חימצון הנמצא בתפוחים יכול להאריך את תוחלת החיים. בניסוי נוסף על זבובי פירות, נוגד החימצון שימר בהם את יכולת ההליכה, טיפוס ותנועה. עוד נמצא במחקר אחר כי נשים הצורכות תפוחים כחלק קבוע מהתזונה שלהן, היו בסיכון מופחת של 13%-22% למחלות לב.
ברוקולי
הברוקולי עשיר בסיבים, בחומצה פולית, אשלגן, סידן ופיטונוטריינטים. הפיטונוטריינטים הם רכיב המפחית את הסיכון למחלות לב, סוכרת וסוגי סרטן מסויימים. ברוקולי כמו כן מכיל בטא-קארוטין שהוא סוג של נוגד חימצון וכמו כן הברוקולי מכיל ויטמין C.
בנוסף לכך, במידה והברוקולי לא מבושל יתר על המידה, האנזימים שבו יכולים להפחית את הסיכון להתפתחות סרטן. הדרך הכי טובה לבשל ברוקולי ושימור האנזימים החיוניים שבו, היא באמצעות אידוי הירק בצורה קלה. אם הוא מבושל יתר על המידה ערכו התזונתי פוחת בצורה דרמטית. רכיב נוסף הנמצא בברוקולי הנקרא סולפורפן, הוא בעל תכונות אנטי סרטניות ואנטי דלקתיות.
שקדים
השקדים עשירים ברכיבים חיוניים ומזינים כמו ברזל, סידן, ויטמין E, סיבים ומגנזיום. על פי סקירה מדעית שנעשתה, התגלה כי שקדים יכולים לאזן ולשמר את רמות הכולסטרול בגופנו. מה שיכול להפוך את השקדים לחטיף בריא במיוחד.
חומצות השומן בשקדים עשויות ברובן המוחלט מחומצות שומן בלתי רוויות, מה שמסביר את ההשפעה החיובית על רמת הכולסטרול. כמו כן, רמת הסיבים בשקדים גבוהה במיוחד.
עלים ירוקים
מחקרים הראו כי צריכה גבוהה של עלים ירוקים, כמו תרד וכרוב, יכולה להפחית את הסיכון בהתפתחות סוכרת. התרד, לדוגמא, עשיר בנוגדי חימצון, במיוחד כשהוא לא מבושל, גם אותו דרך אגב יש לבשל באידוי קל. התרד הוא מקור מעולה לויטמין A, B6, C, E וכמו כן למקור של סלניום, אבץ, זרחן, חומצה פולית, אשלגן, סידן וברזל.
בטטה
הבטטה עשירה בסיבים תזונתיים, בטא-קארוטין, פחמימות מורכבות, ויטמין C, ויטמין B6 וכמו כן קארוטין. חוקרים אשר עשו השוואה בין הבטטה לשאר הירקות מצאו כי הבטטה ממוקמת במקום הראשון, בהתחשב בכך שהבטטה היא מקור לברזל, סידן, חלבון, פחמימות מורכבות וויטמינים שונים.
אבוקדו
הרבה אנשים מנסים להימנע מאבוקדו בגלל התכולה הגבוהה של השומן. מתוך הנחה כי הימנעות מכל סוגי השומן מובילה לבריאות טובה יותר ולמשקל גוף טוב יותר- זה לא נכון ובהחלט סוג של מיתוס. בערך 75% מהקלוריות הנמצאות באבוקדו מגיעות מהשומן, רובו שומן חד בלתי-רווי.
האבוקדו עשיר בויטמין B, ויטמין K ו- E. כמו כן האבוקדו מכיל כמות גדולה של סיבים. מחקרים הראו קשר בין אבוקדו להפחתת לחץ הדם ורמת הכולסטרול. יותר מכך נמצא על ידי חוקרים מאוהיו כי רכיבים שנלקחו מאבוקדו עצרו התפתחות של תאים סרטניים במקרים של סרטן הפה ואף השמידו תאים טרום סרטניים.
שיבולת שועל
הפופולאריות של שיבולת השועל וההתעניינות הרבה עלתה בשנים האחרונות, הסיבה לכך היא כמובן היתרונות הבריאותיים שבה. מחקרים הראו כי אכילת קערה אחת של שיבולת שועל באופן יומיומי, מפחיתה את רמת הכולסטרול, הסיבה לכך היא הסיבים התזונתיים המצויים בשיבולת השועל.
שיבולת השועל עשירה בפחמימות מורכבות, וכמו כן בסיבים מסיסים במים אשר מקלים ועוזרים לעיכול וכמו כן מאזנים את רמת הגלוקוז בדם. דייסת שיבולת שועל עשירה במיוחד בויטמין B, אומגה 3, חומצה פולית ואשלגן.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל