אנחנו כבר יודעים שכלי פלסטיק, נייר אלומיניום ומיקרוגל לא הולכים כל כך יחד, אבל שימו לב שגם מזונות מסוימים עלולים להיות רעילים כאשר מחממים אותם במיקרו. הנה כל מה שאתם צריכים לדעת.
לפני מספר עשורים, המיקרוגל הגיע לחיינו ובמהרה הפכנו להיות תלותיים בו לחימום מזון במהירות הבזק. הדור הצעיר לא יכול אפילו לדמיין איך מכינים פופקורן או מחממים שוקו חם בלעדיו. ובכל זאת.. רבים מאיתנו משתמשים במיקרוגל בצורה שגויה.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
בתור התחלה, האם ידעתם שהמיקרוגל לא מחמם או מבשל את האוכל בצורה שווה? פירוש הדבר הוא שהחיידקים הנמצאים בתוך המזון פשוט ישרדו את החימום ויגיעו לקיבה שלנו. בנוסף, חימום במיקרו עלול לייצור רעלים מסרטנים שונים. כדי למזער את סיכוני המיקרוגל, עמדו בפיתוי ואל תחממו את ששת המזונות הבאים.
בתור התחלה, מיקרוגל לא לבשל אוכל שווה, אשר לעתים קרובות פירושו כל חיידקים נוכחיים במזון ישרוד. ואז יש את הבעיה של תקיעות מיקרוגל תורם ישירות לייצור רעלים מסרטנים. כדי למזער את סיכוני המיקרוגל, עמדו בפיתוי להשתמש לבשל או לחמם ששת אלה מזונות:
1.ביצה קשה
עם קליפה או בלי קליפה, כאשר מחממים ביצה קשה במיקרוגל, הלחות בתוכה יוצרת הצטברות אדים, כמו בתוך סיר לחץ, עד שלב של התפוצצות! לא מספיק מפחיד?.. הביצה לא תתפרץ בתוך המיקרו במהלך החימום, אלא לאחר מכן, הווה אומר כי הביצה הרותחת עלולה להתפרץ בידיים, בצלחת, ואפילו בתוך הפה.
כדי להימנע מלהפוך את הביצה שלכם לפצצת אדים, חתכו אותה לחתיכות לפני החימום, או יותר טוב, פשוט הימנעו לגמרי מחימומה במיקרו.
2.חלב הנקה
אמהות צעירות רבות נוהגות להקפיא ולאחסן את חלב ההנקה שלהן לשימוש מאוחר יותר, וזה נהדר, כל עוד זה לא מחומם במיקרוגל. באותו אופן שמיקרוגל לא מחמם צלחות מזון בצורה לא אחידה, כך גם בקבוקי החלב לא מחוממים באופן אחיד, הדבר עלול ליצור "נקודות חמות" שיכולות לגרום לכוויות חמורות בפה והגרון של התינוק.
בנוסף לכך, חימום הפלסטיק גורם לסיכון בריאותי מחומרים מסרטנים. ה-FDA ממליץ כי חלב אם צריך להיות מופשר ומחומם בסיר על הכיריים, או באמצעות מי ברז חמים. כדי לעקוף את הבעיה, אפשר לחמם כוס מים במיקרוגל ולאחר מכן להכניס את בקבוק החלב לכוס כדי להפשירו.
3.בשר מעובד
הבשרים המעובדים מכילים כימיקלים וחומרים משמרים המאריכים את חיי המדף שלהם. למרבה הצער, חימום של חומרים אלו במיקרוגל עלול לפגוע בבריאות שלנו. חימום בשר מעובד במיקרו תחת קרינה, גורמת להיווצרות תוצרי כולסטרול מחומצן (cholesterol oxidation products), אשר ידועים כמזיקים יותר לעורקים מאשר כולסטרול טהור.
כולסטרול מחומצן זה קשור בצורה ישירה להתפתחות של מחלת לב כלילית. בהשוואה לשיטות הכנת מזון אחרות, בשר מעובד במיקרו הוא אולי בעל הסיכוי הגבוה ביותר להכנסת כולסטרול מחומצן לתזונה שלכם.
4.אורז
אורז, באמת?.. מסתבר, שחימום אורז במיקרוגל עלול להוביל במהירות להרעלת מזון. אורז בלתי מבושל מכיל נבגים של חיידקים שיכולים לשרוד חימום במיקרוגל. כאשר אנו מוציאים את צלחת האורז מהמיקרו ומניחים אותה בטמפרטורת החדר, הנבגים מתרבים ועלולים לגרום לשלשולים והקאות.
5.עוף
כל סוגי העופות מכילים רמה מסוימת של זיהומי סלמונלה, לכן, הכרחי לבשל את העוף היטב כדי לחסל את כל החיידקים. המיקרוגל, לא עושה זאת בצורה שווה, לכן רוב הסיכויים שישארו חלקים מזוהמים בעוף לאחר החימום.
בנוסף, בעוף יש צפיפות גבוהה של חלבון, ישנה חשיבות לפירוק החלבון באותה הטמפרטורה, כאשר חלק מהחלבונים מגיעים לפירוק בצורה איטית מאחרים, חוסר איזון זה עלול לגרום לגירוי בקיבה שלנו.
6.ירקות עם עלים ירוקים
לא משנה עד כמה אתם רוצים לשמור על הסלרי, קייל, או התרד שלכם כדי לאכול אותם אחר כך, מוטב שתזרקו אותם מאשר תחממו אותם במיקרו. הסיבה לכך היא ריכוז החנקות בעלים הירוקים שהופכים להיות רעילים כשמחממים אותם במיקרו. חימום במיקרוגל גורם לחנקות להפוך לניטרואמינים, שהם מסרטנים. אותו הדבר נכון גם בקשר לחימום סלק ולפת אשר עשירים בחנקן.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל