בעוד שאת הקפה השחור המוכר לנו כל כך מכינים מפולי קפה קלויים, את הקפה הירוק מכינים מפולי קפה לא קלויים. מחקרים הראו כי לקפה הירוק יש יתרונות בריאותיים רבים.
אוזבק תחאוכה | עורך ראשי | אגוגו-מגזין בריאות | Agogo | פורסם 14/9/14הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
צבעו וטעמו של הקפה הירוק שונים בצורה ניכרת מהקפה השחור, צבעו בהיר ירקרק לבנבן וכך גם המשקה עצמו. ריח הקפה הירוק מזכיר קצת ריח של תבלין יותר מאשר קפה.
הרכיבים העיקריים ליתרונות הבריאותיים של הקפה הירוק הם הקפאין וחומצה כלורוגנית, סוג של נוגד חימצון, למרות שחלק מההשפעה הבריאותית מתקבלים מרכיבים אחרים.
הקפה הירוק והרזייה
על פי מחקר שפורסם ב-2006 תוספים שיוצרו מפולי קפה ירוקים הפחיתו את אחוזי השומן בגוף בעכברים, וכמו כן בהרכב השומן בכבד. אותה תוצאה התקבלה גם בתוספים אחרים אשר הרכיבים קפאין וחומצה כלורוגני היו בהם. חומצה כולורגנית יכולה להתעכל בגוף האנושי, מה שמרמז על השפעה דומה גם בבני אדם.
קפה ירוק והפחתה של לחץ דם גבוה
בנוסף להשפעת הקפה הירוק על הדיאטה שלנו, החומצה הכולורגנית בו יכולה להפחית לחץ דם גבוה. על פי המחקר, מטופלים אשר צרכו 140 מ"ג של קפה ירוק ביום הראו הפחתה בלחץ הדם לאורך המחקר. לא נראו שום תופעות לוואי, דבר אשר הראה כי צריכת קפה ירוק היא דרך בטוחה להפחתת לחץ דם גבוה.
קפה ירוק ושיפור מצב הרוח וביצועים קוגניטיבים
לקפאין אשר נמצא בקפה הירוק יש השפעה על מצב הרוח ופעילות המוח. על פי מספר מחקרים אושר כי קפאין עשוי לשפר את זמן התגובה, עירנות, זיכרון, דריכות, ריכוז, סיבולת לעייפות ויכולות קוגנטיבות אחרות. המחקר מצא כי הצריכה האופטימלית לקפה ירוק הוא בין 38 ל-400 מיליגרם ביום, או 1/3 ל-4 כוסות קפה מבושל.
קפה ירוק ונוגדי חימצון
הקפה הירוק והמוצרים הנגזרים ממנו מכילים נוגדי חימצון רבים, חומר אשר מפחית את ההשפעה והפגיעה של תאי הגוף על ידי רדיקלים חופשיים. מניעה זו גורמת לך להיות בריא יותר בכך שהיא מפחיתה את כמות הנזק והלחץ על התאים בגופנו.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל