קמח לבן נמצא בשימוש כבר מאות שנים, והוא למעשה עובר תהליכי עיבוד שהופכים אותו לנטול סיבים, וללא ויטמינים ומינרלים שונים הנמצאים בקליפת גרעין החיטה.
למרות שקמח לבן הוא סוג הקמח הנפוץ ביותר, צריכה מרובה שלו מזוהה עם סיכון גבוה יותר למחלות שונות דוגמת סוכרת והשמנה.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
במאמר הבא ריכזנו עבורכם 6 קמחים, שיכולים להוות אלטרנטיבה בריאה יותר לקמח הלבן המוכר.
קמח שקדים
השקדים הופכים לפופולאריים יותר עם כל שנה שעוברת, ומסיבות ברורות לחלוטין. השקדים מהווים מקור מצוין לסיבים, חלבונים, אשלגן, סידן, ריבופלבין, מגנזיום, ויטמין E ועוד.
חלב שקדים למשל, הוא בין סוגי החלב הנצרכים ביותר בקרב טבעונים וגם בקרב אוכלי בשר.
האם ניסיתם פעם קמח שקדים?
ובכן, מחקרים רבים מצאו כי קמח שקדים הוא אחד הקמחים הבריאים ביותר, והוא מציע יתרונות בריאותיים רבים.
קמח שקדים הוא עשיר בחומרים מזינים, ואינו מכיל גלוטן – כך שגם חולי צליאק יכולים להפיק ממנו תועלת!
החלפת קמח רגיל בקמח שקדים עשויה לסייע בהורדת רמות הכולסטרול, וויסות לחץ הדם, שיפור ספיגת הסוכר לדם, ועוד.
ניתן להשתמש בקמח שקדים כמעט בכל מתכון שדורש קמח רגיל, והוא יעניק למאכלים שלנו ארומת אגוזים ייחודית!
קמח קוקוס
קמח קוקוס הוא אלטרנטיבה נוספת ונטולת גלוטן לקמח רגיל, והוא מוסיף לתפריט שלנו מגוון של חומרים מזינים.
למרות היותו עתיר קלוריות, קמח קוקוס עשוי לסייע בחילוף החומרים, טיפול בדלקות, ויסות רמות הסוכר בדם ועוד.
קמח הקוקוס ידוע בטעמו הדומיננטי והמתקתק, ולכן עדיף להשתמש בו במאפים, קינוחים, עוגות ולחמים מתוקים.
לקמח הקוקוס מרקם גס יחסית, ולכן לעתים נצטרך לשלב אותו עם ביצים או תחליפי ביצים בכדי לשמור על הצורה והלחות בכמה מאפים.
קמח כוסמת
קמח כוסמת הוא עוד קמח בריא ששווה לנסות! כוסמת מהווה תזונה מועילה למיקרופלורה הידידותית במעיים שלנו, ולכן צריכתה תעודד את התרבות החיידקים המועילים בקרבנו. בין השאר, כוסמת מכילה חלבון, סיבים, נחושת, ברזל, מגנזיום ומנגן.
קמח כוסמת משמש בעיקר באטריות סובה יפניות בשל טעמו המיוחד, אם כי ניתן להשתמש בו גם בפנקייק לארוחת הבוקר, כבסיס לפיצה, ובלחמים תוצרת בית.
אם אתם לא אוהבים את טעם הכוסמת, ניתן פשוט לערבב עם קמחים בריאים אחרים בעת האפייה.
נמצא כי שימוש בקמח כוסמת מציע מספר יתרונות בריאותיים, כולל ניהול נכון של רמות בסוכר בדם ותמיכה בבריאות הלב.
קמח קינואה
קינואה היא מזון-על פופולארי, והיא ידועה בסגולותיה הבריאותיות החזקות.
אין זה מפתיע אם כך, שקמח קינואה הוא בין הקמחים הבריאים ביותר לשימוש במאפים.
קמח קינואה שופע חומרים מזינים, כולל ברזל, אשלגן, סיבים, חלבונים, ויטמינים מקבוצת B ו- E, סידן ועוד.
בדרך כלל משתמשים בקמח קינואה בפנקייק, פיצות, מאפינס ולחמים (יחד עם קמחים בריאים אחרים), ובנוסף תוכלו להשתמש בו להסמכת רטבים ומאפים.
קמח הקינואה מתאפיין בטעם דומיננטי ומעט מריר, ולכן לא ניתן להשתמש בו לכל מטרה.
קמח שיבולת שועל
קמח המיוצר משיבולת שועל מהווה מקור נהדר לסיבים, ויטמינים ומינרלים.
בקמח שיבולת שועל נוכל למצוא סיבים לא מסיסים ומסיסים גם יחד, והוא הוכח כמסייע במניעת מחלות לב ובויסות רמות הסוכר והכולסטרול בדם.
איפה אפשר להשתמש? ובכן, בפנקייק, עוגיות, לחמים ביתיים ופשטידות.
קמח שיבולת שועל משמש לעתים רחוקות במאפים לבדו, ובדרך כלל דורש סוג אחר של קמח ליצירת תערובת. המרקם של קמח שיבולת שועל מזכיר במקצת קמח חיטה מלאה.
קמח חיטה מלאה
אם כבר להשתמש בקמח חיטה – העדיפו קמח חיטה מלאה! שלא כמו קמח לבן רגיל, קמח חיטה מלאה משמר את הערכים התזונתיים שבו – דוגמת ויטמינים, מינרלים וסיבים, ולכן הוא מוכר כאחד מסוגי הקמחים הבריאים ביותר.
קמח חיטה מלאה מכיל ברזל ואשלגן, ותזונה המשלבת אותו נקשרה לירידה בסיכון למחלות כרוניות שונות.
ניתן להשתמש בקמח מחיטה מלאה בכל מתכון הדורש קמח רגיל, אך חשוב לשים לב שהוא עלול ליצור מרקם קשיח לעומת קמח רגיל – במאפים מסוימים.
השורה התחתונה
ראינו שיש חלופות מעניינות לקמח החיטה הלבן שכולנו מכירים, ומהן תוכלו להכין פסטה, מאפים, פיצות, לחם ביתי וקינוחים.
על אף שמדובר בקמחים הנחשבים בריאים, מומלץ להתחיל להשתמש בהם במתינות ובצורה הדרגתית – כדי לבחון את תגובת הגוף שלנו אליהם.
בונוס נוסף: ניתן להכין קמחים בריאים בבית אם יש לכם מעבד מזון, ומומלץ לבחור ברכיבים שאינם מעובדים כלל – במיוחד כשמדובר בשיבולת שועל.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל