חוסר הנוחות הצורבת הזאת בחזה או בגרון שלכם, עשויה לא להיות קשורה לאזור החזה או הלב שלכם כלל. לעתים, תחושה זו עשויה להופיע כאשר החומצה שבבטן שלכם עולה למעלה, או עוברת רפלוקס, ומגרה את הושט שלכם, אותו צינור המחבר בין הפה לקיבה. מזונות מסוימים עשויים לעורר תופעה זו, אך הם אינם זהים עבור כולם. אם כך, כאשר מדובר באכילה, אילו מזונות יסייעו לכם להימנע מצרבת?
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
אכילה מוגזמת
הדבר הראשון שעליכם לחשוב עליו הוא לא מזון מסוים: אלא כמות המזון שאתם אוכלים בכל פעם. זה מקרה אחד שבו הגודל אכן חשוב. לא משנה איזה מזון תאכלו, כמה טוב הוא נראה, או כמה אתם נהנים ממנו, בטן מלאה מגדילה את הסיכוי לצרבת. נסו להשתמש בצלחות קטנות יותר על מנת לשלוט בגודל המנות שלכם.
האטו את האכילה
אל תדחפו מזון לתוך הפה שלכם. אכילה מהירה וללא תשומת לב אינה מובילה לעיכול טוב, והיא עשויה להגדיל את הסיכוי לכך שתחוו תסמינים של צרבת. קחו את הזמן ותיהנו מהארוחות שלכם.
מזונות שומניים
מזונות עתירים בשומן נוטים להישאר בקיבה למשך זמן ארוך יותר. וככל שהם יהיו שם יותר זמן, כך יותר סביר כי תחוו חוסר נוחות. מנות גדולות של אותם מזונות עתירים בשומן – כגון עוף מטוגן, צ'יפס או כנפיים – יזיקו לכם אפילו יותר.
קצצו בשומנים בעת הכנת האוכל
תוכלו לאפות, לאדות, לצלות או להכין על הגריל את המזונות האהובים עליכם, במקום לטגן אותם. חתכו את השומן מהבשר והעוף, וחתכו את העור מהעוף. שינויים קטנים כאלו עשויים לסייע לכם להגביל את הצרבת שלכם.
מזונות חומציים
עגבניות (לרבות מזונות המכילים סלסה ורוטב מרינרה) ופירות הדר (כגון תפוזים, אשכוליות ולימונים) עשויים לגרום לצרבת, במיוחד אם תאכלו אותם לבדם, ועל בטן ריקה. חומץ הוא חומצה נוספת, והוא מהווה מרכיב נפוץ ברטבים לסלט ומנות אחרות. אכלו מזונות אלקליים (מזונות בסיסיים) שמסייעים לאזן את הגוף.
חקרו את האפשרויות שעומדות בפניכם
נסו לאכול פירות וירקות אחרים, פחות חומציים, על מנת להעניק לבטן שלכם מנוחה. או הגבילו את כמות המזונות החומציים שאתם צורכים, והחליפו אותם במשהו אחר. לדוגמה, אכלו כמות פחותה של רוטב עגבניות עם הפסטה שלכם, ואכלו איתה גם מעט בשר או ירקות נוספים. ערכו ניסויים על מנת למצוא את השילוב הנכון עבורכם.
שימו לב גם לשתייה שלכם
משקאות מסוימים עשויים להגדיל את הסיכוי לצרבת. משקאות עם קפאין (וגם קפה נטול קפאין) מגבירים את החומציות של הקיבה. אלכוהול עשוי להרפות את השסתום שבין הושט לקיבה, ולכן לאפשר לחומצה לברוח בקלות רבה יותר. ודו-תחמוצת הפחמן הנמצאת במשקאות מוגזים עשויה לנפח את הבטן שלכם, ואולי אף לגרום לצרבת. גם מיץ עגבניות ומיצי פירות הדר מכילים חומצה.
משקאות טובים יותר
בחרו משקאות שאינם מכילים בועות וקפאין, כגון תה צמחים, חלב או מים. אם אתם חייבים לשתות קפה, קולה או בלאדי מרי, נסו להסתפק בכמויות קטנות יותר.
שוקולד
אופס, יש בו קפאין. אם לא תוכלו להתמודד עם החיים בלעדיו, נסו לקצץ בכמויות ולבדוק האם המצב משתפר. יתכן כי תוכלו לאכול חתיכה אחת או שתיים, או רק באירועים מיוחדים. כמו כן, חשבו על הגורמים השונים לצרבת בהתאם לסיטואציה. אכילת שוקולד לקינוח בסופה של ארוחה מלאת שומן, או לבדו על בטן ריקה, ככל הנראה אינה מהווה רעיון מוצלח.
הפחיתו את המזונות החריפים
לא מפתיע שחומם של המזונות הפלפליים והרטבים החריפים עשוי לחרוך אתכם מבפנים. אך האם ידעתם שמנטה עשויה להוות בעיה? למרות שהיא קרירה ולא שורפת, היא עשויה להרפות את אותו שסתום יציאה, ולגרום לצרבת. שום ובצלים חריפים ומלאי טעם – בפרט אם הם נאים – עשויים גם הם להוות גורמים לצרבת.
לא תצטרכו להסתפק בחיים שלמים של מזון חסר טעם. גם הפחתה קלה בחריפות עשויה לגרום להבדל. למשל, אתם לא חייבים להטביע את הכנפיים שלכם ברוטב. אולי תוכלו לבחור צ'ילי מעט פחות חריף. חפשו אחר דרכים אחרות לתיבול מזון, שאינן כוללות את שריפת הלשון שלכם.
עקבו אחר הגורמים האישיים שלכם לצרבת
גופם של אנשים שונים מגיב בצורה שונה. יתכן כי תוכלו להסתדר עם ארוחה מעט חריפה, אלא אם כן היא כוללת עגבניות. ויתכן כי תהיו מסוגלים לשתות כוס קטנה של קפה, כל עוד לא תשתו אותה לבדה, מבלי לאכול תוך כדי. ערכו רשימות או נהלו יומן על מנת לזהות בדיוק עם אילו מזונות תוכלו להתמודד, ואילו מהם גורמים לכם לחוות צרבת.
לעסו מסטיק
לאחר ארוחות, לעיסת מסטיק תגרום לפה שלכם להמשיך להפיק רוק. הנוזל הנוסף הזה מסייע לנטרול החומציות ומעודד את הבטן שלכם לרוקן את תוכנה לתוך המעי הדק במהירות רבה יותר – למעשה, מזיז את המזון לשלב הבא במהירות רבה יותר, לפני שהצרבת מספיקה להשפיע. בחרו טעם אחר, שאינו מנטה, על מנת שלא להרפות את השסתום.
קראו על 8 דרכים טבעיות לטיפול בצרבת
הרגלים בריאים
אל תשכבו מיד לאחר הארוחה; שמרו על פער של שלוש שעות לפחות בין ארוחת הערב לזמן השינה. עישון והשמנת יתר עשויים גם הם להגביר את הסיכוי לצרבת. כולם חווים אותה מדי פעם, אך עליכם לדבר עם הרופא שלכם אם אתם חווים צרבת לעתים קרובות. היא עשויה להוות סימן לבעיות עיכול חמורות יותר.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל