זיהום של חיידק הליקובקטור פילורי מטופל לעתים קרובות עם שלוש 3 סוגי אנטיביוטיקה בו זמנית על פי הרפואה הקונבנציונלית, אבל לא כל אחד מגיב בחיוב. למרבה המזל יש חלופות המבוססות על מחקר קליני שהן טבעיות ללא תופעות לוואי.
| אגוגו | פורסם 18/6/16הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
הליקובקטר פילורי (H. pylori) הוא חיידק המוערך שנמצא בגוף של שני שלישים מאוכלוסיית העולם באופן טבעי, ובדרך כלל אינו גורם לתסמינים. אבל במקרים מסוימים ניתן למצוא אותו כגורם עיקרי לכיבים בקיבה ובתריסריון, ואף עלול לפתח צורות מסוימות של סרטן קיבה.
הטיפול הקונבנציונלי מתמקד בחיסול מוחלט באמצעות מה שנקרא “טיפול משולש”, הכולל שני סוגי אנטיביוטיקה ותרופה הסותרת חומצה. טיפול מסוג זה, לעומת זאת, לעתים קרובות גורם לחוסר איזון ופגיעה בפלורת המעיים אשר פוגעת במערכת החיסונית הטבעית של הגוף, כמו כן, החיידק יכול לפתח סוגי זנים אשר עמידים לאנטיביוטיקה בעיקר אם הטיפול הקונבנציונלי לא הושלם כראוי או שהחיידק חוזר שוב בצורה אלימה יותר. זוהי אחת הסיבות לכך שיש עניין הולך וגובר בחלופות טבעיות בעל אופן תרופתי מבוסס.
הנה שלושה פתרונות אשר נבדקו קלינית ונמצאו יעילים בטיפול בחיידק זה, כמובן שכל מיקרה לגופו ויש לבחון כל מיקרה השונה מקודמו ולהתאים טיפול ספציפי נכון ומתאים לכל מטופל ורמת החיידק שנמצאת בגופו לכן יש להתייעץ אם איש מקצוע מוסמך שיש לו ניסיון בתחום הספציפי הזה.
נבטי ברוקולי
מחקר שפורסם בכתב העת מחלות עיכול ומדעים בשנת 2004 תחת הכותרת “נבטי ברוקולי טיפול אוראלי לטיפול זיהום הליקובקטר פילורי: דו”ח ראשוני”, נמצא כי שבעה מתוך תשעה חולים (78%) שצרכו נבטי ברוקולי (14, 28 , או 56 גרם) פעמיים ביום למשך 7 ימים היו בעלי תוצאת אנטיגן בצואה שלילית לזיהום פילורי מיד לאחר השלמת הטיפול ול-6 אנשים התוצאה נותרה שלילית בשימוש בנבטי ברוקולי גם ביום ה-35 לאחר מכן.
נבטים אלה מכילים רמות גבוהות מאוד של סולפורפאן biomolecule המכילים גופרית אשר זוהו ממחקר כיעילים בטיפול ברמה מסוימת ביותר מ -150 מחלות שונות.
פרוביוטיקה
מחקר מ-2012 שפורסם בכתב עת מטורנטו קנדה שכותרתו “טיפול ברב זנים פרוביוטיים עשויים למגר הליקובקטר פילורי מהבטן של חולי גסטריטיס: מחקר פיילוט מבוקר פלצבו”, מצא כי טיפול של 10 ימים עם זנים מרובים של פרוביוטיקה יכולים למגר את החיידק בחולים עם הפרעות בעיכול הקשורים לחיידק זה.
13 מתוך 40 חולים אשר קיבלו טיפול בזנים הספציפים נרפאו לחלוטין לאחר 10 ימים. (הערה: החולים קיבלו 1.8 טריליון של חיידקים חיים של הזנים הבאים: סטרפטוקוקוס thermophilus, אסידופילוס לקטובצילוס, longum Bifidobacterium, Plantarum, לקטובצילוס, Bifidobacteriuym brevis, לקטובצילוס paracasei, Bifidobacterium infantis, תת-מין delbrueckii bulgaricus Lactobaccilus).
תוצאת המחקר: פרוביוטיקה מסוימת עם זנים ספציפיים עשויה להילחם בזיהום טבעי במעי ובקיבה.
זרע שחור (קצח תרבותי)
מחקר משנת 2010 שכותרתו “מחקר השוואתי של קצח תרבותי וטיפול משולש במיגור הליקובקטר פילורי בחולים עם הפרעות בעיכול שאינם כיב”, מצא כי מינון של רק 2 גרם של זרע שחור (קצח תרבותי) בשילוב עם סותר חומצה נמצא יעיל כמו טיפול משולש הכולל סותר חומצה, ושתי סוגי אנטיביוטיקה בטיפול בזיהום של H.pylori.
הכותב הוא אוריה קוסטינר, נטורופת ואירידיולוג מוסמך. רוצים לשאול את אוריה שאלה? שלחו לו הודעה בדף הפייסבוק שלו.
אהבתם את המאמר? פרגנו בלייק!
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל