אנשים נמשכים לקיווי בזכות צבעו הירוק עז וטעמו האקזוטי. אך הייחודיות של הקיווי לא נגמרת שם – הוא מחזיק ביתרונות בריאותיים רבים שכדאי לכם להכיר.
1.סיוע לעיכול
פרי הקיווי מכיל אקטינידין, אנזים המסיס בחלבון, אשר יכול לסייע בעיכול הארוחה כמו הרכיב פפאין בפפאיה או ברומלאין באננס.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
2.שמירה על לחץ הדם
הקיווי עשיר באשלגן, מינרל המסייע בשמירה על האלקטרוליטים במצב מאוזן, באמצעות ניטרול הנתרן.
3.הגנה מפני נזקי DNA
מחקר אחד הראה כי שילוב ייחודי של נוגדי חמצון הנמצאים בקיווי מסייע בהגנה על ה-DNA בתאים מפני נזקים חמצוניים.
מומחים מסוימים סבורים כי פעולה זו יכולה לסייע במניעת סרטן.
4. חיזוק המערכת החיסונית
הקיווי עשיר בויטמין C יחד עם תרכובות נוגדי חמצון אחרות, אשר הוכחו כמחזקות את המערכת החיסונית שלנו.
5.תמיכה בירידה במשקל
האינדקס הגליקמי הנמוך של הקיווי ותכולת הסיבים הגבוהה מונעים התפרצות של אינסולין אחר אכילת פירות אחרים המכילים כמות גדולה של סוכר.
התוצאה – הגוף לא יגיב באמצעות אחסון שומן בגוף.
6.שיפור בריאות העיכול
הקיווי הוא מקור מעולה לסיבים, המונעים עצירות ובעיות בריאותיות אחרות במערכת העיכול.
7.סיוע בהוצאת רעלים מהגוף
הסיבים בקיווי מסייעים בהוצאת רעלנים מדרכי העיכול.
8.מניעת מחלות לב
אכילת 2 עד 3 קיווי ביום הראתה יכולת להפחית את הפוטנציאל לקרישי דם ב-18 אחוזים ובהפחתת הטריגלצרידים ב-15 אחוזים.
אנשים רבים לוקחים תרופות להפחתת קרישת דם, אך אלו גורמים פעמים רבות לתופעות לוואי כמו דלקתיות ודימום בדרכי העיכול.
9.מתאים לסוכרתיים
הקיווי מדורג נמוך במדד הגליקמי, מה שאומר שהוא לא מעלה את רמת הסוכר בדם במהירות.
לקיווי עומס גליקמי 4, דבר ההופך אותו לבטוח לסוכרתיים.
10.מגן מפני ניוון מקולרי ובעיות עיניים אחרות
ניוון מקולרי הוא הגורם המוביל לאובדן ראייה בקרב מבוגרים.
מחקר שנערך על יותר מ-110,000 גברים ונשים הראה כי אכילת 3 מנות או יותר של פירות ביום מפחיתה ניוון מקולרי ב -36%.
נוטים לחשוב שהדבר קשור לרמות גבוהות של לוטאין וזקסאנטין בקיווי – שניהם כימיקלים טבעיים הנמצאים בעין האנושית.
11.מסייע לאיזון חומצי בגוף
קיווי הוא אלקלייני ביותר (בסיסי = ההפך מחומצי) במשפחת הפירות, כלומר הוא מהווה תחליף נהדר למזונות החומציים, אשר הרבה אנשים צורכים.
מזונות אלקליים (בסיסיים) מסייעים לעור צעיר, שינה עמוקה יותר, אנרגיה פיזית, פחות הצטננויות, פחות דלקות פרקים ואוסטיאופורוזיס מופחת.
באותו נושא: מזונות אלקליים (מזונות בסיסיים) שמסייעים לאזן את הגוף
12.הגנה על העור
הקיווי הוא מקור מעולה לויטמין E, נוגד חמצון הידוע ביכולתו להגן את העור מפני התנוונות.
13.טעם נהדר
הקיווי לא רק נראה נהדר, אלא גם טעמו מעולה.
הרבה פעמים, ילדים אוהבים אותו, כי הוא נראה שונה ומיוחד מפירות אחרים.
14.פחות חומרי הדברה
בדרך כלל הקיווי נמצא ברשימת המזונות הבטוחים מחומרי הדברה שונים. ב-2016 הוא הגיע לרשימת ה-10 הכי בטוחים.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל