שמן זית הוא אחד השמנים הנפוצים במטבח של כולנו, אני מניח שרובכם כבר יודעים ששמן זית הוא שמן בריא יותר משמנים אחרים, אבל מה בדיוק אותם יתרונות בריאותיים? למה הוא בריא? כמה מומלץ לצרוך ביום? במאמר זה נעמיק ביתרונותיו העיקריים של שמן הזית ונבין איך אפשר לשלב אותו בארוחות היומיות שלנו.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
1.נוגדי חמצון ושומנים בריאים
אחת הסיבות העיקריות לכך ששמן זית נחשב למזון-על היא בשל הריכוז הגבוה של נוגדי חמצון ושומנים בריאים. שמן זית עשיר בשומנים חד בלתי רוויים, במיוחד חומצה אולאית, אשר טובים ללב שלנו ויכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול הרע (LDL) תוך שמירה על רמות הכולסטרול הטוב (HDL). [1]
בנוסף, הפוליפנולים וויטמין E בשמן זית תורמים לתכונות נוגדות החמצון, המסייעות להילחם בנזק תאי הנגרם על ידי רדיקלים חופשיים, ומפחיתים את הסיכון למחלות כרוניות.
2.חיזוק בריאות הלב
מחקרים רבים קשרו בין צריכת שמן זית לבריאות הלב וכלי דם טובה יותר. השומנים החד בלתי רוויים המצויים בשמן זית יכולים לסייע בהפחתת הסיכון למחלות לב על ידי שיפור תפקוד כלי הדם והפחתת הדלקת. הדיאטה הים תיכונית, אשר עשירה בשמן זית, פירות, ירקות ודגנים מלאים, נקשרה עם ירידה בסיכון להתקפי לב, שבץ מוחי ומחלות לב וכלי דם אחרות. [2]
3.תכונות אנטי דלקתיות
דלקת היא לעתים קרובות השורש של מחלות כרוניות רבות, כולל דלקת פרקים, מחלות לב, ואפילו סוגי סרטן מסוימים. שמן זית מכיל תרכובת בשם אולאוקנטל, אשר נמצאה בעלת תכונות אנטי דלקתיות הדומות לאיבופרופן. על ידי שילוב שמן זית בתזונה שלנו, אנו יכולים לעזור להפחית את הדלקת ואף להפחית את הסיכון לפתח מצבים בריאותיים כרוניים.
4.שמירה על המשקל ומניעת סוכרת
בניגוד לאמונה הרווחת, צריכת שומנים בריאים כמו אלה המצויים בשמן זית יכולה למעשה לסייע בשמירה על המשקל. מאחר ששומנים משביעים יותר, הם יכולים לעזור לשלוט ברעב ולמנוע אכילת יתר. בנוסף, מחקרים הראו שצריכת שמן זית יכולה לשפר את הרגישות לאינסולין, מה שהופך אותו לתוספת מועילה לתזונה של אלה עם סוכרת מסוג 2 או בסיכון לפתח סוכרת.
כמה שמן זית מומלץ לצרוך ביום?
כדי להרוויח את היתרונות הבריאותיים של שמן זית, חשוב להשתמש בו במתינות. איגוד הלב האמריקני ממליץ לצרוך כ-2 כפות (כ-23 גרם) של שומנים בריאים ליום, כאשר שמן זית הוא בחירה מצוינת. עם זאת, חשוב לזכור ששמן זית, כמו כל שמן אחר, הוא עדיין עשיר בקלוריות, ולכן יש להשתמש בו במתינות.
לסיכום
שמן זית הוא תוספת חשובה לתזונה בריאה ומאוזנת. התכולה העשירה של נוגדי חמצון ושומנים בריאים מספקת מגוון יתרונות בריאותיים, החל מקידום בריאות הלב והפחתת הדלקת ועד סיוע בשמירה על המשקל ומניעת סוכרת. על ידי שילוב כמות מתונה של שמן זית בארוחות היומיות שלנו, אנו יכולים לקצור המון יתרונות בריאותיים.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל