מחקר חדש שפורסם לאחרונה בוחן את ההשפעות הבריאותיות של מזון מעובד במיוחד מהצומח (UPFs). הממצאים מצביעים על כך שצריכת מזונות אלו עלולה להגדיל את הסיכון למחלות קרדיווסקולריות, בהשוואה למזונות מהצומח שעובדו פחות.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
המחקר החדש נערך במטרה לבחון את הקשר בין צריכת מזונות מעובדים במיוחד מהצומח לבין הסיכון לפתח מחלות קרדיווסקולריות. במהלך המחקר, נבחנה השפעתם של מזונות שונים על בריאות הלב וכלי הדם של המשתתפים.
מסקנות המחקר
תוצאות המחקר הראו שהתזונה המבוססת על מזון מעובד במיוחד מהצומח עשויה להיות מזיקה יותר לבריאות הלב וכלי הדם בהשוואה לאלו הכוללים מזונות מהצומח שעובדו פחות.
החוקרים מציינים שמזונות מעובדים במיוחד מהצומח כוללים לרוב תוספים רבים ושינויים בתהליך הייצור, מה שעשוי להסביר את השפעתם השלילית על הבריאות הקרדיווסקולרית.
מחקר נוסף שממחיש את הצורך בהקפדה על איכות המזון אותו אנו צורכים. מומלץ לשים לב לתוויות המזון ולנסות לווסת את צריכת המזונות המעובדים, כולל אלו מהצומח, לטובת שמירה על בריאות הלב וכלי הדם.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל