Logo
11 דרכים קלות ביותר למניעת עצירות

11 דרכים קלות ביותר למניעת עצירות

Avatar of אגוגו

מעל 10 אחוזים מהישראלים סובלים מעצירות, כלומר הם נכנסים לשירותים פחות מארבע פעמים בשבוע או פשוט חווים קושי רב עם התהליך. נראה שנשים סובלות מהתופעה בתדירות גבוהה יותר מאשר גברים. כך תגרמו לעניינים לזוז עם הטיפים הפשוטים הבאים.

אגוגו-מגזין בריאות | Agogo | פורסם 14/5/16

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

מניעת
איך למנוע עצירות בדרך הקלה

גם אם אתם סובלים מעצירות באופן כרוני, ייתכן ולא תרגישו הכי בנוח לדבר על תנועת המעיים שלכם עם מישהו. אם עדיין לא אזרתם אומץ לדבר עם הרופא על בעיית העצירות שלכם, שקלו את האסטרטגיות הבטוחות והפשוטות הבאות כדי להתחיל להזיז את העניינים שוב.

1.קחו את הזמן

ברור, אנחנו חיים בעידן של סיפוקים מיידיים. אבל מערכת העיכול שלנו, ייתכן ולא עומדת באותו קצב. אחת הסיבות של עצירות מעיים, היא אי מתן זמן מספק על מנת להגיע לשחרור מלא.

אז קחו איתכם קצת חומר לקריאה בפעם הבאה שתלכו לשירותים – או, כמו 67 אחוזים מהאנשים בקבוצה שנחקרה לאחרונה, קחו את הטלפון. זה יכול להפוך את הישיבה לפחות משעממת. כמובן, לבלות זמן רב מדי על האסלה יכול להיות גרוע באותה מידה. לנסות לשבת בשירותים למשך זמן ארוך יותר מאשר, למשל, 10 או 15 דקות יכול להוביל לטחורים. לנסות להוציא בכוח גם כן יכול להגביר את הסיכון לתוצאה עגומה זו. אם זה פשוט לא קורה שם למטה, נסו כמה גישות אחרות קודם לכן.

2.לוח זמנים

עוד גורם נפוץ לעצירות, הוא לא ללכת לשירותים בפרק זמן קבוע במשך היום. המכון הלאומי לסוכרת ומחלות עיכול וכליות, קבע כי החלון שבין 15-45 דקות לאחר הארוחה החשובה ביותר ביום היא שעת השיא לניקוי המעיים. אז פנו לעצמכם קצת זמן לאחר ארוחת הבוקר אם אתם יכולים.

3.פשוט עשו זאת!

אל תדחו את ההליכה לשירותים כאשר אתם מרגישים דחף – כלומר, לא יותר מהזמן שייקח לכם למצוא שירותים בבית קפה קרוב או במשרד. התעלמות מהדחף ללכת להתפנות, יכולה לאמן את הגוף להתאפק. אז עצרו מוקדם ככל האפשר מכל פעילות כאשר אתם חשים את הרעש המוכר בבטן ואת הצורך להתפנות. (פשוט אמרו “היי, אני מצטער, אני צריך לקפוץ רגע לעשות שיחה חשובה”, או, “אתה יודע, אני חושב שהשארתי את הארנק שלי בשירותי הנשים” יכול לעזור במצבים מביכים).

4.שתו מים

לא לספק מספיק מים לגוף יכול להפריע לפעילות העיכול במעי הדק. למרות שמחקר בבני האדם מציג תוצאות מעורבות בנוגע לכמה מיובש אדם צריך להיות כדי לעצור תנועת מעיים, עדיף להיות בטוח מאשר להצטער, ולדבוק בהמלצת ארגון הבריאות העולמית לצריכת 2.7 ליטר ליום עבור רוב הנשים. (זה 11 כוסות, אגב).

5.שקלו לשתות עוד קפה

קפה מפעיל את אותן תנועות שהמעיים עושים כאשר הם מוציאים החוצה צואה. ומהר. הדחף ללכת יכול להיות מופעל תוך ארבע דקות לאחר שתיית כוס. נטול קפאין גם עושה את העבודה. נסו לשתות קפה דבר ראשון על הבוקר כדי לשחרר את העניינים.

6.שמרו על כושר

אם אי פעם נאלצתם להפסיק ריצה (או לטוס לשירותים במהלך שיעור התעמלות), אז אתם בטח כבר יודעים שפעילות גופנית מסייעת לזרז את העניינים. לכו לחדר הכושר, לטיול בחוץ, או חזרו לשגרת היוגה המועדפת עליכם, אם אתם חשים עצירות כבר זמן מה.

7.אכלו יותר סיבים

כן, כן, אתם כבר יודעים שאתם אמורים לאכול יותר פירות וירקות. אבל אם אתם באמת לא יכולים להתרגש מכרוב, ברוקולי, גזר – או אם לפנק את עצמכם במשהו מתוק הוא בדיוק מה שיעשה לכם טוב ויחזיק אתכם עד סוף היום – נסו לאכול פירות יבשים. החבר’ה האלה מכניסים יותר סיבים לתוך המערכת שלכם, אבל (די בערך) מזכירים טעם של סוכריות אם עוצמים עיניים. או בחרו בדגנים מלאים – הם מלאים בסיבים, שופעי ויטמינים מקבוצת B ומינרלים אחרים.

קראו גם על 20 המזונות הכי עשירים בסיבים

8.אמרו כן ליוגורט

סוגים רבים של פינוק קרמי זה מכילים רמות גבוהות של חיידק המעיים הידידותי אסידופילוס, אשר ניסויים קליניים מראים שמסייעים בשמירה על תקינות תהליכי העיכול.

9.פקחו על כל תרופה שאתם צריכים לקחת

חלק מהתרופות – במיוחד משככי כאבים ותרופות נוגדות דיכאון – גורמות לחסימה בבטן. דברו עם הרוקח או הרופא לגבי האם תצטרכו להסתגל לתרופה. כמו כן כדאי לבדוק את תופעות הלוואי של תרופות וויטמינים ללא מרשם. תוספי סידן וברזל נמצאו כמעודדי עצירות, כמו גם חלק מנוגדי החומצה.

10.בדקו את בלוטת התריס

בנוסף להאטת כלל תפקודי חילוף החומרים החומרים בגוף, תת פעילות של בלוטת התריס גם תורמת לעצירות. בדיקת דם מהירה יכולה לבדוק את הבעיה, אשר שכיחה יותר בקרב נשים ועוברת בתורשה. ראו גם: 10 סימנים לחוסר איזון בבלוטת התריס ואיך לטפל בבעיה.

11.הוסיפו קצת צמחים

אם הנ”ל לא מסייעים, שקלו לבדוק בחנות מזון בריאות הקרובה אליכם אם יש להם אלוורה אכילה, אולמוס רוברה, חילבה, שן הארי, חומעה, סנה, או אובליפיחה. מקורות בריאות אלטרנטיביים מציעים צמחים אלה – שרבים מהם ניתנים לשימוש בתור תה – יעזרו להרגיל את הבטן לחזור לפעילות רגילה שוב.

אהבתם את המאמר? פרגנו בלייק!

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל

המידע באתר אגוגו מיועד למטרות אינפורמטיביות בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי מקצועי. יש להתייעץ עם רופא או איש מקצוע מוסמך בכל בעיה רפואית.

נסו את משחק הצירופים!

צרו ארבע קבוצות עם מכנה משותף

טעויות נותרו: 4