Logo
10 דברים שצריך לעשות כדי להגן על עצמנו מקרינה סלולרית

10 דברים שצריך לעשות כדי להגן על עצמנו מקרינה סלולרית

Avatar of אגוגו

כל הדברים שאנחנו יכולים לעשות עכשיו כדי להגן על עצמנו מהקרינה שפולטים המכשירים הסלולריים שלנו.

קשה לרובנו לדמיין איך חיינו יראו ללא טלפונים סלולריים. עם כל המידות הרעות שלהם, שנידונות לעתים קרובות, אף אחד לא יכול להכחיש את העובדה שהטלפונים הסלולריים הפכו את החיים שלנו להרבה יותר נוחים לתמרון. לא משנה היכן בעולם הם נמצאים, קרובי משפחה, חברים ושותפים עסקיים תמיד נמצאים במרחק של מספר הנפות אצבע וקליקים בלבד. מעולם לא היה קל יותר להיות מעודכן בנעשה בעולם.

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

כל זאת ועוד, הטלפונים הסלולריים הם חבילת בידור הזמינה 24/7 ומספקת לנו גישה מכל מקום לשלל סוגי אתרי מדיה חברתית, ערוצי וידאו, משחקים גרפיים באיכות גבוהה ואפליקציות המתאימות לכל תחום עניין.

הטלפונים הסלולריים הפכו לחלק אינהרנטי מחיינו בסביבות 2009. עד שנת 2014, שער רישום הטלפונים הסלולריים העולמי הגיע לכמות מפתיע של 6.9 מליארד, כפי שמדווח על ידי ארגון הבריאות העולמי (WHO).

טלפונים סלולריים ובריאות

הטלפונים הסלולריים לא יכולים להיות רק כיף ללא מחיר. שימוש מוגזם בטלפונים סלולריים, במיוחד בזמן המיועד לשינה, הוא הרגל גלובלי בעל השפעות שליליות נרחבות.

מתוך 1,656 מתבגרים בלגים אשר דפוסי השימוש שלהם בטלפונים סלולריים בשעות הלילה נבחנו, רק 38 אחוזים לא השתמשו בטלפונים הסלולריים שלהם אחרי כיבוי האורות, לפי מחקר שנערך ב-2007 ופורסם במגזין Sleep (שינה).

קרינה אלקטרומגנטית מטלפונים סלולריים היא גורם משמעותי להפרעות שינה, חרדה והפרעות פסיכולוגיות נוספות.

מתח, תסמינים של דיכאון והפרעות שינה נקשרו בקשר חיובי עם שימוש מוגזם בטלפונים ניידים אצל 4,156 מבוגרים צעירים (גילאים 20-24) במהלך שנה אחת, לפי מחקר משנת 2011 שפורסם ב-BMC Public Health.

מתוך 337 סטודנטים שהשימוש שלהם בטלפונים סלולריים הוערך, מספר גדול (בעיקר נשים) דיווחו על חרדה והפרעות שינה, על פי מחקר מ-2007 אשר פורסם ב-Addiction Research and Theory.

במחקר מ-2013 אשר פורסם ב-Community Medicine and Health Education, דפוסי השימוש בטלפונים סלולריים של 459 תלמידי קולג' (גילאים 17-23) נבדקו במשך חודשיים.

המחקר הראה כי 51.5 אחוזים דיווחו על כאבי ראש או מיגרנות תכופים, 50.8 אחוז דיווחו על כעס או על היותם נוחים להתרגז, 47.7 אחוז דיווחו על חוסר ריכוז, 38.5 אחוז דיווחו על חרדה, 36.5 אחוז דיווחו על עייפות של העיניים, 35.4 אחוז דיווחו על חוסר שינה ו-32.7 אחוז דיווחו עייפות.

קרינת טלפונים סלולריים משפיעה באופן שלילי גם על בריאות מערכת הרבייה

שימוש מוגזם בטלפונים סלולריים קושר באופן ישיר ומשמעותי עם ספירת זרע נמוכה וחוסר פוריות כללי אצל 361 גברים שעברו הערכות במרפאה, על פי מחקר מ-2008 שפורסם ב-Fertility and Sterility (פוריות ועקרות).

בנוסף, הסוכנות הבינלאומית למחקר הסרטן של WHO הכריזה על קרינה סלולרית כעל מסרטן אפשרי. אם כי יש צורך במחקרים נוספים כדי לאשש את הטענה הזאת.

אמצעי הגנה

ככל שהטלפונים הסלולריים תופסים את מקומם כדרך התקשורת הראשית, ויתור מוחלט עליהם אינו אופציה ריאלית. עם זאת, יש ביכולתנו להשתמש בכמה אמצעי זהירות כדי להפחית את הנזק הבריאותי הנגרם מקרינת טלפונים סלולריים.

הנה רשימה של דברים שכדאי שתעשו עכשיו כדי להגן על עצמכם מקרינה סלולרית.

1.השתמשו ברמקול (ספיקר)

הטלפון הסלולרי שלכם פולט גלים אלקטרו-מגנטיים ישירות ליד הראש שלכם כשאתם מחזיקים אותו ליד האוזן. ככל שתוכלו לשמור את הטלפון יותר רחוק מראשכם, כך תהיו בטוחים יותר.

לכל הפחות, מדריך הבטיחות של ה-iPhone של אפל מציע למשתמשים לעקוב אחר הוראות משרד התקשורת כדי למזער חשיפה לקרינת טלפונים סלולריים:

"בעת שימוש ב-iPhone קרוב לגופכם לצורך שיחות קוליות או העברת מידע באמצעות אינטרנט אלחוטי דרך רשת סלולרית, וודאו כי המכשיר נמצא במרחק של לפחות סנטימטר וחצי מגופכם".

למרות שדיבור באמצעות רמקול עשוי להיות מעט מעצבן אם אתם נמצאים במקום ציבורי, הוא דרך בטוחה למזער את הסיכון שקרינה תפגע ישירות במוח שלכם ותפעיל אינספור הפרעות פסיכולוגיות.

2.שלחו יותר מסרונים, דברו פחות

לעתים אין דרך בה ניתן להמנע מדיבור בטלפון, וזה בסדר. במקרי חירום ובמקרים רבים אחרים, דיבור בטלפון הוא הכרחי.

המפתח למזעור נזקי קרינה הוא זיהוי מצבים בהם הודעת טקסט תספיק ושימוש בהזדמנויות האלה לטובת הבטיחות שלכם.

לעתים קרובות, אנו עצלים מכדי להקליד. אנו מרגישים שאנו מבזבזים זמן בהקלדת הודעה שיכולה להיות מועברת הרבה יותר מהר בשיחת טלפון.

עם זאת, עליכם להתנגד לדחפים הללו, ולסמס את דרככם לבריאות טובה יותר. על מנת להקל עליכם, חקרו את האפשרויות בטלפון שלכם להכתיב את הודעות הטקסט במקום להקליד אותן.

3.השתמשו באוזניות עם חרוז פריט שישאירו את ידיכם פנויות

כאשר אתם מדברים בטלפון הסלולרי, הקול שלכם מועבר דרך אנטנה בצורת קרינת גלי רדיו, שגם החשיפה אליהם הופכת מזיקה יותר ויותר.

אוזניות ללא שימוש בידיים מפחיתות משמעותית את קרינת תדרי הרדיו לראש, על פי מחקר מ-2003 שפורסם ב- Radiation Research.

גם כבל של אוזניות מסוגלים לאסוף כמות מסוימת של קרינה ולהעביר אותה לראשכם, אם כי משמעותית פחות מאשר השימוש במכשיר הטלפון עצמו שימו לב שאתם רוכשים אוזניות עם חרוז פריט (Ferrite bead) מותקן עליהן. חרוז פריט הוא חרוז חלול, חצי-מגנטי המחובר לכבל של האוזניות וסופג את קרינת גלי הרדיו.

ניתן להימנע מקרינת טלפונים סלולריים על ידי שימוש בחרוז פריט עם התאמה, גודל ומיקום נכונים, על פי מאמר משנת 2014.

4.אל תשמשו בטלפון באזורים מרוחקים

כשאתם נמצאים באזור מרוחק, לטלפון שלכם יש גישה מוגבלת עד חוסר גישה מוחלט לעמודים סלולריים.

לכן, כשאתם מנסים לבצע שיחה מאמצע שום-מקום הטלפון שלכם פולט גישה לקרינה תוך נסיון למצוא אות כדי לשלוח את השיחה שלכם. כך הוא חושף אתכם לקרינה מסוכנת.

במחקר מ-2004 שפורסם ב-Occupational and Environmental Medicine (רפואה תעסוקתית וסביבתית), כל השיחות שנעשו באמצעות ספק שירותים סלולריים מסויים מאזורים שונים (כפרי, עירוני, עיירה ועיר) הוקלטו במשך שבוע.

התוצאות הראו כי באזור הכפרי, רמת הכוח המינימלית היתה בשימוש רק 3 אחוזים מהזמן בעוד רמת הכח המקסימלית היתה בשימוש 50 אחוז מהזמן. בסביבות עירוניות ובערים קטנות, מצד שני, המספרים התואמים הם 25 אחוזים ו-22 אחוזים בהתאמה.

5.אל תשתמשו בטלפון בתוך רכב נוסע או במעלית

אותו ההגיון מתאים גם כאן. כאשר אתם בתנועה קשה לטלפון שלכם יותר ליצור קשר עם מגדלים סלולריים ולהגדיל את האות. משום כך, עליו לייצר אפילו יותר קרינה כדי להשיג חיבור.

זה חושף אתכם לקרינה אפילו יותר מסוכנת מהממוצע.

בנוסף, ההסטה של הקרינה נגד החומרים המטליים של פנים המכוניות, הרכבו, האוטובוסים והמעליות יכולה להאיץ אפילו יותר את השפעה והעליה בחשיפה בתוך תאים אלה.

המנעו משימוש בטלפון הסלולרי שלכם גם במרתף.

6.שימרו את הטלפון במקום רחוק מגופכם

מחקרים הראו שטלפוניים סלולריים עשויים להשפיע לא רק על המוח שלכם אלא גם על אברי הרבייה שלכם.

ירידה כללית ביצור זרע נמצאה אצל גברים שהשתמשו בטלפונים סלולריים באופן רגיל, ויצור תאי זרע בלתי רגיל דווח אצל גברים שהשתמשו בטלפונים מסוג GSM במשך שנה או שנתיים, על פי מחקר מ-2007 שפורסם ב-Annals of Agricultural and Environmental Medicine (סיכום שנתי של רפואה חקלאית וסביבתית).

לעתים קרובות, אנו מניחים את הטלפונים הסלולריים שלנו בחיקנו לאחר שסיימנו להשתמש בהם. רבים מעתים לעתים קרובות מכניסים את הטלפון לכיס מבלי לכבות את המסך קודם כל.

הטלפונים שלנו נדלקים בחיקנו או בכיסים שלנו כשאנו מקבלים שיחות. אלה דרכים נוספות בהן אנו חשופים לקרינה.

שימרו את הטלפון שלכם רחוק מהגוף שלכם ככל שניתן. בנוסף, שיקלו שימוש בכיסוי לטלפון כדי להגן על עצמכם מקרינה מיותרת.

7.השתמשו בטלפון הקווי שלכם

כן, לחזרה למקורות יש את היתרונות שלה.

הנוחות של הטלפונים הניידים הפכה את כולנו לבטטות. רק המחשבה לקום ולהשתמש בטלפון הקווי בכל פעם שאנו צריכים לעשות שיחת טלפון היא מבצע מפרך עבור רובנו.

עם זאת, זכרו את היתרונות הבריאותיים במזעור קרינת טלפונים סלולריים והתמידו בשימוש בטלפון הקווי במקום בטלפון הסלולרי בכל פעם שאתם נמצאים בבית או שיש לכם הזדמנות לעשות זאת.

זכרו כי טלפון אלחוטי מפיץ גם הוא קרינה ואינו אופציה בלתי מזיקה כמו הטלפון הקווי עם החוט.

עברו לספק שירותים שמאפשר לכם להעביר את השיחות הנכנסות מהטלפון הסלולרי שלכם למספר הקווי כדי לוודא שימוש באופציה בטוחה יותר כשאתם בבית.

8.הפעילו מצב טיסה או כבו את הטלפון שלכם

שימו את הטלפון שלכם במצב טיסה כדי להגביל מגע ובכך גם חשיפה לקרינה, בכל זמן שתוכלו.

אתם יכולים לבחור גם לכבות את הטלפון שלכם כדי להגן על עצמכם מקרינה לא רצויה כשאין לכם ברירה אלא לשאת את הטלפון בכיס או כשאתם ישנים עם הטלפון לצדכם.

9.המתינו לחיבור לשיחה

זהו טיפ די פשוט למזעור קליטת טלפונים סלולריים.

כשאתם יוזמים שיחה, שימו את הטלפון במרחק סביר מכם וחכו שהמסך יודיע לכם שהוא הפסיק "לחייג" והשיג מצב של "חיבור".

אין שום צורך עבורכם לשים את הטלפון על האוזן ולספוג קרינה מזיקה בזמן שהטלפון מצלצל. עשו זאת רק כאשר הוא מתחבר לאדם השני.

10.החליפו צדדים

בזמן שיחה העבירו את הטלפון מאוזן לאזון כדי להרשות לעצמו כמה מיקרו-שניות הרחק ממנו.

זו פעולה חינמית נהדרת אם אתם כבר נוקטים באמצעי הזהירות ההכרחיים כדי למזער את החשיפה לקרינה סלולרית, אבל עדיין צריכים לקבל שיחות מדי פעם.

לעתים קרובות, תמצאו את עצמכם במצב בו אתם ממהרים מכדי לחבר אוזניות, או במקום ציבורי בו חסרה הפרטיות או שאינכם רוצים להפריע לאחרים בשימוש ברמקול.

במקרים כאלה, החלפת צדדים היא האופציה הטובה ביותר שלכם למזעור חשיפה לקרינה.

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל

המידע באתר אגוגו מיועד למטרות אינפורמטיביות בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי מקצועי. יש להתייעץ עם רופא או איש מקצוע מוסמך בכל בעיה רפואית.

נסו את משחק הצירופים!

צרו ארבע קבוצות עם מכנה משותף

טעויות נותרו: 4