מחקר חדש שפורסם ב-npj Aging של כתב העת היוקרתי NATURE חקר את ההשפעה של התזונה שלנו על הזדקנות המוח. אילו מזונות הוא מצא שמאטים את הזדקנות המוח שלנו? גללו למטה כדי לקרוא.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל
במחקר השתתפו 100 מבוגרים ונמצאו שני סוגים עיקריים של הזדקנות המוח: הזדקנות מואצת והזדקנות מואטת. החוקרים השתמשו בדימות מוחי רב-תחומי ובביומרקרים כדי להעריך את מבנה המוח, תפקודו וחילוף החומרים.
הממצאים המרכזיים מצביעים על כך שאצל משתתפים בעלי הזדקנות מואטת נמצאו ריכוזים גבוהים יותר של חומצות שומן, נוגדי חמצון וויטמינים, והם הפגינו ביצועים קוגניטיביים טובים יותר והזדקנות מוח איטית יותר.
מה כדאי לאכול על פי המחקר?
המחקר מדגיש את חשיבותם של רכיבי תזונה מסוימים, כגון חומצות שומן חד-בלתי רוויות ורב-בלתי רוויות, קרוטנואידים וויטמינים, בשמירה על בריאות המוח. רכיבים אלו עשויים להפחית דלקות, לתמוך במבנה המוח ובתפקודו ולהעצים את היכולות הקוגניטיביות. מזונות עשירים ברכיבים אלו כמו: דגים, ירקות עליים, אגוזים וזרעים, מומלצים לכלול בתזונה כדי לתמוך בהזדקנות בריאה.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!