המזונות הבאים מאטים את הזדקנות המוח על פי מחקר חדש

המזונות הבאים מאטים את הזדקנות המוח על פי מחקר חדש

Avatar of אגוגו

מחקר חדש שפורסם ב-npj Aging של כתב העת היוקרתי NATURE חקר את ההשפעה של התזונה שלנו על הזדקנות המוח. אילו מזונות הוא מצא שמאטים את הזדקנות המוח שלנו? גללו למטה כדי לקרוא.

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

במחקר השתתפו 100 מבוגרים ונמצאו שני סוגים עיקריים של הזדקנות המוח: הזדקנות מואצת והזדקנות מואטת. החוקרים השתמשו בדימות מוחי רב-תחומי ובביומרקרים כדי להעריך את מבנה המוח, תפקודו וחילוף החומרים.

הממצאים המרכזיים מצביעים על כך שאצל משתתפים בעלי הזדקנות מואטת נמצאו ריכוזים גבוהים יותר של חומצות שומן, נוגדי חמצון וויטמינים, והם הפגינו ביצועים קוגניטיביים טובים יותר והזדקנות מוח איטית יותר.

מה כדאי לאכול על פי המחקר?

המחקר מדגיש את חשיבותם של רכיבי תזונה מסוימים, כגון חומצות שומן חד-בלתי רוויות ורב-בלתי רוויות, קרוטנואידים וויטמינים, בשמירה על בריאות המוח. רכיבים אלו עשויים להפחית דלקות, לתמוך במבנה המוח ובתפקודו ולהעצים את היכולות הקוגניטיביות. מזונות עשירים ברכיבים אלו כמו: דגים, ירקות עליים, אגוזים וזרעים, מומלצים לכלול בתזונה כדי לתמוך בהזדקנות בריאה.

יש לכם שאלה? דברו עם בינה!

בינה היא כמו מומחית חכמה שתמיד זמינה לענות על השאלות החשובות באמת!

שוחחו עם בינה בחינם
להורדה מיידית בחינם!
מדריך תזונה בריאה

הזנת מייל מאשרת הצטרפות לדיוור של אגוגו. ניתן להסיר בכל עת.

המידע באתר אגוגו מיועד למטרות אינפורמטיביות בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי מקצועי. יש להתייעץ עם רופא או איש מקצוע מוסמך בכל בעיה רפואית.