ד"ר קרן אור חן מסבירה על אחת התופעות המסתוריות והמפחידות ביותר של עולם השינה – שיתוק שינה. אם חוויתם פעם את התופעה הזאת, אתם בטח זוכרים עד כמה זה מפחיד. פתאום אתם מתעוררים, המוח ערני, אבל הגוף לא מגיב – אתם פשוט לא יכולים לזוז. זו חוויה מבלבלת ולעיתים גם מעוררת חרדה.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
ד"ר חן מסבירה איך שיתוק שינה קשור לשנת REM, שלב השינה שבו המוח פעיל במיוחד אבל הגוף נכנס למצב של שיתוק מוטורי כדי למנוע מאיתנו להזיק לעצמנו במהלך חלומותינו. היא מתארת איך הגוף נמצא במעין "פיגור" כשהמוח מתעורר אבל הגוף עוד לא מצליח להתנתק מהשיתוק הזה.
לדבריה, אחת מהטעויות הנפוצות שאנשים עושים כשהם חווים שיתוק שינה היא לנסות להיאבק בזה – דבר שרק מעמיק את התחושה וגורם למתח נוסף בשרירים. הדרך הנכונה להתמודד עם שיתוק שינה, כפי שמסבירה ד"ר חן, היא פשוט להרפות ולתת לגוף להשתחרר בקצב שלו. אחרי כמה דקות, הגוף משחרר את השיתוק ואפשר לקום בצורה רגועה ונוחה.
הסרטון גם מתייחס לחלומות ולאופן שבו הם קשורים לשיתוק השינה. ד"ר חן מסבירה איך שנת ה-REM מתארכת במחזורי השינה המאוחרים, ואיך זה משפיע על החוויות שלנו במהלך הלילה.
שיתוק שינה היא תופעה שכיחה יותר ממה שייתכן ותחשבו, והבנה שלה יכולה לעזור למי שחווה אותה לדעת שהיא אינה מסוכנת ולדעת איך להתמודד עם התחושה המפחידה שהיא מעוררת.
צפו עכשיו בסרטון עם ד"ר קרן אור חן וקבלו כלים שיעזרו לכם להבין ולנהל את החוויה המפחידה של שיתוק השינה בצורה טובה יותר.
חדש באגוגו! צ'אט עם בינה!
בינה יכולה לענות על כל שאלה בנושא בריאות. להכין תפריטים, מתכונים, לנתח מסמכים רפואיים, לאבחן בעיות, ועוד.
לחצו כאןהצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל