התרד הוא מזון על חורפי עשיר ברכיבים מזינים וכל כך טעים. אבל איך הכי כדאי לאכול אותו? קראו את העובדות המפתיעות הבאות על הירק המדהים הזה ותגלו כיצד לנצל את מלוא הפוטנציאל הבריאותי שלו.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
בחירת התרד הטוב ביותר
עדיף תמיד לבחור עלי תרד צעירים. ככל שהעלים גדולים יותר, כך הם יהיו בוגרים יותר ורוב הסיכויים שהם יהיו קשים לאכילה. בנוסף, נמצא כי עלים אשר הונחו תחת אור ישיר בסופרמרקט מכילים יתר רכיבים תזונתיים, מאשר אלו אשר אוחסנו בחושך. כאשר אתם בוחרים תרד, חפשו עלים בעלי צבע ירוק עמוק וללא כתמים או סימני ריקבון.
יתרונות הבישול
בישול התרד מגביר את היתרונות הבריאותיים שלו! כוס עלי תרד מבושלים יתנו לנו פי שלוש יותר רכיבים מזינים מאשר כוס עלי תרד גולמיים. הסיבה לכך היא שהגוף שלנו לא יכול לפרק לגמרי את הרכיבים בתרד הגולמי. הבישול מרכך את דפנות התאים של התרד, מה שמאפשר לגוף שלנו לספוג יותר ויטמינים ומינרלים.
שייק תרד: האופציה הטובה ביותר?
הסתייגות יחידה לסעיף הקודם הוא, שמחקרים הראו כי מיץ היא הדרך הבריאה ביותר לצריכת תרד. הכניסו לבלנדר תרד וירקות אחרים והכינו לכם שייק טעים ובריא מאוד. שייק תרד יכול להכיל כמות גדולה של עלים, מה שמגביר את צריכת הרכיבים התזונתיים. נסו לשלב תרד עם פירות כמו תפוח או אננס לטעם מתוק יותר.
התמודדות עם חומצה אוקסלית
ישנו מרכיב בתרד הנקרא חומצה אוקסלית, החוסם את ספיגת הסידן והברזל הנמצאים בתרד. דרך פשוטה לפתור את הבעיה הזו היא לאכול תרד עם מזונות עשירים בויטמין C כמו תפוזים. דרך נוספת להפחית את ההשפעה של החומצה האוקסלית הוא להרתיח את עלי התרד לפחות 2 דקות. שילוב תרד עם מזונות עשירים בסידן, כמו טופו או שקדים, יכול גם לעזור לאזן את ההשפעה של החומצה האוקסלית.
שמירה על טריות
הקפאת תרד גורמת נזק לערכיו הבריאותיים. הדרך הטובה ביותר לנצל את יתרונותיו הוא באמצעות קניה של עלים טריים ואכילתם באותו היום. אם אינכם יכולים לצרוך את כל התרד ביום הקנייה, אחסנו אותו במקרר בתוך שקית נייר או מגבת נייר לחה. זה יעזור לשמור על הטריות למשך מספר ימים.
חשיבות התרד האורגני
השתדלו לרכוש עלי תרד אורגניים, מאחר ובתהליך גידולם הרגיל עליו מרוססים, ריסוס אשר לא יורד בשטיפה. תרד אורגני לא רק מכיל פחות שאריות של חומרי הדברה, אלא גם נמצא כבעל רמות גבוהות יותר של נוגדי חמצון מאשר תרד רגיל.
יתרונות לעיכול ובריאות המעיים
כולם מדברים על היתרונות של התרד בנוגע לעיניים ובניית העצמות. מה שמעטים יודעים הוא שעליו גם טובים לעיכול. התרד מקל על עצירות ומגן על הקרום הרירי בקיבה, דבר המגן עלינו מפני כיבי קיבה (אולקוס). הוא גם מסייע בניקוי רעלים מהמעי גס. בנוסף, הסיבים התזונתיים בתרד מזינים את חיידקי המעיים הטובים, מה שתורם לבריאות המעיים הכללית.
תרד לעור בריא ויפה
עוד יתרון ידוע לתרד הוא שמירה על עור הגוף. התרד עשיר בויטמינים ומינרלים אשר גורמים להקלת עור יבש ומגורה, ומשאיר את העור שלנו מלא ברק. צריכה קבועה של מיץ עלי תרד משפרת משמעותית את בריאות העור. הויטמין C בתרד תורם לייצור קולגן, בעוד שהויטמין A מסייע בחידוש תאי העור.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל