לחץ נפשי הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלנו, דבר שאנו לא יכולים להעלים לגמרי. זוהי תגובה טבעית של הגוף שלנו לשינויים ואתגרים שאנו עומדים בפניהם במהלך החיים. מתח קל וזמני יכול להיות דבר מועיל, אך לחץ ארוך טווח או כרוני יכול להיות בעל השלכות בריאותיות חמורות. גללו למטה כדי להבין איך לחץ נפשי יכול להשפיע עלינו פיזית.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
1.יש לכם כאבי ראש
אחד הסימנים הפיזיים הנפוצים ביותר ללחץ הוא כאבי ראש תכופים, בלתי מוסברים. אלה יכולים לנוע בין כאבים קלים ועמומים למיגרנות מתישות. כאבי ראש שנגרמים מלחץ מתרחשים לעיתים קרובות עקב מתח שרירים בצוואר, בכתפיים ובקרקפת.
2.אתם לא ישנים טוב
מתח יכול להשפיע באופן משמעותי על דפוסי השינה שלנו. ייתכן שיהיה לנו קשה להירדם, להישאר ישנים, והשינה שלנו תהיה גרועה. נדודי שינה הנגרמים על ידי מתח היא דבר שכיח שיכול להחמיר עוד יותר את הלחץ הנפשי, וליצור מעגל קסמים.
3.בעיות עיכול
מתח יכול גם להשפיע על מערכת העיכול שלנו, ולהוביל לבעיות כמו כאבי בטן, עצירות, שלשולים, או אפילו תסמונת המעי הרגיז (IBS). מצב זה נובע מתגובת "הילחם או ברח" שמסיטה את זרימת הדם ממערכת העיכול, הגורמת לתפקוד לקוי של העיכול.
4.תנודות במשקל
אתם עשויים להבחין בעלייה פתאומית במשקל או ירידה פתאומית כאשר אתם תחת לחץ חמור. תנודת משקל זו מתרחשת עקב שינויים בהרגלי האכילה, חילוף החומרים, או אפילו רמות הורמוני הלחץ, שעלולים להגביר את התיאבון או להאט את חילוף החומרים.
5.אתם עייפים
מתח כרוני יכול להוביל לעייפות מתמשכת, גם אחרי שישנתם מספיק שעות שינה. הסיבה לכך היא שהלחץ גובה מחיר מהמשאבים של הגוף, ומשאיר אותנו סחוטים ומותשים.
6.שרירים מתוחים וכואבים
מתח יכול לגרום לשרירים שלנו להימתח, וכתוצאה מכך לכאב או אי נוחות. אזורים נפוצים שבהם אנו עלולים להרגיש את המתח הזה כוללים את הצוואר, הגב והכתפיים. מתח כרוני עלול להוביל למתח שרירים מתמשך, ולגרום לאי נוחות לטווח ארוך.
7.שינויים בליבידו
מתח יכול להשפיע על החשק המיני שלנו. הייצור המוגבר של הורמוני לחץ כמו קורטיזול יכול להשפיע לרעה על החשק המיני, מה שמוביל לירידה בתשוקה המינית.
8.בעיות עור
מתח יכול לעורר או להחמיר מצבי עור כמו אקנה, פסוריאזיס, אקזמה או פריחות. הסיבה לכך היא שמתח מגביר את הדלקת בגוף.
9.אתם חולים יותר
אם אתם מוצאים את עצמכם חולים לעתים קרובות בהצטננות, שפעת או זיהומים אחרים, זה עשוי להיות סימן ללחץ כרוני. מתח מחליש את יכולת המערכת החיסונית להדוף פתוגנים, ומשאיר אותנו רגישים יותר למחלות.
10.פעימות לב מהירות
תחת לחץ, אנו עלולים לחוות דפיקות לב או תחושה של דפיקות לב. הסיבה לכך היא שמתח מגרה את מערכת העצבים הסימפתטית, מה שמגביר את קצב הלב שלנו.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל