בעוד שתזונה ופעילות גופנית הם הגורמים העיקריים ביותר המשפיעים על המשקל שלנו, מספר גורמים מפתיעים יכולים להשפיע באופן משמעותי על המשקל. הבנת הגורמים הללו יכולה לעזור בניהול המשקל בצורה יעילה יותר. גללו למטה כדי להבין יותר.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
1. חוסר שינה
חוסר שינה הוא גורם תורם משמעותי לעלייה במשקל, אך לעתים קרובות מתעלמים ממנו. חוסר שינה משבש את איזון ההורמונים, במיוחד מגביר את הגרלין (הורמון הרעב) והפחתת הלפטין (הורמון השובע), מה שעלול להוביל לעלייה בתיאבון וצריכת קלוריות עודפות. יתרה מכך, עייפות כתוצאה מחוסר שינה עלולה לגרום לבחירות פחות בריאות, לדוגמה, לא יהיה לנו חשק לעשות ספורט או תהיה לנו נטייה לבחור מזונות פחות בריאים.
2. לחץ נפשי
מתח כרוני גורם לשחרור קורטיזול בגוף, הורמון שיכול לקדם אחסון שומן, במיוחד באזור הבטן. מתח יכול גם להוביל לאכילה רגשית כמנגנון התמודדות, ולהגביר את הצריכה של מזונות מנחמים עתירי קלוריות.
3. תרופות
תרופות מסוימות יכולות לתרום לעלייה במשקל כתופעת לוואי. אלה כוללים סוגים מסוימים של תרופות נוגדות דיכאון, וקורטיקוסטרואידים. ההשפעה של תרופות אלו משתנה והן יכולות לגרום לתיאבון מוגבר וגם לשינויים בחילוף החומרים. חשוב להתייעץ עם הרופא שלכם אם אתם חושדים שהתרופות שלכם משפיעות על המשקל.
4. חוסר איזון בחיידקי המעיים
למיקרוביום המעי, קהילת החיידקים במעיים, יש תפקיד מכריע בעיכול ובחילוף החומרים. חוסר איזון בחיידקי המעי יכול להשפיע על אופן העיכול של המזון ועל האופן שבו שומן מאוחסן בגוף. דיאטות דלות בסיבים ועשירות בסוכר ומזונות מעובדים עלולות להשפיע לרעה על המיקרוביום, ועלולה להוביל לעלייה במשקל.
5. משבשי אנדוקריניים
חשיפה לכימיקלים המפריעים למערכת האנדוקרינית יכולה להשפיע על המשקל. משבשי אנדוקריניים אלו נמצאים בפלסטיקים מסוימים, בחומרי הדברה ובמוצרי טיפוח אישיים. הם יכולים לחקות הורמונים בגוף, מה שמוביל לאגירת שומן ולעלייה במשקל.
6. דילוג על ארוחות
דילוג על ארוחות, במיוחד ארוחת בוקר, יכול להוביל לעלייה במשקל. זה אולי נראה מנוגד לאינטואיציה, אבל החמצת ארוחות עלולה לגרום לגוף להיכנס למצב של שימור, להאט את חילוף החומרים ולהגביר את הסבירות לאכילת יתר בהמשך היום.
7. התייבשות
בלבול בין צמא לרעב היא טעות נפוצה שעלולה להוביל לצריכת קלוריות עודפת. שתייה מספקת של מים היא חיונית לחילוף החומרים, ולפעמים, שתיית מים יכולה לרסן את מה שנראה כמו ייסורי רעב.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל