Logo
10 דרכים טבעיות לטיפול בתת פעילות של בלוטת התריס

10 דרכים טבעיות לטיפול בתת פעילות של בלוטת התריס

Avatar of אגוגו

תרופות מרפא טבעיות רבות מסייעות לשליטה במצב של תת הפעילות בלוטת התריס, לפניכם עשרת תרופות המרפא המובילות.

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

שימו לב: התייעצו עם רופא כדי להגיע לדיאגנוזה נכונה וטיפול מהיר ויעיל, השתמשו בתרופות מרפא טבעיות רק כדי לקבל טיפול משלים ותומך.

תת פעילות של בלוטת התריס מגיעה כאשר בלוטת התריס בפעילות מופחתת, זה משפיע על קצב חילוף החומרים בגוף, תהליך בו שולטת בלוטת התריס.

חלק מהסיפמטומים הנפוצים המתקשרים לתת פעילות של בלוטת התריס הם עייפות, רגישות גבוהה לקור, עצירות, עור יבש, פנים נפוחות, קול צרוד, התכווצויות שרירים, עלייה מהירה במשקל, דיכאון וגם שיער וציפורניים שבירים.

להלן 10 טיפולים טבעיים בתת פעילות של בלוטת התריס:

1.שמן קוקוס

שמן קוקוס כולל חומצות שומן בינוניות שרשרת המסייעות לתפקוד בלוטת התריס. הן גם מסייעות בעידוד לחילוף חומרים מהיר יותר ומעלות את רמת האנרגיה. בנוסף, השמן מעלה את הטמפרטורה הבסיסית של הגוף, מה שמסייע לאלו הלוקים בתת תפקוד של בלוטת התריס.

  • השתמשו בשמן קוקוס בבישול, תמיד וודאו שמדובר בשמן קוקוס אורגני באיכות מעולה.
  • הוסיפו 2 כפות שמן קוקוס לחלב קוקוס בזמן ארוחת הבוקר או לשייקים בריאים במהלך היום.

2.קלפ

קלפ היא אצת ים חומה עשירה ביוד ומינרלים נוספים. היא יעילה במיוחד למי שסובל מתת פעילות הנגרמת ממחסור ביוד בגוף.

עם זאת, קלפ אינו מומלץ למי שסובל מבעיות אוטואימוניות של בלוטת התריס. התייעצו עם הרופא שלכם לפני שתתחילו לקחת תוספים של קלפ כדי לראות שהמינון מתאים ושהקלפ תואם לבעיות בלוטת התריס שלך.

3.חומץ תפוחים

חומץ תפוחים מסייע בהתמודדות עם אי סדרים בפעילות בלוטת התריס. חומץ תפוחים מוכר כמפחית חומציות ומאזן את החומציות, מסייע לניקוי רעלים, עוזר לירידה במשקל ותומך בהסדרת ההורמונים ושיפור האנרגיה המטבולית. חומץ תפוחים מסייע למאבק בבעיות בריאות נוספות כמו סוכרת, לחץ דם גבוה, כולסטרול גבוה ועוד.

  • הוסיפו 2 כפות חומץ תפוחים לכוס מים חמימים, הוסיפו דבש ושתו את המשקה באופן יומיומי.

4.שמן דגים

שמן דגים הוא חומר מעולה לשיפור גדילת הורמונים לבלוטת התריס ולשמירה על פעילות תקינה של בלוטת התריס. השמן עשיר גם בחומצות אומגה 3 שומניות עם תכונות שמסייעות להילחם בדלקתיות ועוזרות לחזק את המערכת החיסונית. צ

רכו שמן דגים כתוסף תזונה לאחר התייעצות עם רופא, במיוחד אם אתם לוקחים תרופות מדללות דם. המינון הרגיל הוא כ-3 גרם ביום.

באותו נושא: איך לרדת במשקל עם תת-פעילות של בלוטת התריס

5.ויטמין D

מחסור בויטמין D מתקשר ישירות לכמה וכמה מחלות אוטואימוניות, כולל בעיות בבלוטת התריס. חשיפה לשמש בוקר מוקדמת היא דרך נהדרת להשלים את חוסרי הויטמין D שלכם בכמות שגופכם דורש וצריך. לכן, חשיפה לקרני שמש מוקדמות לכ-15 דקות ביום, יעזור לכם לשמור על מערכת חיסונית חזקה ובריאה ומטבוליזם תקין מבחינת חלבונים.

למי שסובל מתת פעילות של בלוטת התריס כדאי לפצוח את הבוקר עם תרגילי התעמלות שיעוררו את בלוטת התריס כמו למשל הליכה בחוץ – שילוב של אימון עם שמש מוקדמת.

6.גוגול

תבלין שיח בעל שרף מעץ הודי בשם קומיפורה מוקול, מחקרים מוכיחים שהמרכיבים הפעילים שבו מסייעים בגירוי בלוטת התריס ומעודדים את קצב פעילות הבלוטה. בנוסף לצמח יש תכונות אנטי דלקתיות, מונעות השמנה ומסייעות להפחתת רמת הכולסטרול.

ניתן לצרוך את הצמח כתוסף תזונה לאחר התייעצות עם רופא. בדרך כלל, התוסף נלקח במנות של 25 גרם, שלוש פעמים ביום. עם זאת, כאשר נעזרים בגוגול לטיפול בבלוטת התריס, שימו לב שעליכם לעקוב אחרי רמות הורמוני בלוטת התריס T3+T4, משום שהתוסף הופך חלק מהורמוני T4 ל-T3, הורמון פעיל יותר.

זהירות: גוגול יכול להתנגש עם שימוש באסטרוגן, גלולות נגד הריון, חוסמי בטא ותרופות נוספות.

7.שמן נר הלילה

שמן נר הלילה הוא מרכיב נוסף שמסייע לסובלים מבעיות בבלוטת התריס, השמן גבוה בחומצות גמא לינוליות ומציע יתרונות אנטי דלקתיים בנוסף לסיוע בחיזוק הורמוני בלוטת התריס. באותו זמן, זה גם מסייע לבעיות התלויות בתת פעילות בלוטת התריס כמו אובדן שיער ומחזור חודשי כבד.

ההמלצה הכללית היא לקחת גרם עד שמונה גרמים של שמן נר הלילה ביום, התייעצו עם רופא כדי להגיע למינון המדויק והנכון.

8.ג’ינגר

ג’ינג’ר הוא מקור מעולה לאבץ, מגנזיום ואשלגן והוא עוצמתי מבחינת תכונות אנטי דלקתיות המסייעות לתפקוד אידיאלי של בלוטת התריס.

  • שורש זנגביל טרי מתאים לתוספת לסלטים ומנות אחרות.
  • אופציה נוספת היא לשתות תה זנגביל ביום, הוסיפו מספר פרוסות של ג’ינג’ר טבעי לכוס מים רותחים. השרו במשך חמש דקות והוסיפו דבש למשקה.

9.ג’ינסינג סיבירי

ג’ינסינג סיבירי יעיל במיוחד לעידוד פעילות בלוטת יותרת הכליה ובלוטת התימוס. הג’ינסינג מסייע גם להקלה בעייפות, אחד הסימפטומים היותר נפוצים בטיפול בתת פעילות בלוטת התריס.

צרכו מנה של 100-200 מ”ג של תוסף ג’ינסינג סיבירי פעמיים ביום, לפני ארוחת הבוקר ואחרי ארוחת הצהריים. כדאי להתייעץ עם רופא לפני השימוש, כמו לפני נטילת כל תוסף חדש.

10.ויטמיני B

כשמתמודדים עם תת פעילות של בלוטת התריס חייבים לצרוך כמות שווה של ויטמיני B1, B2, B3, B5, B6, B7,B9 U ו-B12 להקלה בסימפטומים נלווים. ויטמיני B הם הכרחיים לתפקוד של פעילות בלוטת התריס.

יתרה מזאת, חוקרים טוענים שאנשים הסובלים מתת פעילות של בלוטת התריס בדר”כ סובלים ממחסור ב-B12. כדי לסייע לכך, הוסיפו דגנים מלאים ודגני בוקר מועשרים בויטמיני B לתזונה הקבועה שלכם. הימנעו מירקות ממשפחת המצליבים כמו ברוקולי וקייל משום שהם כוללים טרוייגנים שהם אנטי נוטריאנטים שמפריעים לתפקוד בלוטת התריס.

עוד באגוגו: 10 סימנים לחוסר איזון בבלוטת התריס

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל

המידע באתר אגוגו מיועד למטרות אינפורמטיביות בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי מקצועי. יש להתייעץ עם רופא או איש מקצוע מוסמך בכל בעיה רפואית.

נסו את משחק הצירופים!

צרו ארבע קבוצות עם מכנה משותף

טעויות נותרו: 4