Logo
להפסיק את הרעש! 8 דרכים יעילות לטיפול בטינטון

להפסיק את הרעש! 8 דרכים יעילות לטיפול בטינטון

Avatar of אגוגו

טינטון הוא מצב רפואי שכיח המשפיע על מיליוני אנשים ברחבי העולם. הטינטון מתבטא באמצעות רעש בלתי פוסק באוזניים, שיכול להישמע כמו זמזום, צלצול או שריקה, ויכול להיות מטריד ברמה קלה עד קשה.

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

האדם שסובל מטינטון שומע את הקול מבלי שיש באמת רעש חיצוני. הצליל המציק הזה יכול להיות קבוע, או לסירוגין, ויכול גם להשתנות בעוצמתו. גללו למטה כדי לקרוא על התסמינים והדרכים לטיפול.

ניתן לחלק את הטינטון לשני סוגים: סובייקטיבי ואובייקטיבי. טינטון סובייקטיבי, הוא הסוג הנפוץ ביותר, הוא צליל שרק אנחנו יכולים לשמוע. הצליל יכול להיגרם מבעיות באוזן החיצונית, התיכונה או הפנימית. לחלופין, המצב יכול להיגרם מבעיות בעצבי השמיעה או בחלק של המוח שלנו שמפרש אותות עצביים כקול (מסלולי השמיעה).

טינטון אובייקטיבי, לעומת זאת, הוא סוג נדיר של טינטון שהרופא יכול לשמוע במהלך בדיקה. מצב זה עלול להיגרם ממצבים של כלי דם, התכווצויות שרירים או מצבי עצמות באוזן התיכונה.

הגורמים לטינטון מגוונים ויכולים לכלול אובדן שמיעה הקשור לגיל, חשיפה לרעש חזק, חסימת שעוות אוזניים, שינויים בעצמות האוזניים, מחלת מנייר, הפרעות TMJ, פגיעות ראש, נוירומה אקוסטית וסוגים מסוימים של תרופות.

דרכים לניהול וטיפול בטינטון

אמנם טינטון עשוי להיות מצב כרוני, אך זה לא אומר שאנחנו צריכים לחיות עם זה ללא טיפול. ניתן ליישם את האסטרטגיות הבאות כדי לטפל ולנהל אותו ביעילות:

1.מכשירי שמיעה: אנשים שסובלים מטינטון ואובדן שמיעה במקביל, יכולים למצוא תועלת במכשירי שמיעה. הם יכולים להגביר את צלילי הסביבה, ודגמים מסוימים מציעים גם תכונת מיסוך טינטון, המפיקות רעש לבן או צלילים מרגיעים אחרים.

2.התקני מיסוך קול: התקנים אלה יוצרים צלילי סביבה כדי לרכך חלקית את הצליל הפנימי של הטינטון, מכשירים אלה יכולים לספק הקלה זמנית. אלה נעים ממכשירים שולחניים ועד למכשירים אלקטרוניים קטנים שנכנסים לאוזן ויכולים להשמיע רעש לבן, רעש ורוד, רעשי טבע או צלילי סביבה אחרים.

3.מוזיקה מותאמת או מחורצת: מדובר בקטעי מוזיקה מותאמים אישית לדפוס השמיעה של האדם עם הטינטון. המטרה היא להפחית את העוצמה הנוכחות של הטינטון.

4.טיפול התנהגותי: טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) הוא גישה טיפולית המסייעת לשנות את האופן שבו אנשים תופסים את הטינטון שלהם. הטיפול עוזר לשנות את הקול של הטינטון לאות ניטרלי יותר, ולהפחית את ההשפעה הפסיכולוגית שלו.

5.טיפול אימון מחדש בטינטון (TRT): הוא טיפול ספציפי שמאמן מחדש את מערכת השמיעה של המוח כדי לתפוס את צלילי הטינטון כטבעיים ולא כמפריעים, המשלב טיפול קולי עם ייעוץ.

6.טיפול תרופתי: תרופות מסוימות יכולות לסייע בהפחתת חומרת תסמיני הטינטון או סיבוכים כתוצאה מטינטון, כולל כמה תרופות נוגדות דיכאון וחרדה.

7.טכניקות הרפיה: טכניקות כגון מדיטציה, נשימות עמוקות, יוגה וביופידבק עשויות להפחית את הסימפטומים על ידי הקלה על המתח והחרדה הקשורים לרוב לטינטון.

8.אורח חיים בריא: פעילות גופנית סדירה, תזונה בריאה, הגבלת צריכת האלכוהול, הימנעות מעישון והרגלי שינה טובים יכולים להקל על התסמינים על ידי שיפור הבריאות והרווחה הכללית.

במידה אותם חווים תסמינים של טינטון, התייעצו עם הרופא שלכם כדי שיוכל להציע טיפול מותאם בשבילכם. זכרו, אמנם טינטון עלול להיות מצב מאתגר, עדיין ניתן להפחית ולטפל בתסמינים ולנהל חיים פעילים ובריאים.

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל

המידע באתר אגוגו מיועד למטרות אינפורמטיביות בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי מקצועי. יש להתייעץ עם רופא או איש מקצוע מוסמך בכל בעיה רפואית.

נסו את משחק הצירופים!

צרו ארבע קבוצות עם מכנה משותף

טעויות נותרו: 4