האם אתם מרגישים עייפים וחסרי אנרגיה במהלך היום, למרות שישנתם מספיק שעות בלילה? גורמים רבים יכולים לגרום לכך, שלא קשורים לשינה, חלקם יפתיעו אתכם.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
1.התייבשות
הרבה פעמים אנו נוטים לחשוב שמצב של התייבשות יכול לקרות רק כתוצאה מפעילות גופנית עצימה או מזג אוויר חם, אבל אפילו התייבשות קלה יכולה להשפיע על רמות האנרגיה שלנו ולגרום לעייפות.
מים נחוצים לכל תפקוד בגוף שלנו, לכן אי צריכה מספקת עלולה להוביל לירידה בנפח הדם, דבר הגורם ללב שלנו לעבוד קשה יותר כדי לספק חמצן וחומרי מזון לתאים. המאמץ הנוסף הזה יכול להשאיר אותנו מותשים
פתרון: שאפו לשתות לפחות 8-10 כוסות מים ביום, ועקבו אחר צבע השתן שלכם. שתן צהוב בהיר עד צלול מעיד על הידרציה נכונה, בעוד שצבע צהוב כהה עד ענברי מסמן לנו לשתות יותר מים.
2.לחץ כרוני
חיים ללא לחצים אינם קיימים, כולנו חווים לחץ מסוים בזמנים שונים בחיינו, אך כאשר הלחץ הופך להיות כרוני, הוא יכול להיות הרסני מאוד ומשפיע על רמות האנרגיה שלנו.
פתרון: שלבו פעילויות להפחתת מתחים בשגרת היומיום שלכם, כגון פעילות גופנית, מדיטציה או תרגול מיינדפולנס, לא משנה מה אתם בוחרים, בצעו פעילות שאתם אוהבים לעשות ומסייעת לכם להירגע קצת. במידה ואתם מרגישים שאתם לא מצליחים להפחית את רמות הלחץ, נסו לדבר עם איש מקצוע כדי שיוכל לסייע לכם.
3.רגישות למזון
רגישויות מסוימות למזון יכולות לעורר דלקת ולגרום לעייפות, גם אם אינכם חווים תסמינים ברורים כמו נפיחות או אי נוחות במערכת העיכול. בדרך כלל האשמים הנפוצים הם גלוטן, מוצרי חלב, סויה וביצים.
פתרון: בצעו דיאטת אלימינציה לזיהוי רגישויות פוטנציאליות למזון. הסירו קבוצת מזון אחת בכל פעם למשך 2-4 שבועות, ואז הכניסו אותה מחדש ועקבו אחר רמות האנרגיה שלכם ותסמינים אחרים. אם אתם מבחינים בשיפור בעייפות שלכם בזמן שהמזון הוסר, שקלו לשמור על תזונה ללא אותו מזון. קראו הסבר מפורט יותר במאמר: 12 סיבות לנסות את דיאטת האלימינציה
4.יותר מדי זמן מסך
חשיפה מוגזמת למסכים, במיוחד בשעות הערב, עלולה לשבש את מחזור השינה והערות הטבעי של הגוף. האור הכחול הנפלט ממסכים יכול לדכא את ייצור המלטונין, להקשות על ההירדמות ולהפחית את איכות השינה.
פתרון: הגבילו את זמן המסך, במיוחד בשעה שלפני השינה. שקלו להשתמש במשקפיים חוסמי אור כחול או לאפשר "מצב לילה" במכשירים שלכם כדי למזער את החשיפה לאור כחול.
5.חוסר פעילות
למרות שזה אולי לא נשמע הגיוני כל כך, חוסר פעילות גופנית יכול למעשה יכול להפוך אותנו לעייפים יותר. פעילות גופנית מגבירה את זרימת הדם, מספקת יותר חמצן וחומרים מזינים לתאים, ומגבירה את האנדורפינים, שיכולים לסייע במניעת עייפות.
פתרון: שאפו לפחות 150 דקות של פעילות אירובית בעצימות בינונית בשבוע, ושלבו אימוני כוח פעמיים בשבוע. במהלך היום, צאו להפסקות קצרות לביצוע הליכה קצרה ומתיחות.
6.יותר מדי קפאין
בעוד שקפאין יכול לספק דחיפה אנרגטית זמנית, צריכה מופרזת עלולה להוביל לעייפות בטווח הארוך. עם הזמן, הגוף שלנו עשוי לפתח סבילות לקפאין, להפחית את יעילותו ולהוביל למעגל קסמים של צריכה מוגברת ועייפות מתמשכת.
פתרון: הגבילו את צריכת הקפאין שלכם ל-400 מ"ג ליום (כ-4 כוסות קפה) והימנעו מצריכת קפאין בשעות אחר הצהריים המאוחרות או הערב. אם אתם מכורים קשרים לקפאין, נסו להפחית בהדרגה את צריכת הקפאין כדי למנוע תסמיני גמילה.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל