במחקר מעניין, חוקרים הראו איך ניתן להפחית רגישות לחרדה באמצעות פעילות גופנית.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
רגישות לחרדה היא קודמן (precursor) ידוע להתקפי פאניקה והפרעות פאניקה, כלומר היא עלולה להוביל למצבים אלה. לממצאים של המחקר יש השלכות משמעותיות הן על הסובלים מחרדה והן על אנשי המקצוע המטפלים בהם. גללו למטה כדי לקרוא לגבי סוג האימון שהמשתתפים ביצעו.
אז מה זה בדיוק רגישות לחרדה?
רגישות לחרדה היא פחד מתמשך מחרדה ותחושות הקשורות לחרדה. הפחד נובע מהאמונה שתחושות כאלה יכולות להוביל להשלכות פיזיות, פסיכולוגיות או חברתיות מזיקות. אנשים שמפגינים רגישות גבוהה לחרדה נוטים לפרש לא נכון ולהקצין תחושות פיזיולוגיות הקשורות לחרדה, מה שעלול להוביל להתקפי פאניקה או לגרום להתפתחות הפרעת פאניקה.
מחקרים אחרים הראו שטיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT), הכולל חשיפה לתחושות סומטיות בגוף, הפחתת עוררות וטכניקות לשינוי דפוסי חשיבה, יכולים להפחית משמעותית את הרגישות לחרדה. עם זאת, מחקר זה מצביע על כך שיש דרך יעילה באותה מידה והיא: פעילות אירובית.
איך פעילות אירובית מפחיתה רגישות לחרדה?
כשאנו מבצעים פעילות גופנית אירובית, הפעילות מעוררת תחושות גופניות המתרחשות גם בזמן חרדה, כמו עלייה בקצב הלב, נשימה והזעה. כאשר אנשים הסובלים מחרדה נחשפים לתחושות הללו, בהקשר של פעילות גופנית, היא יכולה לשנות את אופן הפירוש של גירויים אלו.
במילים אחרות, הדופק עולה, הנשימה שלנו כבדה, אבל זה פחות מפחיד אותנו, כי אנחנו מבינים שאלה תחושות טבעיות שקורות בעת פעילות גופנית, והינה, לא קורה לנו כלום, אנחנו בסדר. חוויה מתקנת עם התסמינים הללו היא זאת שיכולה להפחית את הרגישות לחרדה.
במחקר, החוקרים גייסו 54 משתתפים, כולם עם מדדים גבוהים של רגישות לחרדה. החוקרים נתנו למשתתפים להשלים שישה אימונים בהליכון, כל אימון 20 דקות בעצימות גבוהה או נמוכה. האינטנסיביות נמדדה על סמך קצב הלב המרבי של המשתתפים, כאשר פעילות גופנית בעצימות גבוהה היא בטווח של 60-90% מקצב הלב, ופעילות גופנית בעצימות נמוכה כוללת קצב קבוע של מייל לשעה (1.6 קילומטר בשעה).
הנתונים נאספו מהמשתתפים בשלושה שלבים שונים: טרום-טיפול, לאחר-טיפול ומעקב של שבוע. המשתתפים דירגו בעצמם את רמות הרגישות שלהם לחרדה, פחד מתחושות פיזיולוגיות הקשורות בחרדה וחרדה כללית.
התוצאות היו מדהימות. פעילות גופנית בעצימות גבוהה וגם נמוכה הביאו להפחתה ברגישות לחרדה. עם זאת, שימו לב, פעילות גופנית בעצימות גבוהה נמצאה יעילה יותר, עם מספר רב יותר של משתתפים שהגיבו לטיפול והפחתה מהירה יותר במדדים של רגישות לחרדה. באופן מסקרן, רק פעילות גופנית בעצימות גבוהה הפחיתה את הפחד מתחושות גוף הקשורות לחרדה.
מחקר זה לא רק מציע תקווה לאלו הנאבקים בחרדה, אלא גם מספק דרך להבנה נוספת את הקשר בין פעילות גופנית לבריאות נפשית.
חשוב לציין שבמידה ואתם מבצעים פעילות אירובית חשוב לא לבצע את האימון בעצימות גבוהה מדי, סוג כזה של אימון עלול להיות בעל השפעה שלילית. לכן, עלו את העצימות של האימונים שלכם בהדרגה. כמו כן, תמיד כדאי להתייעץ עם הרופא שלכם לפני התחלה של תכנית אימונים חדשה, במיוחד אם אתם סובלים מבעיות בריאותיות כלשהן.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל