מאכלים הגורמים לנפיחות בבטן לא בהכרח לא בריאים, למעשה רבים מהם בריאים מאוד, אבל בצריכה מוגזמת הם עלולים לגרום לתחושה לא נעימה בבטן ואולי ימנעו מאיתנו לסגור בקלות את הג’ינס. הבאנו כאן כמה מאכלים הגורמים לנפיחות בבטן שמהם צריך להיזהר ולאכול בצורה מבוקרת.
אגוגו- מגזין בריאות | Agogo | פורסם 14/2/15
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
קטניות
שעועית ועדשים עשירים בסיבים תזונתיים ודברים טובים אחרים, לכן הם מומלצים לתזונה שלנו, אך אכילה מוגזמת עלולה להוביל לייצור עודף של גזים ולבטן נפוחה. נסו לאכול בכמויות קטנות יותר, להרגיל את מערכת העיכול בכך שתאכלו בהדרגה ובכל פעם להגדיל את הכמות.
ירקות ממשפחת המצליבים
ברוקולי, כרוב ניצנים, כרוב וקייל עלולים לגרום לגזים וכך לבטן נפוחה. יש לציין שירקות אלו מאוד בריאים ועשירים בויטמינים ונוגדי חימצון, לכן הם מומלצים באופן כללי לתזונה. גם כאן צריך להרגיל את מערכת העיכול ולהעלות את הצריכה בהדרגה.
משקאות מתוקים
משקאות מתוקים כמו שתייה קלה, מוגזת, בירה וכדומה עלולים לגרום לבטן נפוחה, בגלל בליעת האוויר הבלתי נמנעת כתוצאה מהשתייה. לעיסת מסטיק, מציצת סוכריות או אכילה ושתייה מהירה מדי עלולים לגרום לאותה תוצאה.
מאכלים עתירי שומן
אכילת מאכלים עתירים בשומן עלולה לגרום לבטן נפוחה. בעוד שאכילה של שומנים מסוימים היא טובה, אכילה מוגזמת של מאכלים שומניים ומטוגנים תגרום לכם לתחושה לא טובה באזור הבטן. אין הרבה מה לעשות, חוץ מלחכות שהנפיחות תרד ולהימנע או לצמצם את הכמות בפעם הבאה. מומלץ לצרוך זרעי שומר לאחר כל ארוחה המסייעים למערכת העיכול ומצמצמים את הנפיחות בבטן.
דגנים מלאים
אכילת דגנים מלאים טובה לנו בזכות הסיבים התזונתיים והרכיבים המזינים האחרים בהם, ניתן לקרוא כאן על חשיבות הסיבים התזונתיים. אך, הסיבים עלולים לגרום לנפיחות קלה בבטן כשאנו צורכים אותם בצורה מוגזמת. החדשות הטובות הן שמערכת העיכול שלנו יכולה להסתגל לסיבים וככל שתרגילו את עצמכם לאכילת סיבים כך הנפיחות תפחת עם הזמן.
מה ניתן לעשות? קראו את המאמר 11 דרכים מוכחות להפחית או למנוע נפיחות בבטן
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל