Logo
אלה הסיבות לכך שאתם סובלים מרפלוקס מדי יום

אלה הסיבות לכך שאתם סובלים מרפלוקס מדי יום

Avatar of אגוגו

רפלוקס, הידוע גם כרפלוקס קיבתי ושטי (GERD), הוא מצב רפואי שכיח המשפיע על אנשים רבים. המצב מתרחש כאשר תוכן הקיבה זורם בחזרה אל הוושט, וגורם לתחושת צריבה בחזה ובגרון.

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

רפלוקס הוא דבר נורמלי במידה וחווים אותו לעתים רחוקות, אך במידה והמצב הופך לכרוני, זה יכול להוביל לבעיות בריאותיות חמורות. במאמר זה, נדון בגורמים לרפלוקס.

התזונה שלנו

המזונות שאנו אוכלים ממלאים תפקיד משמעותי כגורם לרפלוקס.

מזונות מסוימים, כגון מזון חריף או שומני, פירות הדר, שוקולד, קפאין ואלכוהול, יכולים להחליש את הסוגר התחתון של הוושט, השריר השולט בזרימת המזון וחומצת הקיבה אל הוושט. כאשר הסוגר הזה נחלש, חומצת הקיבה עלולה לזרום בחזרה לוושט, ולגרום לרפלוקס.

השמנת יתר

עודף משקל או השמנת יתר מפעילים לחץ נוסף על הקיבה, דבר שעלול לגרום לחזרה של חומצת הקיבה חזרה לוושט. בנוסף, עודף שומן בטני יכול להחליש את הסוגר התחתון, דבר המגביר את הסיכוי לרפלוקס.

הריון

שינויים הורמונליים במהלך ההריון יכולים לגרום להרפייה של סוגר הוושט התחתון, דבר המוביל לרפלוקס. בנוסף, הגדילה של הרחם יכולה להפעיל לחץ על הקיבה ולאלץ חומצת קיבה לנוע לתוך הוושט.

בקע

בקע מתרחש כאשר חלק מהקיבה מפעיל לחץ דרך הסרעפת, כלפי מעלה אל חלל החזה. הדבר יכול להחליש את הסוגר התחתון של הוושט ולהקל על חומצת הקיבה לזרום בחזרה לוושט.

עישון

עישון יכול להחליש את הסוגר התחתון של הוושט ולהגביר את הייצור של חומצת קיבה, דבר שהופך את הסבירות להתרחשות רפלוקס.

תרופות

תרופות מסוימות, כגון תרופות נוגדות דלקת לא סטרואידליות (NSAID), אספירין ומרפי שרירים שונים, עלולים לגרות את הוושט ולהגביר את הסיכון לרפלוקס.

לחץ נפשי

מתח כרוני יכול להוביל לעלייה בייצור חומצת הקיבה ולהחליש את סוגר הוושט התחתון, דבר ההופך את הסבירות לרפלוקס.

לסיכום

ריפלוקס חומצי הוא מצב שכיח שיכול להיגרם ממגוון גורמים. בעוד שרפלוקס מזדמן הוא דבר נורמלי, רפלוקס כרוני יכול להוביל לבעיות בריאותיות חמורות. על ידי הבנת הסיבות לרפלוקס, תוכלו לנקוט בצעדים כדי למנוע או לנהל את המצב. במידה ויש לכם רפלוקס, חשוב להתייעץ עם רופא כדי לקבל את הטיפול המתאים עבורכם.

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל

המידע באתר אגוגו מיועד למטרות אינפורמטיביות בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי מקצועי. יש להתייעץ עם רופא או איש מקצוע מוסמך בכל בעיה רפואית.

נסו את משחק הצירופים!

צרו ארבע קבוצות עם מכנה משותף

טעויות נותרו: 4