זה קורה לכולנו: העצירות היא דבר מטריד הפוגע באיכות חיינו ומשפיע על בריאותנו. קראו על 11 המזונות שכדאי לאכול כאשר סובלים מעצירות.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
אוכמניות
לא רק שהאוכמניות מזינות, אלא שגם ניתן לאכול אותן טריות או קפואות. ניתן לאכול אותן כפי שהן, או לערבב ולשלב ברוטב ויניגרט לסלט. בכ-100 גרם אוכמניות יש 2.4 גרם סיבים.
אפונה קפואה
אפונה קפואה היא מתוקה באופן טבעי וקל לאכול אותה כפי שהיא. אך מומלץ לערבב אותה ליצירת מטבל או להוסיפה לסלט כדי לקבל יותר סיבים – בחצי כוס אפונה קפואה יש מעל ארבעה גרם של סיבים.
שזיפים יבשים
לשזיפים מיובשים יש השפעה משלשלת טבעית, והם עוזרים לרכך את הצואה ולעזור לה לצאת ביתר קלות. בכ -100 גרם של שזיפים יש כ- 28 אחוזים מצריכת הסיבים היומית המומלצת.
זרעי פשתן
מפזרים שתי כפות של זרעי פשתן טחון לתוך דגני הבוקר, שיבולת השועל או השייק, עבור קבלת מנה נוספת של סיבים – 4.5 גרם של סיבים, אם לדייק.
שייקים של פירות וירקות
ניתן לערבב פירות וירקות מלאים בסיבים לתוך שייק טרי.
פופקורן (לא הסוג מלא החמאה)
הפופקורן עשיר בסיבים (בשלוש כוסות פופקורן יש כ- 3.5 גרם של סיבים). העדיפו פופקורן בהכנה ביתית, ולא במיקרוגל, הקפידו להכין עם כמויות קטנות של שומן כמו שמן קוקוס או שמן זית.
שיבולת שועל עם פירות יבשים וזרעי קנבוס
בכוס אחת של שיבולת שועל יש כארבעה גרם של סיבים. הוסיפו 1/4 כוס משמשים מיובשים (2.4 גרם של סיבים) ושתי כפות זרעי קנבוס (שני גרם של סיבים) כדי להקל על עצירות.
יותר פירות וירקות
אחת הדרכים למנוע עצירות היא להוסיף יותר פירות וירקות לתזונה היומית. איכלו תפוח כחטיף או הוסיפו סלט לצד הארוחה שלכם.
אדממה
חצי כוס של פולי אדממה מכילה כ- 12 גרם של חלבון ושמונה גרם של סיבים תזונתיים. הוסיפו אותם למרקים, הוסיפו אדממה לממרח החומוס כדי לקבל טוויסט מעניין למנה, או רסק אדממה עם טחינה, שום ולימון. החליפו קטניות אחרות באדממה בסלטים או פשטידות.
חומוס קלוי
לקבלת מנה טובה של סיבים בצורת חטיף, נסו לצלות חומוס עם סירופ מייפל בתנור למשך 20 דקות.
אגוזים, כמו שקדים ואגוזי פקאן
בחופן שקדים, למשל, יש כ- 3.5 גרם סיבים. קחו אתכם את האגוזים האלה בתיק או שמרו על השולחן במשרד כחטיף.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל