השומן בבטן לא משפיע רק על המראה החיצוני שלנו, אלא גם טומן בחובו סכנות בריאותיות רבות. בכתבה זו נמנה מספר מאכלים אשר הוספתם לתפריט התזונה שלנו תתרום ותסייע במלחמה נגד הבטן השומנית.
אגוגו-מגזין בריאות| Agogo | פורסם 13/3/13
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
אבוקדו
האבוקדו מכיל כמויות גדולות של שומן חד בלתי-רווי, שומן מסוג זה בעל מספר יתרונות בריאותיים. כמו הדגנים המלאים, השומן החד בלתי רווי מפחית ומייצב את רמות הסוכר בדם והאינסולין, שני אלו גורמים בדרך כלל לאחסון עודף של השומן באזור הבטן.
חלב דל בשומן
מוצרי חלב כמו יוגורט דל בשומן וחלב רזה הם בעלי הרכב אופטימלי מבחינת כמות הפחמימות והחלבונים, הרכב אשר משפיע על רמת האינסולין בדם. בנוסף לכך, היוגורט מכיל רכיב פרוביוטי השומר על מערכת עיכול בריאה ומפחיתה את הנפיחות בבטן.
אגוזים
כמו האבוקדו, האגוזים מכילים כמות גדולה של חד שומן בלתי רווי ורב שומן בלתי רווי השומרים על רמת הסוכר בדם. אגוזים מסויימים, כמו שקדים, מכילים כמות נכבדת של מגנזיום, מינרל הנחוץ ביותר לשמירת יציבות רמת הסוכר בדם.
פרי הדר
ויטמין ה-C הנמצא בפירות ההדר עשוי לעזור לנו בשריפת יותר שומן במהלך אימון, למעשה עד כ-30 אחוז יותר.
סויה
פולי סויה מכילים סיבים תזונתיים, נוגדי חימצון וחלבון. נשנוש מוצרי סויה גורמים לתחושת שובע ארוכה יותר, תוך כדי שמירה על רמת האינסולין והסוכר בדם בצורה בריאה ומאוזנת.
עוד באגוגו: בטן שטוחה בדרך הקלה
דגים
השימוש בדגים שומניים בכדי להילחם בבטן שמנה נשמע מוזר, אך דגים כמו סלמון, טונה וטרוט מכילים שומנים בלתי רווים ואומגה 3. אומגה 3 נמצאה כמשפרת את חילוף החומרים ואת שריפת השומן.
תה ירוק
התה הירוק מכיל רכיבים נוגדי חימצון. על פי מחקר שנעשה באוניברסיטת מרילנד בארה”ב, נמצא כי השילוב של נוגדי החימצון המסויימים והקפאין הנמצאים בתה הירוק, עשויים לגרות את חילוף החומרים ולהגביר את שריפת השומן בגופנו.
כל זאת צריך להעשות תוך כדי פעילות גופנית מבוקרת, תזונה הכוללת תצרוכת נמוכה של קלוריות, שומנים בלתי רווים ופחמימות מורכבות, הקפדה על כך תסייע לנו בוודאות במלחמה נגד הבטן השומנית.
אהבתם את המאמר? פרגנו בלייק!
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל