הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
באפשרותכם לצפות בסרטון הקצר שהכנו למעלה, או לקרוא את הטקסט למטה.
כאשר תפוחי אדמה מאוחסנים במקום חם ומואר, הם "מזהים" שהם נמצאים במקום נוח לגידול והם מתחילים לנבוט. ייצור הכלורופיל בתפוח האדמה עולה, דבר שהופך אותו לאט לאט לירוק.
אמנם כלורופיל הוא כימיקל לא מזיק, אך נוכחותו בתפוחי אדמה מצביעה על כך שהם הגבירו את הייצור של גליקואלקלואיד המכונה סולנין.
הסולנין מגן על תפוחי אדמה וצמחים אחרים ממשפחת הסולניים ומשמש לשימור הצמח הנובט מפני בעלי חיים.
סולנין נחשב לרעלן עצבי (נוירוטוקסין), ועיכולו על ידי בני אדם עלול לגרום לבחילות וכאבי ראש, לבעיות נוירולוגיות חמורות ואף למוות אם צורכים יותר מדי.
בדיקה שנערכה בנושא הראתה כי צריכה של תפוחי אדמה ירוקים עלולים לגרום להקאות, שלשולים וכאבי בטן, במקרים קיצוניים יותר של צריכה גבוהה יותר, עלולים להיגרם שיתוק, אי ספיקת נשימתית, אי ספיקת לב, תרדמת ומוות.
בישול אינו הורס את הסולנין, לכן יש להסיר לחלוטין את החלקים הירוקים של תפוחי האדמה. במיוחד אין להגיש תפוחי אדמה ירוקים לילדים, אשר רגישים יותר להרעלה מאחר ומשקל גופם נמוך יותר.
כדי להפחית את הסיכונים, יש לאחסן תפוחי אדמה באזורים חשוכים וקרירים, וכאשר יש ספק, יש לזרוק אותם (או לשתול אותם בגינה!).
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל