מאז התפרצות נגיף הקורונה, הורגלנו בעל כורחנו לשטוף, לרחוץ ולחטא את הידיים יותר מאי פעם. אך מה לגבי המצרכים שאנו קונים? האם גם אותם צריך לנקות כשמגיעים הביתה?
האם ידעתם שהנגיף יכול לשרוד במשך יותר משלושה ימים על משטחים מסוימים?
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
סופרמרקטים וחנויות מכולת הם מקומות צפופים מאוד – על אף ולמרות כל המגבלות הקיימות.
בכל יום, מאות ואפילו אלפי אנשים עושים קניות. למרות שקיים סיכוי קטן להידבק ממצרכים, עדיף להיזהר עכשיו מאשר להצטער אחר כך.(1)
בדקו כיצד אתם יכולים לנקות את המצרכים ומדוע כדאי שתעשו זאת.
האם יש לנקות את מה שקונים כל הזמן?
המדיה החברתית מלאה בסרטונים שבהם אנשים שוטפים את אריזות המזון שלהם באמבטיה.
האם זה טיפשי או חכם? אי אפשר ממש לענות על שאלה זו. אם אתם שוטפים את האריזות עם מי ברז בלי סבון, ייתכן שלא תשטפו את הנגיף. לכן, מומלץ להשתמש בתרסיס חיטוי או מגבונים אנטי-בקטריאליים לניקוי האריזות.
אם לא מתחשק לכם לשטוף את כל החבילות האלה או שיש לכם יותר מדי מוצרים לניקוי ולאחסון שקלו להשאיר אותם במחסן או בכל מקום אחר בבית, בו אתם מבקרים לעתים רחוקות, לשלושה ימים. אקונומיקה מדוללת במים תעזור לכם לנקות מיכלי זכוכית ופלסטיק.
יש לזכור, הסיכון הגדול ביותר להידבק בנגיף קורונה בסופר, הוא מאדם חולה ולא מחבילות מזון. חשוב להישאר במרחק של 2 מטרים מאחרים – בתור או בין המדפים.
על פי ארגון הבריאות העולמי, ניתן להידבק בנגיף הקורונה על ידי נגיעה במשטחים מזוהמים, כולל חבילות או בקבוקים ונגיעה בפה, באף, או בעיניים. (2)
סקירה מדעית שפורסמה במגזין הרפואי של ניו אינגלנד, טענה כי הנגיף עלול להישאר על פלדת אל חלד ופלסטיק במשך יותר מ-72 שעות ו-24 שעות על משטחי קרטון. (3)
מכיוון שיש אנשים רבים בסופר, ואתם לא יודעים מי חולה ובאילו חבילות הוא נגע, עדיף לנקות את כל מה שקונים, במיוחד תוצרת טרייה.
לפני שאתם הולכים לסופר או למכולת, הקפידו להכין מראש את רשימת הקניות שלכם ולגעת רק בפריטי המזון שתרצו לקנות. ניתן גם ללבוש כפפות כדי להפחית את הסיכון להידבק בנגיף הקורונה.
כיצד לנקות את המצרכים
ברגע שסיימתם את הקניות, עדיף לנהוג איתן בזהירות.
להלן מספר דרכים לנקות את המצרכים או לפחות להפחית את הסיכון להדבק בנגיף תוך כדי הטיפול בהם. כל אחת מהשיטות הללו חיונית במיוחד למשפחות בהן גרים ילדים קטנים ואנשים מבוגרים.
1.שוטפים ומנגבים
מיינו את המצרכים ובדקו אילו חבילות, בקבוקים ופחיות אתם יכולים לשטוף ולנגב לפני שתשימו אותם במזווה או במקרר.
קחו סבון כביסה או נוזל לשטיפת כלים ושטפו היטב כל פריט. יש לנקות גם אריזות חד פעמיות. אפילו שאתם מתכוונים לזרוק אותן, הווירוס יכול להיכנס תוך כדי פתיחת החבילה.
נקו היטב את השיש או השולחן לאחר ניקוי המצרכים, וטפלו גם בשקיות המכולת. אם אתם משתמשים בשקית ניילון, ניתן לנקות אותה עם סבון או להשתמש בתרסיס חיטוי או מגבון אנטי-בקטריאלי כדי לנקות אותו.
אם אתם משתמשים בסמרטוט בד, כבסו אותו במכונה כרגיל. אל תשכחו לשטוף ידיים בסוף התהליך.
2.אל תיגעו במוצרים מהסופר במשך שלושה ימים (אם אפשרי)
אם יש לכם מחסן או מזווה נקי, השארת המצרכים שם למשך שלושה ימים, עשויה לעזור לכם למנוע הדבקה.
כאמור, ההשערה היא שהנגיף נשאר פעיל על משטחים במשך 72 שעות.
אם תרצו שהנגיף יהפוך לא פעיל ואינכם זקוקים למוצרים שרכשתם מיד, תוכלו להשתמש בשיטה זו. וודאו שאתם עדיין מנקים ומאחסנים את המוצרים שיכולים להתקלקל תוך שלושה ימים.
3.השתמשו בתרסיס חיטוי
אם אתם צריכים לנקות במהירות את המצרכים ולא בא לכם לשטוף כל פחית או חבילה, תוכלו להאיץ את התהליך עם תרסיס חיטוי איכותי.
למרבה הצער, שיטת ניקוי זו עשויה להיות לא יעילה אם אתם משתמשים בתרסיס חיטוי באיכות ירודה. הכינו תרסיס חיטוי בעצמכם.
4.אפשרו למוצרים שלכם "להתקלח"
אם יש לכם המון חבילות, פחיות ובקבוקים ואתם יודעים שניקיון של כל אחד מהם ייקח שעות, אפשרו להם "להתקלח". עם זאת, וודאו שהמים קרים או פושרים ואתם משתמשים בסבון כלים או סבון כביסה.
5.שטפו בזהירות את הפירות, הירקות ועשבי התיבול
חשוב מאוד לשטוף את הפירות והירקות בזהירות מכיוון שאפשר להעביר חיידקים ולכלוך מהאדמה אל הסכין תוך כדי קילוף או חיתוך. שטפו היטב את התוצרת הטרייה במים זורמים פושרים.
היזהרו במיוחד עם ירקות ירוקים עליים ועשבי תיבול כיוון שאוכלים מהם בלי לקלף. הימנעו מלהשתמש בכל חומר ניקוי או סבון, ובחרו ספוג או מברשת במידת הצורך.
לדוגמה, ניתן להשתמש במברשת לשטיפת מלפפונים או מלונים. כשמדובר בפירות יער, הניחו אותם במסננת עם חורים קטנים ושטפו אותם תחת מים זורמים בכדי לסלק פתוגנים. התרחקו מרכישת פירות וירקות חתוכים מראש ומוכנים לאכילה.
האם משלוחים לבית בטוחים?
למרות שהמשלוחים נחשבים לבטוחים יותר מנסיעות לסופרמרקט, עדיין קיים סיכון. אם אתם רוצים להזמין משלוח ביתי, בחרו משלוחים ללא מגע.
במידת האפשר, התרחקו מהזמנות אוכל מבחוץ ומשלוחים ממסעדות, אלא אם כן אתם בטוחים שאותה מסעדה או בית קפה נשמעים לכל כללי הבטיחות.
השורה התחתונה
לא משנה כמה זה נשמע מצחיק, חיוני לנקות את המצרכים במהלך התפרצות נגיף הקורונה. יש להשתמש בשיטות ניקוי שהוזכרו לעיל כדי להפחית את הסבירות להידבקות בנגיף.
[mks_toggle title="מקורות למאמר" state="close "]
3.https://www.nejm.org/doi/10.1056/NEJMc2004973
[/mks_toggle]
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל