Logo
9 דרכים מוכחות לריפוי המעי באופן טבעי

9 דרכים מוכחות לריפוי המעי באופן טבעי

Avatar of אגוגו

מומחים לבריאות מאמינים שבריאות טובה מתחילה במעי משום שהוא מגן על מערכת החיסון. באותו זמן המעי מחובר באופן ישיר למוח שלך ובריאותו קשורה באופן ישיר למצב הרוח ולהורמונים גם כן כמו למשקל ולבריאותך הכוללת.

מעי מוחלש גורם לך להיות פגיע לבעיות עיכול (נפיחות גזים, שלשול), אלרגיות לאוכל או רגישויות, חרדה, דכאון, שינויים במצב הרוח, עצבנות, בעיות עור (אקזמה, רוזציאה), סוכרת, מחלות אוטואימוניות, דלקות תכופות, וגם זיכרון חלש וריכוז, הפרעת קשב וריכוז (ADHD), הפרעת קשב ריכוז והיפראקטיביות (ADHD).

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

הרבה דברים יכולים להשפיע על בריאות המעי שלך, להרוס  את פלורת המעי המועילה ולפגוע במחסום המעי. חוסר איזון דיאטטי (תזונתי), שימוש עודף בתרופות, חוסר במינרלים ואפילו מתח (לחץ) יכולים לשנות את איזון הבקטריות במערכת העיכול.

שמירה על המעי בריא הינה משימה לא קשה. זה מתחיל עם שינויים בסיסיים בתזונה ואורח החיים. לבריאות המעי, אתה צריך לעקוב אחר ארבעת עקרונות הבאים אשר אומרים כך:

  • להסיר את הדברים הרעים אשר משפיעים באופן שלילי על סביבת המעי שלך.
  • להחליף את הדברים הרעים בדברים טובים.
  • לחדש את מאגר החיידקים המועילים על מנת לבסס מאזן בריא של חיידקים טובים.
  • לתקן, לספק את הנוטריינטים – חומרי מזון – הנזקקים למעי על מנת שיתקן את עצמו.

הנה עשרת הדרכים הטובות ביותר לרפא את המעי שלכם באופן טבעי:

1.צרכו פרוביוטיקה

צריכת פרוביוטיקה בתזונה שלכם היא צעד הכרחי לשיפור בריאות המעי.

פרוביוטיקה יכולה לסייע להגביר את רמת החיידקים הטובים במעי, בעת שגם תשפר את העיכול וספיגת הנוטריינטים (חומרי מזון). היא גם מסייעת להפחית את רמת החיידקים הרעים בגוף, כאשר בתורו מסייע להפחתת הרעלנים.

פרוביוטיקה פועלת כאמצעי מניעתי וטיפולי, על מנת לחדש את ההרכב והתפקוד הבריא של הסביבה המיקרו תאית (מיקרוביום).

כאשר זה מגיע לפרוביוטיקה, בחרו באופציות נטולות גלוטן לתוצאות אופטימליות. כמה מקורות טובים הינם כרוב כבוש, מיסו (פולי סויה מותססים), מלפפונים חמוצים, טמפה (פולי סויה מטוגנים אחרי תסיסה-מנה אינדונזית), קומבוצ'ה (משקה המיוצר מתה מתוק תוסס עם תרביות שמרים ובקטריות). בנוסף אפשר לקחת אנזימי עיכול עם הפרוביוטיקה לסיוע נוסף של העיכול.

אפשר לקחת גם תוספי פרוביוטיקה, אבל רק לאחר התייעצות עם רופא.

קראו בהרחבה על 14 מזונות פרוביוטיים שכדאי לאכול מהם יותר

2.שתו כמות מים מספקת

לעיתים תכופות אנשים אשר לא שותים מספיק מים סובלים מבעיות עיכול.

מים הכרחיים לתפקוד יעיל של מערכת העיכול. מים מרכיבים בערך כ-60 אחוז מגופנו, מסייעים להזזת חומרים שונים (דברים) בדרכי מערכת העיכול, והסרת רעלנים דרך השתן והצואה.

מים ונוזלים אחרים עוזרים לפרק את האוכל, כך שהגוף שלך יכול לספוג את הנוטריינטים (חומרי המזון). הם גם מרככים את הצואה ומסייעים בשמירת איזון רמות החומציות בגוף (איזון רמות ה- pH בגוף).

בעוד שאתה מאבד נוזלים חיוניים דרך הזעה והשתנה, זה חשוב לספק לגוף מים נקיים לאורך כל היום. אם הטעם של מים יותר מדי תפל ומשעמם, ניתן להוסיף מעט מיץ לימון או לנסות מים בטעמים שונים.

הערה: כמות המים שצריך בכל יום תלויה בכמה גורמים וכמובן שהמצב הבריאותי. התייעצו עם הרופא שלכם בנוגע לכמות המים שצריך לשתות ביום.

3.אכלו מזון מלא

מזונות מלאים מכילים רמות גבוהות של סיבים, ויטמינים, מינרלים ומים והם צריכים להיות ממוקמים גבוה ברשימת המזונות לאכילה על מנת לשפר ולשמר את בריאות המעי.

אכילת מזון עשיר בסיבים יכולה לסייע בהסרת רעלנים ולשמור על תזוזה של דברים לאורך המערכת. זה בתמורה מגן על דרכי העיכול מדלקות, פציעות ומחלות.

ראו: 20 המזונות הכי עשירים בסיבים

אולם, אם אתם סובלים מבעיות עיכול, אכילת יותר מדי סיבים יכולה לפגוע במערכת העיכול ולהוביל ליתר גדילת חיידקים במעי הדק.

חשוב לאכול לפחות ירק אחד ביום בכל ארוחה. חלק מהירקות אשר קלים לעיכול הם: תרד, קישוא, דלעת, גזר, אספרגוס, סלרי, ארטישוק וקייל.

עוד אספקט חשוב לדיאטה בריאה הינו אכילת שומנים בריאים אשר מתעכלים בקלות. כמה דוגמאות טובות הינם: שמן קוקוס, דגים או שמן דגים, זיתים, זרעי פשתן וזרעי קנבוס.

אל תאכלו אוכל מעובד או  מזון מהיר, אשר מכילים בדרך כלל רמות גבוהות של מלח מזוקק, סוכר ושמנים מעובדים.

4.הימנעו ממזונות הגורמים לדלקות

כאשר המעי מודלק, הוא אינו סופג נוטריינטים (חומרי מזון) ואוכל באופן ראוי, ואתם חשים עייפים וסחוטים. נוסף על כך, דלקת משפיעה על תהליך העיכול, אשר בהחלט משפיע על בריאות המעי.

כדי לרסן דלקות באופן כללי, זה חשוב להימנע ממזונות הגורמים לדלקת. צריכת מזון דלקתי באופן תכוף יכולה לפגוע בתאי רקמת המעי שלך הנקראת רקמת אפיתל, ולקדם חדירות מעיים.

כמה מאכלים דלקתיים מאוד אשר אתה צריך להימנע מהם הם תירס, סויה, שמנים צמחיים מעובדים, סוכר מזוקק, תוספים וחומרים משמרים (בדרך כלל נמצאים במזונות מעובדים).

מאכלי חלב, חיטה וגלוטן יכולים גם כן לתרום לדלקת אצל חלק מהאנשים.

על ידי הסרת מזונות גורמי דלקת עיקריים אלו מהדיאטה שלך והחלפתם באלטרנטיבות בריאות יותר, הדלקת במערכת העיכול שלך תופחת בהדרגה.

קראו על 6 מזונות הגורמים לדלקת בגוף

5.הפחיתו את רמות הלחץ (סטרס) שלכם

אוכל אינו המקור היחידי לדלקות בגוף. רמת מתח גבוהה יכולה לפגום ביכולת הגוף לווסת את התגובה הדלקתית, ולגרום לדלקות בגוף כולל במערכת העיכול. בקצרה, מתח ודלקות משפיעים על בריאות המעי. קראו על 8 סימנים שקטים לכך שלחץ נפשי גורם לכם להיות חולים.

מתח מתמשך יכול להשפיע באופן שלילי על החיידקים הטובים במעי שלכם, ולבריאות מעי ירודה יכולה להיות השפעה מדכאת על המערכת כולה.

כדי לשלוט במתח, פעילויות כגון מדיטציה, תרגולי נשימה, יוגה, הליכה, האזנה למוזיקה ושינה נאותה (מספקת, הגונה) יכולות לסייע רבות.

6.שתו מיץ עשב חיטה לפני ארוחות

היות ועשב חיטה עשיר בפיטונוטריינטים חזקים (כימיקלים טבעיים) ובתכונות אלקליניות (בסיסיות), הוא מסייע לגוף להחלים ולהזין את המעי בדרך טבעית.

בשל התוכן הפנולי שלו (פנול הינה סוג של תרכובת כימית אשר יודעים בתכונות האנטי אוקסידנטיות שלהם), והאנזימים הביולוגיים הפעילים, כמו כן ויטמינים C, כלורופיל ופיטוכימיקלים, עשב חיטה מקדם דטוקסיפיקציה (ניקוי רעלים) ומונע גדילה של פתוגנים מזיקים בקיבה.

עשב חיטה מסייע בנוסף להשבת בסיסיות הדם, אשר חשובה לתהליך ניקוי הרעלים בגוף. נוסף על כך עשב חיטה משקם (משחזר) ומחייה את הכבד שלך.

מזונות בסיסיים כמו עשב חיטה מסייעים לשיפור הבריאות הכללית ותומכים ברווחת הגוף.

אם יש לכם גישה לעשב חיטה, עשו ממנו מיץ טרי. מהלו בין 30-60 גרם מהמיץ בכוס מים או מיץ פירות או ירקות ושתו זאת כ- 30 דקות לפני הארוחה. עשו זאת פעמיים ביום. אתם יכולים להתחיל ב-30 גרם של מיץ החיטה פעם או פעמיים ביום ובהדרגה הגדילו את הכמות ל-60 גרם פעמיים ביום.

אם אין לכם גישה לעשב חיטה טרי, ניתן לבחור לקחת תוספי מזון איכותיים במקום. תמיד תתייעצו עם הרופא שלכם לפני התחלה של כל תוסף חדש.

7.עברו לג'ינג'ר (זנגביל) או תה ירוק

אם אתם נוהגים לשתות יותר מדי קפה ביום, זה הזמן לתקן את הטעות הזאת. קפה כמו גם מקורות אחרים של קפאין יכול לגרות את מערכת העיכול.

למעי בריא יותר, בחר בתה ירוק או ג'ינג'ר במקום. תה ירוק מאוד טוב לבריאות המעי שלך. הוא מכיל מיקרונוטריינטים נפלאים הנקראים פוליפנולים המסייעים להגדיל את כמות החיידקים הטובים במעי, כמו כן להפחית את הרעים. הוא גם מסייע בלחימה הכוללת בדלקות בגוף.

זה ידוע כי ג'ינג'ר הוא טוב מאוד לבריאות העיכול. הוא מרפה (מרגיע) את השרירים החלקים של המעיים, ובכך מקל על הסימפטומים שך גזים והתכווצויות. הוא גם מגרה את מערכת העיכול על ידי זירוז תנועת האוכל מהקיבה למעי הדק. בנוסף, ג'ינג'ר מגרה הפרשת רוק, מרה ואנזימי עיכול שמסייעים בעיכול האוכל.

שתו תמיד תה ירוק ללא קפאין או תה ג'ינג'ר, פעמיים או שלוש ביום.

8.היו טובים לכבד שלכם

אתם יכולים לרפא את מערכת העיכול שלכם על ידי סיוע לכבד לעבוד ביעילות ואפקטיביות. לבריאות הכבד, אין דבר יותר חשוב מאשר להגביל את צריכת האלכוהול שלכם. שתיית אלכוהול מרובה מגבירה את הרגישות לחדירות חומרים דרך המעי לגוף אשר יכולה להוביל לתסמונת המעי הדולף.

אלכוהול תורם להצטברות של רעלים בגוף, אשר מעכבים הורמונים במעי אשר שולטים בדלקות. כמו כן, הרעלים מונעים ספיגה תקינה של נוטריינטים (חומרי מזון) למחזור הדם.

צריכה עודפת של אלכוהול יכולה להוביל לעלייה ברמת חדירות המעי, בעקבות האנדוטוקסינים ולאחר מכן פציעה לכבד ולאיברים אחרים.

בעוד לצריכת אלכוהול יש בבירור את הפוטנציאל לסכן את בריאות המעי שלך, עדיף להימנע ממנו לחלוטין או לפחות לשתות אותו באופן מתון.

קראו על: 16 סימני אזהרה לכך שהכבד שלכם עמוס ברעלים המשמינים אתכם

9.יש לישון מספיק שעות

אחד הגורמים החשובים ביותר להתגבר על בעיות בעיכול הוא לשפר את איכות השינה שלך. למעשה, אולי הבחנתם שכאשר אתם לא מקבלים מספיק שעות שינה, מערכת העיכול שלך גם כן סובלת.

הסביבה הביוטית (מיקרוביום) של המעי מייצרת ומשחררת הרבה מאוד הורמונים אשר מסייעים לווסת את מצב הרוח שלכם וגם לקדם שינה איכותית. בנוסף, הורמונים אשר משפיעים על העיכול מושפעים על ידי כמה שעות שינה שאתם מקבלים בכל יום. הורמונים כאלה כוללים: קורטיזול, לפטין, אינסולין, סרוטונין ומלטונין.

לדוגמה, מלטונין חיוני עבור מחזור שינה בריא וגם תורם לשמירה על מעי בריא. מחסור במלטונין קשור לעלייה בחדירות המעי.

חשוב לקבל לפחות 7-8 שעות שינה בכל לילה. למרות זאת זה הכי טוב להקשיב לגוף שלך ולהחליט כמה שעות שינה הכי טוב עבורך.

לסייע לשינה היעזרו בשיטות מדיטציה, האזינו למוזיקה שקטה, לגמו תמצית תה חם (ללא קפאין) לפני השינה, וגם אמבטיה חמה או אפילו קריאת ספר יכולים לעזור. בצעו צורה כלשהי של פעילות גופנית.

על מנת לרפא את המעיים שלכם באופן טבעי, צריך להניע את הגוף שלכם על בסיס יומי. זכרו – המעי הוא שריר שצריך תרגול על מנת לתפקד כראוי.

פעילות גופנית בשנים הראשונות לחיים תיצור סביבה עם איזון יותר טוב בין המיקרואורגניזמים החיים במעיים שלכם, מכיוון שזמן קצר לאחר הלידה, חיידקים מתחילים להתיישב בדרכי המעי.

לפעילות גופנית גם יש השפעה חזקה על שלמות המעי והמיקרוביום המארח. זה שם דגש יותר על מחקרים החוקרים יחסי גומלין בין חיידקים ספציפיים במעיים והמארח שלהם.

פעילות גופנית בעלת מתח נמוך כמו יוגה, הליכה, ריצה קלה וקפיצה על טרמפולינה  היא הטובה ביותר לבריאות המעי. כוונו לפחות ל 30-45 דקות של פעילות בכל יום.

ניתן גם לעשות פעילות אינטנסיבית, אך בגבולות מסוימים כיוון שזה יכול להגדיל את רמות הקורטיזול שלך לרמות גבוהות מדי או לגרום למתח מופרז על הגוף שלך.

טיפים נוספים:

  • עיכול טוב מתחיל בפה, לכן צריך ללעוס את המזון היטב.
  • אכלו מעט ולעיתים תכופות, במקום לאכול שתיים או שלוש ארוחות גדולות ביום.
  • לעולם אל תיקחו שום תרופה בלי לשאול את הרופא שלכם.
  • ניקוי רעלים עדין על בסיס קבוע יכול להיות דרך נהדרת לאתחל את כל מערכת העיכול.
  • שטפו את הפירות והירקות שלכם ביסודיות על מנת להוריד כל שאריות של מזהמים או חומרי הדברה מהתוצרת.
  • בחרו בתוצרת אורגנית.
  • אכלו הרבה סיבים הניתנים להתססה, כגון בטטה (תפוח אדמה מתוק) ויוקה (צמח כלשהו).
  • טפלו בכל פתוגן מעי, כגון פרזיטים, היכולים לשתק את בריאות המעי שלכם.

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל

המידע באתר אגוגו מיועד למטרות אינפורמטיביות בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי מקצועי. יש להתייעץ עם רופא או איש מקצוע מוסמך בכל בעיה רפואית.

נסו את משחק הצירופים!

צרו ארבע קבוצות עם מכנה משותף

טעויות נותרו: 4