הכליות (יש לנו שתיים) הן איבר מדהים המבצע פונקציות חשובות רבות כמו סינון פסולת ורעלים מהדם, ויסות לחץ דם ואיזון רמות אלקטרוליטים, לכן זה כל כך חשוב לשמור עליהן.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
הרבה דברים יכולים להשפיע על בריאות הכליות שלנו, אך התזונה שלנו ממלאת תפקיד משמעותי. במאמר זה, נחקור מגוון מזונות, כולל משקאות ועשבי תיבול, הידועים כמועילים לבריאות הכליות.
1.מים
הקפדה על שתיית מים במהלך היום היא דבר מאוד חיוני לכליות שלנו. מים מסייעים לשטוף רעלים ופסולת מהכליות, מונעים היווצרות של אבנים בכליות ודלקות בדרכי השתן. שאפו לשתות לפחות שמונה כוסות מים ביום, והגדילו את צריכתכם בזמן מזג אוויר חם או פעילות גופנית אינטנסיבית.
2.פירות יער ופירות הדר
פירות יער, כגון תותים, אוכמניות ופטל, עשירים בנוגדי חמצון ומכילים רמות גבוהות של ויטמין C. פירות אלו מסייעים בהגנה על הכליות מלחץ חמצוני ומפחיתים דלקת. באופן דומה, פירות הדר כמו תפוזים, לימונים ואשכוליות עמוסים בציטראט, שיכולים לסייע במניעת היווצרות אבנים בכליות.
3.עלים ירוקים
עלים ירוקים כמו תרד, קייל ומנגולד, הם מקורות מצוינים לויטמינים A ו-C, חומצה פולית ומינרלים כמו מגנזיום. חומרים מזינים אלה מסייעים להפחית את הסיכון לאבנים בכליות ולתמוך בתפקוד הכליות. עם זאת, אם יש לכם מחלת כליות מתקדמת, רצוי למתן את צריכת העלים ירוקים בשל תכולת האשלגן הגבוהה שלהם.
4.ירקות ממשפחת המצליבים
ירקות ממשפחת המצליבים, כמו ברוקולי, כרובית וכרוב, מציעים יתרונות בריאותיים רבים, כולל תמיכה בבריאות הכליות. הם עשירים בתרכובות הנקראות גלוקוזינולטים, המסייעות לעורר אנזימים המעורבים בתהליכי ניקוי רעלים בגוף. בנוסף, ירקות ממשפחת המצליבים דלים באשלגן, מה שהופך אותם לבחירה טובה לכליות.
5.דגים וחלבונים רזים
דגים, במיוחד אלה העשירים בחומצות שומן אומגה 3 כמו סלמון, מקרל וסרדינים, מספקים חלבון איכותי ושומנים בריאים תוך שהם דלים בשומנים רוויים בהשוואה לבשר אדום. שילוב של דגים אלו בתזונה עוזר לתמוך בבריאות הלב ומפחית את הסיכון למחלת כליות. עבור כאלה שלא אוכלים דגים, מקורות רזים לחלבון כמו חזה עוף, הודו ואפשרויות על בסיס צמחי כמו קטניות וטופו הם חלופות מצוינות.
6.תה צמחים
סוגי תה צמחים מסוימים יכולים להועיל לבריאות הכליות. תה עלי סרפד ידוע בסגולותיו המשתנות, המסייע בשטיפה של רעלים ועודפי נוזלים מהכליות. תה שורש שן הארי שימש באופן מסורתי לתמיכה בתפקוד הכליות על ידי קידום זרימת שתן בריאה.
7.דגנים מלאים
דגנים מלאים, כגון אורז חום, קינואה ולחם מחיטה מלאה, מספקים מקור טוב לסיבים וחומרים מזינים תוך שמירה על אינדקס גליקמי נמוך יותר בהשוואה לדגנים מזוקקים. פחמימות מורכבות אלו עוזרות לווסת את רמות הסוכר בדם ולהפחית את הסיכון למצבים כרוניים כמו סוכרת והשמנת יתר, שעלולים להשפיע לרעה על בריאות הכליות.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל