המיקרוגל הוא אחד המכשירים השימושיים ביותר במטבח, אך ישנם מזונות מסוימים שחימומם במיקרוגל עלול לפגוע באיכותם, בטעמם, ואף להוות סיכון בטיחותי. במאמר זה נסקור את המזונות העיקריים שעדיף להימנע מחימומם במיקרוגל ונסביר מדוע.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
ביצים קשות
ביצים קשות שמחממים במיקרוגל עלולות להתפוצץ בגלל הלחץ שנוצר בתוכן. החימום המהיר גורם לאדים להיווצר בתוך הביצה, וכשאין לאדים דרך להשתחרר, נוצר לחץ שעלול לגרום להתפוצצות. בנוסף, הטקסטורה של הביצה עלולה להפוך לרכרוכית מדי ולא נעימה.
אולי יעניין אותך גם: האם מיקרוגל הורס את הערכים של המזון?
עלים ירוקים
תרד, חסה וירקות עליים אחרים מאבדים את הוויטמינים והמינרלים שלהם בחימום במיקרוגל. החימום המהיר והאינטנסיבי פוגע בערך התזונתי שלהם. עדיף לאכול אותם טריים או לחמם אותם בקלות במחבת.
בשר קפוא
חימום בשר קפוא במיקרוגל עלול להיות מסוכן מכיוון שהחימום אינו אחיד. חלקים מהבשר עשויים להישאר קפואים בעוד אחרים מתבשלים יתר על המידה.
אתם עשויים לשאול, מה זה משנה, גם ככה אנחנו מבשלים את הבשר. אז שימו לב, למרות שבסופו של דבר אנחנו מבשלים את הבשר, הבעיה היא שבמהלך החימום במיקרוגל נוצרים אזורים בבשר שנמצאים בטווח טמפרטורה מסוכן (4-60 מעלות) לזמן ממושך, מה שמאפשר לחיידקים להתרבות.
בבישול רגיל, לעומת זאת, הבשר עובר את טווח הטמפרטורה הזה במהירות ובאופן אחיד. לכן, עדיף להפשיר את הבשר במקרר במשך הלילה, שם הטמפרטורה נשארת בטוחה. גם אם בסוף מבשלים את הבשר, החיידקים שהתרבו בזמן ההפשרה במיקרוגל עלולים להספיק לייצר רעלנים שלא תמיד מושמדים בבישול.
אורז מבושל
אורז שכבר בושל ומחומם במיקרוגל עלול להכיל חיידק בשם בצילוס צראוס (Bacillus cereus), שעמיד בפני חום. החימום החוזר במיקרוגל לא תמיד מחסל את החיידק, ועלול לגרום להרעלת מזון. אם בכל זאת מחממים אורז, יש לוודא שהוא מגיע לטמפרטורה גבוהה מספיק.
מזון לתינוקות
בקבוקי חלב ומזון לתינוקות לא מומלץ לחמם במיקרוגל מכיוון שהחימום אינו אחיד ועלולות להיווצר "נקודות חמות" שעלולות לגרום לכוויות. עדיף לחמם בקבוקים בקערת מים חמים.
פטריות
פטריות מאבדות את הערך התזונתי שלהן בחימום במיקרוגל, וגם הטקסטורה שלהן משתנה באופן משמעותי. הן עלולות להפוך לבעלות מרקם הדומה לגומי ולאבד את טעמן הייחודי. עדיף לחמם אותן במחבת או בתנור.
מזון עשיר בשומן
מזונות עשירים בשומן כמו בשר שמן, אבוקדו או מאכלים מטוגנים לא מתחממים באופן אחיד במיקרוגל. השומן מתחמם מהר יותר משאר המרכיבים, מה שעלול לגרום לטעם לא נעים ולטקסטורה בעייתית.
ענבים שלמים
נכון, רובנו לא מחממים ענבים במיקרוגל, אבל בכל זאת חשוב לדעת. ענבים שלמים עלולים "להתפוצץ" במיקרוגל בגלל הנוזלים שבתוכם. החימום המהיר גורם ללחץ פנימי שעלול לגרום להתפוצצות הענב. אם רוצים לחמם ענבים, יש לחתוך אותם לחצי קודם.
המלצות כלליות לשימוש במיקרוגל
- תמיד השתמשו בכלים המתאימים למיקרוגל
- כסו את המזון בצורה מתאימה למניעת התזה
- וודאו שהמזון מתחמם באופן אחיד
- השתמשו בטמפרטורה המתאימה לסוג המזון
- הקפידו על זמני חימום מתאימים
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל