עצירות היא אחת התופעות הנפוצות ביותר בקשת בעיות העיכול, אשר כל אדם שלישי סובל ממנה. ישנן סיבות רבות לחוסר תנועתיות של המעיים, כולל תזונה לקויה, אורח חיים לא פעיל ומתח נפשי. החדשות הטובות הן, שתוכלו להחזיר את תנועת המעיים שלכם לשגרה מבלי לפנות לטיפולים רפואיים.
חומרים משלשלים מודרניים מכילים כימיקלים שיכולים להפוך את העצירות גרועה יותר ולגרום לבעיות עיכול אחרות, כולל בחילות ושלשולים. משלשלים טבעיים לעומת זאת, מכילים פחות תופעות לוואי, בהנחה שאתם לא עוברים את המינון המתון מהם. שימרו את הרשימה הבאה במגירה על מנת להסדיר את תנועת המעי שלכם ולמנוע עצירות.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
1.מים
המים עומדים בראש הרשימה הזו ולא בכדי. ראשית, כיוון שהם כמעט ללא עלות ונטולי תופעות לוואי. ההקפדה על שתייה מרובה חיונית לגופנו, בייחוד למערכת העיכול. היא שומרת על הסדירות שלה ומונעת עצירות. מחקרים מראים כי שתייה מרובה לאורך כל היום עשויה לסייע במניעת עצירות, אפילו כרונית, על ידי שיפור תנועה עקבית של הצואה, המאפשרת לה לעבור ביתר קלות.
מים יכולים גם להגביר את השפעתם של משלשלים טבעיים אחרים, כגון סיבים וקפה. אם אתם סובלים מעצירות קלה, הקפדה על שתיית 7 עד 8 כוסות מים ביום תספיק לכם. עבור אלו הסובלים מעצירות כרונית, מומלץ לשתות לפחות 9 כוסות מים לאורך היום.
2.קפה
הקפה לא מהווה פיתרון עבור בעלי עצירות כרונית, אך יכול לסייע לאלו אשר סובלים מבעיות בפעילות המעיים. שתיית כוס קפה טרי מהביל בכל בוקר, עשויה לסייע לכם להתפנות במהלך ה-20 עד כ-50 דקות שלאחר השתייה. הקפה יוצר גירוי בשרירי המעי הגס ומייצר אפקט שלשול טבעי.
לקפה יש גם השפעה רבה על הגסטרין, הורמון המשוחרר לאחר אכילה. הורמון זה אחראי על הפרשת חומצת קיבה, המסייעת לפרק את חתיכות המזון בקיבה. הגסטרין מגביר את תנועתם של שרירים פנימיים, מאיץ את תהליכי המעברים ומסייע לפעילות המעיים.
3.קיווי
הקיווי ידוע מאז ומתמיד כבעל רכיבים משלשלים עוצמתיים, הודות לתכולת הסיבים הגבוהה שלו. קיווי אחד קטן, מספק לגופכם כמעט 2 גרם של סיבים תזונתיים. הפרי מכיל סיבים מסיסים ולא מסיסים, יחד עם רכיב הפקטין, רב סוכר בעל השפעה משלשלת טבעית. כל אלה מסייעים להגביר את התנועה של מערכת העיכול הממריצה את תנועת המעיים. כללו לפחות 2 פירות קיווי קטנים בתפריט התזונה היומי שלכם על מנת לשמור על תפקוד סדיר.
4.שזיפים מיובשים
אחד המשלשלים הטבעיים והטעימים ביותר על המדפים, מכילים 7 גרם של סיבים תזונתיים ב -100 גרם, אשר שווים ל-28% מהצריכה המומלצת היומית של סיבים.
שזיפים מיובשים מכילים סורביטול, סוג של סוכר אלכוהולי המסייע להחדיר מים לתוך המעיים ולסייע בתנועתם. הצריכה המומלצת של שזיפים מיובשים לעצירות היא כ50 גרם (6 עד 8 שזיפים מיובשים בגודל בינוני) פעמיים ביום. אם לא מתחשק לכם לאכול אותם, תמיד תוכלו לשתות מיץ שזיפים לא ממותק ולהמשיך להילחם בעצירות. הקפידו לשתות לא יותר ממחצית עד כוס אחת של מיץ.
5.ריבס
הריבס הוא מקור מעולה של תרכובת הנקראת ,sennoside A הידועה כבעלת תכונות משלשלות חיוניות. צריכתו מקטינה את רמת ה-AQP3, סוג של חלבון הממונה על תוכן המים בצואה ומגביר את ספיגת המים. כתוצאה מכך הצואה מתרככת ופעילות המעיים עולה.
גבעול אחד של צמח הריבס מספק לגוף שלך כמעט גרם 1 של סיבים, יחד עם הויטמינים A ו , C מגנזיום וסידן. הימנעו מצריכה של תוספי ריבס וחפשו ריבס אורגני. מה דעתכם על עוגת ריבס או פאי ריבס נפלא ! אלו יספקו את תאבונכם למשהו מתוק, תוך הקלה על הסימפטומים של העצירות.
6.מי קוקוס
מי קוקוס הנם חלופה מתוקה למים רגילים ומהווים משלשל טבעי רב עוצמה. צריכתם מסייעת לשמור על רמות אלקטרוליט בריא, לנקות את מערכת השתן ולשמור על הגוף רווי מים.
הודות לתכולת האלקטרוליט הגבוהה שלהם, מי קוקוס מונעים התייבשות ועצירות הנגרמות לעיתים קרובות בשל רמות ירודות של אלקטרוליטים בדם. הימנעו משתייה מרובה מדי של מי קוקוס. אנשים רבים דיווחו על בעיות עיכול, כולל שלשולים, לאחר 2 כוסות ומעלה, כמו כן חפשו אותם נטולי סוכר.
7.שמן זית
השימוש בשמנים צמחיים היה נפוץ במשך מאות שנים כדי להקל על עצירות, אך מאחר והם מלווים בשומנים לא בריאים, עדיף לצרוך שמן זית המספק אפקט משלשל דומה.
שמן הזית מצפה את פי הטבעת ובכך מבטיח מעבר קל יותר, תוך הפעלת המעי הדק על מנת להאיץ את תנועת הצואה. אם ברצונכם להקל במהירות על הסימפטומים של עצירות, כפית שמן זית אורגני תעשה את העבודה. נטילת כפית שמן מדי יום עשויה לסייע לטפל גם בעצירות כרונית.
8.מזונות פרוביוטיים
מזונות פרוביוטיים אהובים במיוחד על מערכת העיכול שלכם.
צריכה קבועה של מזונות עשירים בפרוביוטיקה, מסייעת למנוע את רוב בעיות העיכול, כולל שלשולים ועצירות. מזונות פרוביוטיים, כגון יוגורט רגיל, כפיר אורגני, קימצ’י, כרוב כבוש, ופטריות קומבוצ’ה, יכולים לסייע לכם בתנועתיות המעיים ולהפחית את הסיכון לתפקוד לקוי של מערכת העיכול. שימו לב לצרוך מזונות פרוביוטיים במתינות, צריכת יתרה מהם עלולה לגרום לכאבי בטן, צרבת, בחילות, הקאות ושלשולים.
9.ירקות ירוקים
עלים וירקות ירוקים עשירים בסיבים ומגנזיום – רכיבי מפתח לעיכול טוב יותר ולהקלה על עצירות. המגנזיום הוא אלקטרוליט המסייע לרכך את הצואה ולשאוב בבטחה מים מהמעיים. בנוסף הוא מרגיע שריר טבעי, המסייע לעצור התכווצויות בבטן. חוסר במגנזיום, עלול ליצור הפרעות ביציאת הצואה וכ”כ לגרום לכם לחוש התכווצויות דומות לאלה המתרחשות במהלך קדם ווסת.
2 כוסות של עלים ירוקים (הנהדרים גם בסלט) יספקו לגופכם 12% מהצריכה היומית המומלצת של מגנזיום ו -2% מהצריכה של סיבים תזונתיים.
בנוסף, הם מבטיחים 56% מהצריכה היומית המומלצת של ויטמין A ו 14% של ויטמין .C
10.זרעי פשתן
כאחד המקורות הטובים ביותר של סיבים, זרעי פשתן מסייעים לצואה לעבור בקלות יותר דרך המעיים ומפחיתים את הסיכון לבעיות העיכול הגדולות כמו עצירות ושלשולים.
הם סופר קלים לשימוש ואפשר לשלב אותם עם משלשלים טבעיים אחרים כמו קפיר, יוגורט או כרוב כבוש. כף אחת של זרעי פשתן מכילה כמעט 3 גרם של סיבים תזונתיים ו-2 גרם של חלבון, כמו גם מיקרונוטריינטים אחרים המשפרים את מערכת העיכול ושומרים על סדירות תפקודה.
11.זרעי צ’יה
לא משתגעים על זרעי פשתן? נסו זרעי צ’יה! זרעים זעירים בעלי תכונות משלשלות חזקות, אשר ניתן לצרוך גם בשילוב עם משלשלים טבעיים אחרים. זרעי הצ’יה סופגים מים, מתנפחים ומתרחבים בדרכי העיכול ובכך מסייעים להעביר את המזון בקלות דרך המעיים.
בכל פעם שאתם אוכלים זרעי צ’יה, זכרו לשתות מספיק נוזלים על מנת לסייע לזרעים הזעירים המורחבים לעבור בקיבה בקלות. 10 עד 15 גרם של זרעי צ’יה ביום יספיקו כדי לנופף לעצירות לשלום.
12.אלוורה
כאחד מהמשלשלים הטבעיים הקדומים ביותר, האלוורה שופעת באנזימים, אלקטרוליטים, ויטמינים ומינרלים המסייעים לרפא את המעיים. תרכובת הנמצאת באלוורה הידועה בשם אנתרקווינונים, משמשת כחומר משלשל על ידי ייצור הפרשת ריר, הגדלת תכולת מי המעיים והרחבה של שופכנים פנימיים באופן טבעי.
האלוורה בעלת תכונות סגולה אנטי דלקתיות המסייעות להקל על הנפיחות ולשפר את התפקוד של אברי העיכול. תוכלו לצרוך 100% מיץ אלוורה טבעי, כמוסות אלוורה וג’ל אלוורה טהור בכל חנות למוצרי בריאות. היוועצו עם רופא המשפחה על מנת לקבוע את המינון המומלץ עבורכם.
13.תפוחים ואגסים
תפוחים ואגסים הם שני מקורות נפלאים של סיבים תזונתיים והם יעילים בטיפול בעצירות. סוג של סיבים מסיסים, הידועים כפקטין, מצויים בתפוחים ובאגסים ומתפקדים כמשלשל קל. ביכולתם להאיץ את זמן המעבר במעי הגס, להגדיל את כמות החיידקים המועילים במעיים ובכך לשמור על בריאות מערכת העיכול. בין אם תבחרו בתפוח, אגס או בשניהם, הרגל של אכילת תפוח אחד ו/או אגס אחד בכל יום, ישמור על סדירות מערכת העיכול שלכם ויתרום לבריאותכם הכללית.
14.קטניות
שופעות בסיבים חיוניים, הקטניות עוזרות להגביר את ייצור החומצה הבוטירית בגוף, שהיא מעין חומצת שומן קצרה שהוכחה כמשלשל. הדבר מסייע להגביר את התנועה של מערכת העיכול, וליצור תגובות אנטי דלקתיות המסייעות להילחם בדלקות מעיים, המתקשרות להפרעות עיכול, כולל במחלות מעי דלקתיות או במחלת הקרוהן. אם אתם סובלים מבעיות עיכול אחרות מלבד עצירות, הכנסת קטניות לתזונה השבועית שלכם עשויה להקל על הסימפטומים.
15.פירות יער
אשכול עשיר של נוגדי חימצון. פירות יער הנם בגדר חובת אכילה, בין אם אתם סובלים מתנועת המעי הרגיז ובין אם לא. מה שגורם לפירות היער לתפקד כמשלשלים טבעיים, הנו תכולת הסיבים הסופר גבוהה שלהם. אוכמניות, דומדמניות תותים ופטל, הם כולם רכיבים מעולים עבור מערכת העיכול שלכם.
פירות יער מכילים סיבים מסיסים ולא מסיסים, אשר מסייעים לרכך את הצואה ולפזר אותה ובכך ליצור מעבר קל יותר ללא כאבים. כוס פירות יער מעורבים ביום תסייע לכם להדוף עצירות. תוכלו גם להכין שייק פירות יער מעורבים עם כפיר או יוגורט רגיל, כבסיס מצוין. שימו לב שלא לצרוך כמות גדולה מדי, הואיל והם עלולים לגרום לדורבן בסוכר הדם ובמקרים נדירים, לשלשולים.
עכשיו כשאתם יודעים על המשלשלים הטבעיים הטובים ביותר, אתם עדיין בטוחים שאתם רוצים לבלוע כימיקלים? צרכו מזונות אלו מדי יום באופן מתון, ובכך תגדילו את סיכוייכם לשכוח מהמילה “עצירות”.
אף על פי כן, אם אתם סובלים מעצירות כרונית במשך זמן, משלשלים טבעיים לא יעשו את העבודה. אתם חייבים לגשת לרופא בהקדם האפשרי.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל