ירקות דלים בקלוריות אך עשירים ברכיבים תזונתיים חיוניים כמו ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים. שילוב ייחודי זה הופך אותם לאידיאליים לניהול משקל, מכיוון שהם מספקים שובע עם צריכת קלוריות מינימלית.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
בנוסף, תכולת הסיבים הגבוהה מסייעת לעיכול ועוזרת לווסת את רמות הסוכר בדם, ומרחיקה התקפי רעב פתאומיים. גללו למטה כדי להכיר את הירקות המומלצים.
1. גזר
הגזר עמוס בבטא-קרוטן, שהגוף ממיר לויטמין A. חומר תזונתי זה חיוני לבריאות העיניים ולתפקוד החיסון. בגזר בינוני יש רק כ-25 קלוריות, מה שהופך אותו לאופציה מושלמת של נשנוש דל קלוריות.
2. מלפפונים
מלפפונים מרווים את הגוף בזכות תכולת המים הגבוהה שלהם. הם גם דלים מאוד בקלוריות, כאשר מלפפון שלם מכיל כ-45 קלוריות בלבד. פורסים אותם לפרוסות ומפזרים מעט מלח ופלפל לנשנוש מרענן.
3. פלפלים
פלפל אדום, צהוב וירוק הם לא רק צבעוניים אלא גם תחנת כוח של חומרים מזינים. הם עשירים בויטמינים A, C ונוגדי חמצון שונים. לפלפלים יש מרקם מתוק ופריך, מה שהופך אותם לחטיף משביע הנאכל איך שהוא או עם מטבל דל קלוריות.
4. סלרי
סלרי ידוע בפרופיל דל הקלוריות שלו ובתכולת המים הגבוהה שלו. ניתן לשלב אותו עם מזונות המכילים שומנים בריאים כמו חמאת בוטנים או חמאת שקדים – רק זכרו לשמור על מנות הממרחים האלה בפיקוח!
5. עגבניות שרי
עגבניות שרי מפוצצות בטעם, הן דרך מצוינת להוסיף תוספת של צבע ותזונה לשגרת הנשנושים שלכם. הם דלים בקלוריות ועתירים בויטמינים C ו-K, כמו גם אשלגן.
6. אפונת סוכר
אפונה היא חטיף פריך ומתוק עשיר בסיבים, המסייע לעיכול ושומר על תחושת מלאות. הם גם מספקים כמות טובה של חלבון בהשוואה לירקות אחרים.
7. ברוקולי
ברוקולי הוא מעצמה תזונתית, המציע מנה של ויטמינים C ו-K, סיבים ונוגדי חמצון. ניתן לאדות אותו קלות כדי לקבל מרקם וטעם משופרים.
8. צ’יפס קייל
לחוויה פריכה ומעניינת, נסו לאפות עלי קייל עם מעט שמן זית ותבלינים לבחירתכם. קייל עשיר בסיבים ובוויטמינים A, C ו-K.
זכרו, אמנם נשנוש ירקות הוא בחירה בריאה, אבל גם איך אתם צורכים אותם חשובה. הימנעו מרטבים או מטבלים עתירי קלוריות, ובחרו בעשבי תיבול, תבלינים או שומנים בריאים כמו מטבלים על בסיס אבוקדו או יוגורט.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל