Logo
מחקר חדש חושף כיצד תזונה משפיעה על סיכון לסרטן

מחקר חדש חושף כיצד תזונה משפיעה על סיכון לסרטן

Avatar of אגוגו

התזונה שלנו משחקת תפקיד משמעותי בסיכון שלנו לחלות בסרטן, במיוחד סוגי סרטן הקשורים למערכת העיכול. מחקרים רבים הצביעו על כך שצריכת מזונות מסוימים יכולה להפחית או להעלות את הסיכון לסוגים שונים של סרטן.

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

מחקר חדש שפורסם בינואר 2025 בכתב העת Nature Communications מצא כי צריכה קבועה של מזונות ומשקאות העשירים בסידן קשורה להפחתת הסיכון לסרטן המעי הגס.

המחקר, שבוצע על ידי חוקרים מאוניברסיטת אוקספורד, ניתח נתונים מיותר מ-542,000 משתתפים והראה כי אנשים שצרכו יותר מוצרי חלב, יוגורט ומזונות עשירים בסידן, ריבופלבין, מגנזיום, זרחן ואשלגן היו בעלי סיכון נמוך יותר לפתח את המחלה.

על פי הממצאים, צריכת תוספת של כוס חלב ביום (כ-300 מ"ג סידן) הייתה קשורה לירידה של 17% בסיכון היחסי לסרטן המעי הגס. [מחקר]

כיצד סידן משפיע על הסיכון לסרטן?

סידן הוא מינרל חיוני לבריאות העצם, אך מחקרים מצביעים על כך שהוא גם יכול לשחק תפקיד במניעת סרטן.

השפעת הסידן על תאי המעי

סידן מסייע בוויסות חלוקת התאים במעי ומונע התרבות לא מבוקרת של תאים, שעלולה להוביל להתפתחות גידולים סרטניים.

נטרול חומרים מזיקים

לסידן יש יכולת לקשור חומרים רעילים ומסרטנים במעי, ובכך להפחית את החשיפה של תאי המעי לחומרים שעלולים לגרום למוטציות סרטניות.

השפעה על דלקתיות

דלקת כרונית היא אחד הגורמים העיקריים לסרטן המעי הגס. סידן עשוי להפחית תהליכים דלקתיים, מה שעשוי להסביר את הקשר בין צריכתו לבין סיכון נמוך יותר לסרטן.

איזה מזונות עשירים בסידן יכולים לעזור?

כדי ליהנות מהיתרונות של סידן למניעת סרטן, ניתן לשלב בתפריט מזונות עשירים בסידן, כגון:

  • חלב ומוצרי חלב (כגון יוגורט וגבינות)
  • ירקות עליים ירוקים (כגון קייל, תרד וברוקולי)
  • שקדים וטחינה
  • דגי ים עם עצמות (כגון סרדינים)
  • מוצרי סויה (כגון טופו)
  • דגנים מלאים (במיוחד כאלה המועשרים בסידן)

כיצד ליישם את הממצאים בחיי היומיום?

כדי להפחית את הסיכון לסרטן המעי הגס, ניתן לשלב כמה שינויים פשוטים בתזונה היומית:

  • לפתוח את הבוקר עם יוגורט טבעי או דגני בוקר מועשרים בסידן עם חלב.
  • להוסיף ירקות עליים ירוקים לתבשילים, סלטים או שייקים.
  • להעדיף חטיפים בריאים כמו שקדים או טחינה במקום חטיפים מעובדים.
  • לשלב בתפריט לפחות פעמיים בשבוע דגים עשירים בסידן, כמו סרדינים.
  • לבחון תוספי סידן במידת הצורך, בהתייעצות עם רופא או דיאטן.

סיכום

ממצאי המחקר מחזקים את הקשר בין תזונה לבין סיכון לסרטן, ומצביעים על כך שצריכת סידן גבוהה יותר יכולה להוות גורם מגן מפני סרטן המעי הגס. שילוב מזונות עשירים בסידן בתפריט היומי עשוי להיות דרך פשוטה ואפקטיבית להפחתת הסיכון למחלה. לצד זאת, חשוב לשמור על תזונה מאוזנת, להימנע מצריכה גבוהה של בשר מעובד ואדום ולהקפיד על אורח חיים בריא באופן כללי.

חדש באגוגו! צ'אט עם בינה!

בינה יכולה לענות על כל שאלה בנושא בריאות. להכין תפריטים, מתכונים, לנתח מסמכים רפואיים, לאבחן בעיות, ועוד.

לחצו כאן

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל

המידע באתר אגוגו מיועד למטרות אינפורמטיביות בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי מקצועי. יש להתייעץ עם רופא או איש מקצוע מוסמך בכל בעיה רפואית.