צריכת פירות הדר עשויה להשפיע על מצב הרוח ובריאות הנפש, כך עולה ממחקר חדש שנערך בארצות הברית.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
החוקרים בחנו את הקשר בין צריכת פירות הדר, כגון תפוזים ואשכוליות, לבין הסיכון לפתח דיכאון בקרב נשים בגיל העמידה. הממצאים הצביעו על כך שצריכה גבוהה יותר של פירות הדר הייתה קשורה בסיכון נמוך יותר לפתח דיכאון במהלך 14 שנות מעקב.
המחקר, שפורסם בכתב העת Microbiome, מספק תובנות חדשות על הקשר בין תזונה לבריאות הנפש, ומציע כי פירות הדר עשויים להיות מרכיב חשוב בתזונה התומכת במצב רוח חיובי. [מחקר]
כיצד נחקר הקשר בין פירות הדר לדיכאון?
המחקר נערך בקבוצת מחקר גדולה של נשים שנלקחו ממחקר NHS2, שהחל בשנת 1989 וכלל מעל 100,000 אחים ואחיות מוסמכים. החוקרים אספו נתוני תזונה באמצעות שאלונים תקופתיים שנשלחו לנבדקות כל ארבע שנים. מדד הדיכאון נקבע על פי דיווחים עצמיים של אבחנות רפואיות ושימוש בתרופות נוגדות דיכאון.
במהלך המעקב, החוקרים מצאו כי נשים שצרכו יותר פירות הדר היו בעלות סיכון נמוך יותר לפתח דיכאון בארבע השנים שלאחר מכן. נמצא גם קשר בין צריכת פירות הדר להרכב חיידקי המעי, מה שמרמז על כך שמנגנונים הקשורים למיקרוביום עשויים להיות מעורבים בהשפעה החיובית של פירות הדר על בריאות הנפש.
כיצד פירות הדר עשויים להשפיע על מצב הרוח?
רמות גבוהות של ויטמין C
פירות הדר עשירים בוויטמין C, שהוא נוגד חמצון חשוב שיכול להפחית דלקת ולשפר את בריאות המוח. מחקרים קודמים הראו כי מחסור בוויטמין C עלול להיות קשור לסיכון מוגבר לדיכאון ולחץ נפשי.
תכולת נרינגנין ורכיבים ביו-אקטיביים
נרינגנין הוא פלבונואיד המצוי בעיקר באשכוליות, והוא בעל השפעות אנטי-דלקתיות ונוגדות חמצון. במחקרים נמצא כי חומרים אלו עשויים להשפיע על מערכת העצבים המרכזית ולתמוך בשיפור מצב הרוח.
השפעה על חיידקי המעי
המיקרוביום – אוכלוסיית החיידקים במעי – משפיע על ייצור נוירוטרנסמיטורים כגון סרוטונין, אשר משחק תפקיד משמעותי בוויסות מצב הרוח. המחקר הראה כי צריכת פירות הדר עשויה לתמוך בהרכב מאוזן של חיידקי המעי, מה שעשוי להפחית את הסיכון לדיכאון.
כיצד ניתן לשלב פירות הדר בתזונה היומית?
כדי להפיק את מרב היתרונות של פירות הדר לבריאות הנפש, מומלץ לשלב אותם בתפריט היומי בדרכים הבאות:
- לאכול תפוז או אשכולית טרייה בארוחת הבוקר או כחטיף בריא במהלך היום.
- להכין שייקים מפירות הדר בשילוב עם ירקות עליים לאיזון הטעמים ולהגברת הערכים התזונתיים.
- להוסיף קליפות תפוז מגורדות לתבשילים, מאפים או משקאות חמים לשיפור הטעם ולקבלת יתרונות בריאותיים נוספים.
- לצרוך מיץ תפוזים טבעי (ללא תוספת סוכר) כמשקה מרענן.
- לשלב פרוסות לימון או ליים במים לשתייה יומית עם טעם טבעי ומרענן.
סיכום
המחקר מצביע על כך שצריכת פירות הדר עשויה לתרום להפחתת הסיכון לדיכאון, ככל הנראה בשל השפעותיהם על המיקרוביום של המעי ותכולת הוויטמינים והנוגדי חמצון שבהם. שילוב פירות הדר בתזונה היומית הוא צעד פשוט שיכול לשפר את הבריאות הנפשית ולהעשיר את התפריט בטעמים וברכיבים מזינים. לכן, מומלץ לשלב תפוזים, אשכוליות ולימונים בתפריט היומי וליהנות מהיתרונות הבריאותיים שלהם.
חדש באגוגו! צ'אט עם בינה!
בינה יכולה לענות על כל שאלה בנושא בריאות. להכין תפריטים, מתכונים, לנתח מסמכים רפואיים, לאבחן בעיות, ועוד.
לחצו כאןהצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל