קפה ותה – שני המשקאות הפופולריים ביותר בעולם – מושכים תשומת לב מחקרית רבה בשנים האחרונות בהקשר של מניעת סרטן. מחקרים חדשים מצביעים על הפוטנציאל המשמעותי של משקאות אלה בהפחתת הסיכון לסוגים שונים של סרטן, כאשר המנגנונים המדויקים עדיין נחקרים. הממצאים החדשים מספקים תובנות מרתקות על הקשר בין הרגלי השתייה שלנו לבין בריאותנו. [מחקר]
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
הקשר בין צריכת קפה ותה לסיכון לסרטן
מחקר חדש שפורסם בדצמבר 2024 מצא כי שתיית קפה ותה באופן קבוע עשויה להפחית משמעותית את הסיכון לסוגים מסוימים של סרטן ראש וצוואר. המחקר, שנערך בהובלת ד"ר יואן-צ'ין איימי לי ממכון הסרטן הנטסמן באוניברסיטת יוטה, כלל ניתוח של 14 מחקרים שונים עם למעלה מ-25,000 משתתפים.
ממצאים עיקריים מהמחקר
- אנשים ששתו 4 כוסות קפה או יותר ביום הראו סיכון נמוך ב-17% לסרטן ראש וצוואר
- נמצאה השפעה חיובית גם בשתיית קפה נטול קפאין
- שתיית תה הראתה גם כן השפעה מגנה, אם כי עם תוצאות מעורבות לגבי סרטן הגרון
המנגנונים המשוערים
החוקרים מציעים מספר הסברים אפשריים להשפעה המגנה של קפה ותה:
- פוליפנולים – תרכובות ביואקטיביות בעלות תכונות נוגדות חמצון
- השפעה על המיקרוביום במעי
- מטבוליטים ייחודיים הנוצרים בתהליך העיכול
מעבר לקפאין
בניגוד למה שחשבו בעבר, מסתבר שלא הקפאין הוא המרכיב העיקרי האחראי להשפעות המגנות. מחקרים מראים שגם קפה נטול קפאין מספק הגנה משמעותית, במקרים מסוימים אף יותר מקפה רגיל.
אתגרים במחקר
החוקרים מציינים מספר אתגרים משמעותיים בחקר ההשפעות של קפה ותה:
- הבדלים אישיים במטבוליזם
- שינויים בהרגלי צריכה לאורך זמן
- השפעת תוספים כמו חלב וסוכר
- הבדלים בשיטות ההכנה בין תרבויות שונות
סיכום
למרות שהממצאים מעודדים, החוקרים מדגישים שעדיין מוקדם להוציא המלצות תזונתיות רשמיות. עם זאת, המחקרים מצביעים על כך ששתייה מתונה של קפה ותה עשויה להיות חלק מאורח חיים בריא המסייע בהפחתת הסיכון לסוגים מסוימים של סרטן. נדרש מחקר נוסף כדי להבין טוב יותר את המנגנונים המדויקים ואת ההשפעות ארוכות הטווח.
חדש באגוגו! צ'אט עם בינה!
בינה יכולה לענות על כל שאלה בנושא בריאות. להכין תפריטים, מתכונים, לנתח מסמכים רפואיים, לאבחן בעיות, ועוד.
לחצו כאןהצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל