מחקר חדש שפורסם בכתב העת The Journal of Nutrition מצביע על כך שסיב תזונתי מסוג בטא-גלוקן, הנמצא בשיבולת שועל ודגנים אחרים, עשוי להיות יעיל במיוחד בהפחתת משקל ושיפור בריאות מטבולית.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
ממצאים עיקריים
החוקרים השוו חמישה סוגים שונים של סיבים תזונתיים, ובדקו אותם בעכברים שהוזנו בתזונה עתירת שומן:
- פקטין
- בטא-גלוקן
- דקסטרין חיטה
- עמילן עמיד
- תאית
לאחר 18 שבועות, העכברים שקיבלו רק בטא-גלוקן הראו:
- ירידה משמעותית במשקל
- הפחתה ברמות השומן בגוף
- שיפור בסבילות לגלוקוז
- עלייה בהוצאה האנרגטית
בנוסף, כל סוגי הסיבים שנבדקו השפיעו על הרכב חיידקי המעיים והובילו לשינויים ברמות חומצות השומן קצרות השרשרת.
השלכות למחקר עתידי
ד”ר פרנק דוקה, החוקר הראשי במחקר, ציין כי “הממצאים מצביעים על כך שצריכת בטא-גלוקן עשויה להיות אסטרטגיה תזונתית מבטיחה למחלות מטבוליות”. עם זאת, הוא הדגיש את הצורך במחקרים נוספים בבני אדם כדי לאשש את התוצאות.
מקורות טבעיים לבטא-גלוקן
בטא-גלוקן נמצא במקורות טבעיים רבים, כולל:
- שיבולת שועל
- שעורה
- פטריות מסוימות
- אצות ים
חשיבות הסיבים התזונתיים בתזונה
ד”ר ג’נסה לסטר, מומחית לרפואה פנימית וגסטרואנטרולוגיה, מדגישה את החשיבות הכללית של סיבים תזונתיים: “הגדלת צריכת הסיבים בתזונה יכולה לשנות את המיקרוביום האנושי, לסייע בתחושת שובע, להפחית אכילת יתר ועלייה במשקל, וליצור שינויים בבריאות המטבולית”.
המלצות לצריכת סיבים
מומחי תזונה ממליצים על הדרכים הבאות להגדלת צריכת הסיבים:
- צריכה מוגברת של פירות וירקות
- העדפת מוצרי דגנים מלאים על פני מוצרים מעובדים
- הוספת קטניות לתפריט היומי
- החלפת חטיפים באגוזים וזרעים
חשוב לציין כי יש להגדיל את צריכת הסיבים בהדרגה כדי למנוע תסמינים של נפיחות ואי נוחות במערכת העיכול.
סיכום
בעוד שהמחקר על בטא-גלוקן מבטיח, חשוב לזכור כי תזונה מאוזנת ומגוונת היא המפתח לבריאות טובה. הגדלת צריכת הסיבים התזונתיים באופן כללי, ממגוון מקורות, עשויה לתרום לשיפור הבריאות הכללית ולסייע בשמירה על משקל תקין.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל